Κεραμέως: Εμβολιαστικά κέντρα στα πανεπιστήμια

Κεραμέως: Εμβολιαστικά κέντρα στα πανεπιστήμια Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Απόλυτη προτεραιότητα είναι η επιστροφή στη διά ζώσης εκπαίδευση και εξετάζονται όλα τα εργαλεία που θα οδηγήσουν σε αυτό, δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

Η κ. Κεραμέως δέχθηκε επίμονες ερωτήσεις, σε σημερινές δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ 100,3 και τον ΑΝΤ1 για το αν θα καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός εκπαιδευτικών- σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης- αλλά και φοιτητών. 

«Όλα συζητούνται», επανέλαβε πολλές φορές η υπουργός Παιδείας, στις ερωτήσεις που δέχθηκε περί υποχρεωτικότητας εμβολιασμών στην εκπαίδευση. «Θα τα εξετάσουμε όλα, με την εκπαιδευτική κοινότητα και με τους ειδικούς», ανέφερε επίσης απαντώντας για το ίδιο θέμα. 

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην πρόθεση πανεπιστημίων να στηθούν εμβολιαστικά κέντρα στις εγκαταστάσεις τους. «Έχουμε ζητήσει ήδη από πρυτάνεις να μας δώσουν χαρτογράφηση για όλα τα campus των ΑΕΙ, για να υπάρχουν εμβολιαστικά κέντρα στα πανεπιστήμια. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ενισχύσουμε περισσότερο τους εμβολιασμούς», δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 για το θέμα. 

Ερωτηθείσα αν θα επιτραπεί στους ανεμβολίαστους φοιτητές η είσοδος στα αμφιθέατρα, απάντησε: «Συζητούμε όλες τις προϋποθέσεις για τη διά ζώσης λειτουργία. Αύριο, στη Σύνοδο των Πρυτάνεων, θα συζητήσουμε τους όρους επαναλειτουργίας». 

Ακόμη, σημείωσε ότι κάποιοι πρυτάνεις έχουν ταχθεί υπέρ της κατεύθυνσης ότι οι φοιτητές θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι ή να έχουν υποβληθεί σε εργαστηριακό τεστ (PCR ή rapid test) για να παραστούν διά ζώσης στο μάθημα. 

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά στα σχολεία, υπογράμμισε ότι για τους μαθητές που δεν θα εμβολιαστούν «θα υπάρχει οπωσδήποτε κάποιος έλεγχος, τύπου self test». 

Επίσης, σημείωσε ότι μέχρι στιγμής περίπου το 75% των εκπαιδευτικών έχουν εμβολιαστεί. «Είναι πολύ σημαντικό ποσοστό, αλλά δεν είναι επαρκές. Είναι απαραίτητο να ενισχυθεί περαιτέρω το τείχος ανοσίας στην εκπαιδευτική κοινότητα», επεσήμανε. 
 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΑΛΜΠΟΥΜ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πολιτική / Κακλαμάνης για Καισαριανή: Υπάρχουν αναφορές για ολόκληρο άλμπουμ, δεν είναι μόνο οι φωτογραφίες που είδαμε

Οι τελευταίες πληροφορίες που έλαβε ο πρόεδρος της Βουλής από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, συγκλίνουν στο ότι πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο ιστορικό αρχείο
THE LIFO TEAM
ΕΛΕΝΗ ΓΛΥΚΑΤΖΗ ΑΡΒΕΛΕΡ ΠΕΘΑΝΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πολιτική / Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά την κορυφαία βυζαντινολόγο και ακαδημαϊκό

Η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 100 ετών   - «Με δίδαξε τη σημασία του έργου και του αποτελέσματος. Ώστε το “αν” να γίνεται “να”, όπως μου έλεγε η ίδια», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
THE LIFO TEAM
Καισαριανή: Δρομολογούνται διαδικασίες από το ΥΠΠΟ για τις φωτογραφίες με τους 200 εκτελεσθέντες - Τι λέει ο συλλέκτης που τις έχει

Πολιτική / Καισαριανή: Δρομολογούνται διαδικασίες από το ΥΠΠΟ για τις φωτογραφίες με τους 200 εκτελεσθέντες - Τι λέει ο συλλέκτης που τις έχει

Όσα φανέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης - Ανοιχτός σε διάλογο με τις ελληνικές Αρχές δηλώνει ο Βέλγος συλλέκτης
THE LIFO TEAM