Κίνα: Νεκροί στο μετρό από τις «χειρότερες πλημμύρες του αιώνα» - Σχεδόν 200.000 «άστεγοι»

Κίνα: Σχεδόν 200.000 άνθρωποι «άστεγοι» - Νεκροί και χάος στις «χειρότερες πλημμύρες του αιώνα» Facebook Twitter
Σοβαρές πλημμύρες στην επαρχία Χενάν της Κίνας - Φωτογραφία αρχείου: ΕΡΑ
0

Σχεδόν 200.000 κάτοικοι της πόλης Τσεντσόου απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από τις εστίες τους εξαιτίας των πλημμυρών που πλήττουν τη μητρόπολη της κεντρικής Κίνας, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Το αστικό κέντρο δέκα και πλέον εκατομμυρίων κατοίκων βρέθηκε αντιμέτωπο με –συνεχιζόμενες– καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις και πλημμύρες που κατάπιαν χθες Τρίτη τμήμα του μετρό, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 12 άνθρωποι, κατά έναν επίσημο απολογισμό, που πάντως πιθανότατα δεν θα είναι ο οριστικός.

Πάνω από δέκα πόλεις στην επαρχία Χενάν έχουν πληγεί σοβαρά από τις πλημμύρες. Βίντεο που κυκλοφορούν στα social media καταγράφουν απελπιστικές στιγμές, με αυτοκίνητα να παρασύρονται από χειμαρρώδη νερά, ανθρώπους σε δρόμους, ακόμη και σε μέσα μαζικής μεταφοράς «πνιγμένους» στο νερό. 

Passengers trapped by rising floodwaters on the #Zhengzhou subway await rescue by Henan firefighters. I hope they’re all okay. pic.twitter.com/dpNE7tYvYz

Εξάλλου ο κινεζικός στρατός προειδοποίησε χθες εναντίον του κινδύνου να υποχωρήσει φράγμα, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερες πλημμύρες.

Ο πρόεδρος της Κίνας, ο Σι Τζινπίνγκ, χαρακτήρισε σήμερα «εξαιρετικά σοβαρή» την κατάσταση.

Η επαρχία Χενάν, με πληθυσμό περίπου 94 εκατομμυρίων ανθρώπων, έχει κηρυξει το ανώτατο επίπεδο μετεωρολογικού συναγερμού. Οι τοπικές αρχές μιλουν για τις «χειρότερες πλημμύρες του τελευταίου αιώνα». 

Με πληροφορίες από France24/BBC/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΔΑΝΙΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Δεν μπορείτε να προσαρτήσετε άλλες χώρες»: Δανία και Γροιλανδία απαντούν στον Τραμπ

Η νέα τοποθέτηση από τους πρωθυπουργούς της Δανίας και της Γροιλανδίας έρχεται μετά την ανακοίνωση του Τραμπ ότι διορίζει ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για το αρκτικό νησί
THE LIFO TEAM
Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Διεθνή / Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Καθημερινά, περίπου 130 μωρά γεννιούνται στη Λωρίδα της Γάζας, μέσα σε συνθήκες ασφυκτικής πίεσης, με το σύστημα υγείας να βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης και τις βασικές προμήθειες να εξαντλούνται
THE LIFO TEAM