Ο πρόεδρος Μπάιντεν θα κάνει την αναμνηστική δόση του εμβολίου για την Covid-19

Ο πρόεδρος Μπάιντεν θα κάνει την αναμνηστική δόση του εμβολίου για την Covid-19 Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα κάνει την τρίτη, αναμνηστική δόση του εμβολίου για τον νέο κορωνοϊό, ανακοίνωσε απόψε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

Η εκπρόσωπος διευκρίνισε ωστόσο ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα περιμένει μέχρι να καταστεί ευρέως διαθέσιμο αυτό το πρόγραμμα ενισχυτικών δόσεων.


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, αντιμέτωπος με μια επιδημία της COVID-19 που δεν τελειώνει λόγω της παραλλαγής Δέλτα, επέλεξε χθες, Πέμπτη, τον δύσκολο δρόμο, καθιστώντας υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τα δύο τρίτα των Αμερικανών εργαζομένων ώστε να μπορέσουν οι ΗΠΑ «να γυρίσουν σελίδα» στην πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος υπέγραψε διάταγμα με το οποίο υποχρεώνει τους κυβερνητικούς υπαλλήλους να εμβολιαστούν, χωρίς να τους δίδεται δυνατότητα να καταφύγουν σε τακτικά διαγνωστικά τεστ, ενώ προβλέπονται πειθαρχικές κυρώσεις για αυτούς που δεν θα συμμορφωθούν, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Το μέτρο αυτό αφορά επίσης τους υπαλλήλους υπεργολάβων των ομοσπονδιακών υπηρεσιών, το προσωπικό των οίκων ευγηρίας που λαμβάνουν ομοσπονδιακές επιδοτήσεις (17 εκατομμύρια ανθρώπους) και τα σχολεία ή σχολές που υπάγονται στον έλεγχο του ομοσπονδιακού κράτους.

Για τον ιδιωτικό τομέα, το υπουργείο Εργασίας θα καθιερώσει την υποχρέωση εμβολιασμού ή πραγματοποίησης ενός διαγνωστικού τεστ την εβδομάδα για τους εργαζομένους επιχειρήσεων που απασχολούν περισσότερους από 100 υπαλλήλους, δηλαδή για περισσότερα από 80 εκατομμύρια ανθρώπους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ Χ XCHAT

Διεθνή / Έλον Μασκ: Η X λανσάρει το XChat, μία αυτόνομη εφαρμογή μηνυμάτων

Η εφαρμογή περιλαμβάνει λειτουργίες που εστιάζουν στην ιδιωτικότητα, όπως η δυνατότητα απενεργοποίησης των στιγμιότυπων οθόνης και η αποστολή μηνυμάτων που διαγράφονται αυτόματα μέσα σε λίγα λεπτά
THE LIFO TEAM
ΝΑΠΟΛΗ ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ

Διεθνή / Νάπολη: Ένοπλοι ληστές κράτησαν 25 ομήρους σε τράπεζα - Διέφυγαν μέσω υπόγειας σήραγγας

Παρόμοια ληστεία είχε σημειωθεί το 2020 σε υποκατάστημα της Crédit Agricole στο Milan, όπου οι δράστες χρησιμοποίησαν επίσης το αποχετευτικό δίκτυο για να αποκτήσουν πρόσβαση και να διαφύγουν
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΝΑΡΚΕΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Τι είδους νάρκες έχει τοποθετήσει το Ιράν στα Στενά του Ορμούζ και πώς θα μπορούσαν οι ΗΠΑ να τις απομακρύνουν;

Ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να ξεκινήσει επιχειρήσεις κατά των ναρκών στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας για το άνοιγμα των Στενών, όμως η αποναρκοθέτηση είναι μια επίπονη και επικίνδυνη διαδικασία
THE LIFO TEAM