Σε ιστορικό χαμηλό η τουρκική λίρα - Εν μέσω κρίσης αξιοπιστίας της νομισματικής πολιτικής

Σε ιστορικό χαμηλό η τουρκική λίρα - Εν μέσω κρίσης αξιοπιστίας της νομισματικής πολιτικής Facebook Twitter
Κατρακύλησε σε επίπεδα ρεκόρ η τουρκική λίρα
0

Σε χαμηλό επίπεδο - ρεκόρ υποχώρησε σήμερα η τουρκική λίρα λόγω ανησυχιών για την αξιοπιστία της νομισματικής πολιτικής και της ενίσχυσης του δολαρίου.

Η ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος διαμορφωνόταν στις 8,93 λίρες ανά δολάριο στις 13:13 (ώρα Ελλάδας), καλύπτοντας μέρος των απωλειών της από το ιστορικά χαμηλό επίπεδο των 8,9750 δολαρίων που είχε υποχωρήσει νωρίτερα, αλλά με απώλειες 0,5% από το χθεσινό επίπεδο των 8,8800 δολαρίων.

Από την αρχή του έτους, η λίρα έχει υποχωρήσει 16% έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Τραπεζίτες ανέφεραν ότι η αδυναμία της λίρας οφείλεται εν μέρει σε τηλεγράφημα του Reuters, το οποίο επικαλείται πηγές που σημείωναν ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χάνει την εμπιστοσύνη του στον διοικητή της κεντρικής τράπεζας αναφορικά με την κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής.

Το δολάριο, εξάλλου, ενισχυόταν λόγω της αύξησης των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων.

Ο διευθυντής επικοινωνίας του Ταγίπ Ερντογάν, ο Φαρετίν Αλτούν, έγραψε στο Twitter ότι το τηλεγράφημα του Reuters ήταν ψευδές, χωρίς να αναφέρει κάτι άλλο, οδηγώντας εν μέρει στην ανάκαμψη της λίρας, σύμφωνα με χρηματιστές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM