ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Τζόρτζιο Παρίζι: O νομπελίστας φυσικός που «χαλαρώνει ακούγοντας ελληνική μουσική»

Τζόρτζιο Παρίζι: O νομπελίστας φυσικός που «χαλαρώνει ακούγοντας ελληνική μουσική» Facebook Twitter
Ο Τζόρτζιο Παρίζι - Πηγή: Associated Press.
0

Τα δυο παιδιά του Ιταλού φυσικού Τζόρτζιο Παρίζι, στον οποίο απονεμήθηκε το βραβείο Νόμπελ Φυσικής, παρουσίασαν στην εφημερίδα La Repubblica άλλες αρκετά ενδιαφέρουσες πτυχές της προσωπικότητας του πατέρα τους. 

Η Λορέντσα και Λεονάρντο Παρίζι αποκάλυψαν ότι ο πατέρας τους «για να χαλαρώνει ακούει ελληνική μουσική και, ειδικότερα, ότι του αρέσουν οι ελληνικοί νησιώτικοι χοροί».

Παράλληλα, ανέφεραν πως ανέκαθεν τους έλεγε να τους χαρακτηρίζει, πάνω απ' όλα, η περιέργεια για τη ζωή και να βιώνουν όσες περισσότερες εμπειρίες γίνεται.

Ο «αντισυμβατικός» αυτός καθηγητής, γράφει παραμύθια, τα αναρτά στον ιστότοπό του και τα διηγείται με μεγάλο πάθος και ευρηματικότητα στα εγγόνια του. Κατά τη διάρκεια του lockdown, μάλιστα, συνέχισε να το κάνει κάθε ημέρα, αλλά με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών.

Όπως αποκάλυψαν, τέλος, τα παιδιά του, δεν πρόκειται για επιστήμονα που ασχολείται μόνο με το επαγγελματικό του αντικείμενο: όταν πήγαιναν σχολείο έκανε τα πάντα, μεταξύ των μαθημάτων του, για να καταφέρνει να επιστρέφει σπίτι και να τρώνε όλοι μαζί το μεσημεριανό φαγητό. Έστω και αν μετά από μισή ώρα, έπρεπε να επιστρέψει στην έδρα του και στους φοιτητές του, στο πανεπιστήμιο La Sapienza της Ρώμης. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η AstraZeneca παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως το εμβόλιο για τον κορονοϊό μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες

Διεθνή / Η AstraZeneca παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως το εμβόλιο για τον κορωνοϊό μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες

Ομαδική αγωγή από 51 οικογένειες έχει κατατεθεί στη Βρετανία κατά του φαρμακευτικού κολοσσού - Οι αποζημιώσεις συνολικά υπολογίζεται πως θα φτάσουν τα 100 εκατ. λίρες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Η κυβέρνηση Μπάιντεν επαναφέρει την προστασία της υγειονομικής περίθαλψης για τα άτομα LGBTQ+

Διεθνή / Η κυβέρνηση Μπάιντεν επαναφέρει την προστασία της υγειονομικής περίθαλψης για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα

Όταν ο Μπάιντεν ανέλαβε τα καθήκοντά του, κατέστησε σαφές ότι θα εργαστεί όχι μόνο για να αντιστρέψει τη ζημιά που έκανε ο Τραμπ στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, αλλά και για να τα προωθήσει ακόμη περισσότερο.
NEWSROOM