ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Αφγανιστάν: Τον έλεγχο του προεδρικού μεγάρου πήραν οι Ταλιμπάν - Δεκάδες τραυματίες σε συγκρούσεις

Αφγανιστάν: Τον έλεγχο του προεδρικού μεγάρου πήραν οι Ταλιμπάν - Δεκάδες τραυματίες σε συγκρούσεις Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας: ΕΡΑ
0

Τον έλεγχο του προεδρικού μεγάρου στο Αφγανιστάν πήραν οι Ταλιμπάν, όπως δήλωσαν σήμερα δύο ανώτεροι διοικητές των Ταλιμπάν που βρίσκονται στην Καμπούλ, αφότου ο πρόεδρος Ασφάρ Γκάνι εγκατέλειψε τη χώρα.

Δεν υπάρχει επιβεβαίωση από την αφγανική κυβέρνηση σε σχέση με τον ισχυρισμό των Ταλιμπάν.

Δεν θα υπάρξει μεταβατική κυβέρνηση

Εν τω μεταξύ, όπως δήλωσαν σήμερα στο Reuters δύο αξιωματούχοι της ισλαμικής οργάνωσης, δεν θα υπάρξει μεταβατική κυβέρνηση στο Αφγανιστάν καθώς η οργάνωση αναμένει την πλήρη ανάληψη της εξουσίας.

Ο πρόεδρος Ασράφ Γκάνι έφυγε από το Αφγανιστάν μετά την είσοδο των μαχητών Ταλιμπάν στην πρωτεύουσα νωρίτερα σήμερα, με αποτέλεσμα να διευκολύνεται η επιστροφή τους στην εξουσία δύο δεκαετίες μετά την εκδίωξή τους από τις υπό τις ΗΠΑ δυνάμεις.

Ο υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Αμπντούλ Σατάρ Μιρζακαουάλ είχε δηλώσει ότι η εξουσία θα μεταβιβαστεί σε μεταβατική κυβέρνηση.

Δεκάδες τραυματίες 

Περισσότεροι από 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα σε συγκρούσεις στα περίχωρα της Καμπούλ, ανακοίνωσε νοσοκομείο στην αφγανική πρωτεύουσα μέσω Twitter μετά την είσοδο μαχητών Ταλιμπάν στην πόλη.

«Οι περισσότεροι (άνθρωποι που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο) ήρθαν από μάχες στην περιοχή Καραμπάγ», διευκρίνισε χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τις συγκρούσεις. Στην ανακοίνωση δεν υπάρχει αναφορά για θανάτους.
 

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Διεθνή / Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Περίπου 200 νεοφασίστες, ντυμένοι στα μαύρα, ταξίδεψαν στη Λίμνη Κόμο για να γιορτάσουν την επέτειο των 79 χρόνων από την εκτέλεση του Μουσολίνι - Διαδηλωτές απάντησαν με το αντιφασιστικό «Bella Ciao» στους φασιστικούς ύμνους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Διεθνή / Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Ιδιωτικά αναμένεται να γιορτάσουν τα 13 χρόνια του γάμου τους ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Το ζευγάρι ένωσε τις ζωές του στις 29 Απριλίου του 2011 στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ