Οικονόμου: Δεν θα μπουν διόδια στο κέντρο της Αθήνας

Πινακίδα Δακτυλίου στην Αθήνα Facebook Twitter
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΟΓΟΣ EUROKINISSI
0

Τέλος στα όποια σενάρια ανέφεραν ότι υπάρχουν συζητήσεις για διόδια στο κέντρο της Αθήνας βάζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας την επαναφορά του Δακτύλιου.

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ερωτηθείς για το τι μέτρα θα ισχύσουν στο κέντρο, ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρχουν άλλα πέρα από τον Δακτύλιο. Υπενθυμίζεται ότι το ενδεχόμενο περί διοδίων στο κέντρο της Αθήνας είχε αφήσει ανοικτό ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, υποστηρίζοντας ότι το ζήτημα βρίσκεται στο τραπέζι συζητήσεων.

Αναφορικά με τον δακτύλιο ο κ. Οικονόμου υπενθύμισε ότι τίθεται σε εφαρμογή ότι από την ερχόμενη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου. Ως είθισται, όλα τα αυτοκίνητα θα μπαίνουν στον δακτύλιο εναλλάξ, σύμφωνα με το καθεστώς μονά-ζυγά ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο της πινακίδας τους.

Εξαιρούνται και θα μπορούν να μπαίνουν καθημερινά στο δακτύλιο:

  • Τα ηλεκτρικά, υβριδικά, με φυσικό αέριο ή υγραέριο αυτοκίνητα. 
  • Τα αυτοκίνητα κατηγορίας Euro 6 που εκπέμπουν ρύπους κάτω από 120 gr CO2.
  • Όσοι έχουν άδεια δακτυλίων, όπου πρόκειται να μειωθούν και να εκλογικευτούν οι εξαιρέσεις. 

Για την ολοκληρωμένη παρακολούθηση της λειτουργίας του δακτυλίου αποφασίστηκε να συγκροτηθούν δύο ομάδες εργασίας.

  • Ένα παρατηρητήριο που θα ομογενοποιήσει δράσεις και αποφάσεις για την κίνηση με συμμετοχή συναρμόδιων υπουργείων, δήμου, περιφέρειας και επιστημονικών φορέων.
  • Μια τεχνική ομάδα που θα παρακολουθεί την πορεία εφαρμογής του δακτυλίου.
     
Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM