ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Ιταλία: Στο πειθαρχικό υποδιευθύντρια αστυνομικού τμήματος που μετείχε σε διαμαρτυρία για το «πράσινο πάσο»

Ιταλία: Στο πειθαρχικό υποδιευθύντρια αστυνομικού τμήματος που μετείχε σε διαμαρτυρία για το «πράσινο πάσο» Facebook Twitter
Πηγή φωτό ΑP
0

Αίσθηση έχει προκαλέσει στην Ιταλία η είδηση ότι υποδιευθύντρια αστυνομικού τμήματος μετείχε χθες σε κινητοποίηση στη Ρώμη κατά του «πράσινου πάσου», ενώ πήρε και τον λόγο κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας. 

Η Νούντσια Αλεσάντρα Σκιλιρό υποστηρίζει ότι άσκησε τα δικαιώματα που της παρέχει το Σύνταγμα, διότι συμμετείχε στη συγκεκριμένη κινητοποίηση, ως πολίτης και όχι ως αστυνομικός.

Η Ιταλίδα υπουργός Εσωτερικών Λουτσιάνα Λαμορτζέζε, σύμφωνα με ιταλικές κυβερνητικές πηγές, θεωρεί ότι οι δηλώσεις της Σκιλιρό- και η όλη στάση της- αποτελούν ιδιαίτερα ατυχές και αρνητικό γεγονός. Η Λαμορτζέζε συνομίλησε με τον αρχηγό της αστυνομίας για το θέμα. 

Η υποδιευθύντρια αστυνομικού τμήματος πρόκειται να περάσει από το πειθαρχικό, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο. H Σκιλιρό δεν εγκρίνει το «πράσινο πάσο» και έχει καταστήσει σαφές ότι είναι αντιεμβολιάστρια. Μάλιστα, συνεργάζεται με ιστότοπο που υποστηρίζει ότι η εκστρατεία εμβολιασμού δεν είναι χρήσιμη στους πολίτες της χώρας, σημειώνει το ΑΠΕ. 

Από τις 15 Οκτωβρίου όλοι οι εργαζόμενοι στην Ιταλία θα πρέπει να διαθέτουν «πράσινο πάσο». Η μόνη εναλλακτική είναι να κάνουν τεστ κορωνοϊού κάθε δύο ημέρες. 
 

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν επαναφέρει την προστασία της υγειονομικής περίθαλψης για τα άτομα LGBTQ+

Διεθνή / Η κυβέρνηση Μπάιντεν επαναφέρει την προστασία της υγειονομικής περίθαλψης για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα

Όταν ο Μπάιντεν ανέλαβε τα καθήκοντά του, κατέστησε σαφές ότι θα εργαστεί όχι μόνο για να αντιστρέψει τη ζημιά που έκανε ο Τραμπ στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, αλλά και για να τα προωθήσει ακόμη περισσότερο.
NEWSROOM