Βασίλης Φιλώρας: «Με ξέρεις, δε μπορώ να μην πάω»- Τα λόγια του εθελοντή πυροσβέστη το μοιραίο πρωί

Βασίλης Φιλώρας: «Με ξέρεις, δε μπορώ να μην πάω»- Τα λόγια του εθελοντή πυροσβέστη το μοιραίο πρωί Facebook Twitter
0

Φίλος του Βασίλη Φιλώρα, του εθελοντή πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, αποκάλυψε την συνομιλία τους εκείνο το πρωί, λίγο πριν σπεύσει στη φωτιά.

Μιλώντας στο Open, ο φίλος του 38χρονου, Ορφέας Καλαφάτης, είχε μιλήσει εκείνο το πρωί μαζί του, που του είχε πει πως θα πάει να βοηθήσει στη φωτιά.

«Αντλούσε δύναμη και αγάπη από το να βοηθάει. Κάπως έτσι, το τελευταίο διάστημα με τις φωτιές ο Βασίλης πήγαινε τα πρωινά», ανέφερε ο φίλος του.

 

Όπως εξήγησε, εκείνο το πρωί είχαν μιλήσει. «Είχα επικοινωνήσει μαζί του εκείνο το πρωί. Μου είπε ότι θα πάει να βοηθήσει στις φωτιές. Και του είπα να προσέχει. Μου είπε: ''Με ξέρεις, δεν μπορώ να μην πάω''», ανέφερε. 

Ο Βασίλης Φιλώρας, πατέρας δυο παιδιών, έχασε την ζωή του στην Ιπποκράτειο Πολιτεία κατά την διάρκεια των μεγάλων πυρκαγιών που ξέσπασαν στην Αττική όταν κατέρρευσε καλωδίωση κολόνας ηλεκτρικού ρεύματος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι.

Η ομάδα «UpStories» αποχαιρέτησε τον Βασίλη Φιλώρα, με ένα συγκινητικό βίντεο, γράφοντας: «Η ομάδα Up Stories αποχαιρετά σύσσωμη τον αγαπημένο φίλο και συνεργάτη Βασίλη Φιλώρα. Καλό ταξίδι φιλαράκι εκεί ψηλά. Το χαμόγελό σου και η καλοσύνη σου θα μας λείπουν για πάντα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο ανακοίνωσε πως θα δοθεί σύνταξη στη σύζυγο και τα παιδιά του αδικοχαμένου πυροσβέστη.

«Το λιγότερο το οποίο θα μπορούσαμε να κάνουμε, μετά από αυτό, ήταν η απονομή σύνταξης στη γυναίκα και τα παιδιά του. Νομίζω, όμως, ότι η μεγαλύτερη τιμή στη μνήμη του είναι να προστατεύσουμε και να αναβαθμίσουμε το φυσικό μας περιβάλλον για το οποίο αγωνίστηκε μέχρι τέλους ο Βασίλης», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρήτη: Πάνω από 1.100 μετανάστες στην Αγυιά Χανίων - Ανησυχίες για τις συνθήκες διαβίωσης

Ελλάδα / Κρήτη: Πάνω από 1.100 μετανάστες στην Αγυιά Χανίων - Ανησυχίες για τις συνθήκες διαβίωσης

Έκτακτη κρίση στην Αγυιά Χανίων με 1.139 μετανάστες να φιλοξενούνται σε ακατάλληλες συνθήκες - Χωρίς επαρκή υποδομή και μεταφορά, η κατάσταση κινδυνεύει να εξελιχθεί σε υγειονομική «βόμβα», προειδοποιεί η αντιδήμαρχος Ελένη Ζερβουδάκη
LIFO NEWSROOM
Αφιέρωμα Assocıated Press στην Τήνο: Ένα ελληνικό νησί έχει 1.000 ιδιωτικά παρεκκλήσια

Ελλάδα / Αφιέρωμα Assocıated Press στην Τήνο: Ένα ελληνικό νησί έχει 1.000 ιδιωτικά παρεκκλήσια

Η Τήνος φιλοξενεί πάνω από 1.000 οικογενειακά παρεκκλήσια που περνούν από γενιά σε γενιά - Μια ζωντανή παράδοση πίστης, πολιτισμού και κοινοτικής συνοχής που συνεχίζει να εμπνέει, παρά τη σύγχρονη απομάκρυνση από τη θρησκεία
LIFO NEWSROOM