Μετακινήσεις σε νησιά: Με εμβόλιο, πιστοποιητικό νόσησης ή αρνητικό τεστ από 5 Ιουλίου

Επίσημο: Ελεύθερες μετακινήσεις προς τα νησιά για εμβολιασμένους – Πώς θα ταξιδεύουν οι υπόλοιποι Facebook Twitter
eurokinissi
0

Από Δευτέρα 5 Ιουλίου οι μετακινήσεις στα νησιά θα επιτρέπονται με ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού ή μοριακό τεστ ή rapid test.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, οι μετακινήσεις προς τα νησιά, θα γίνονται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, αρνητικό pcr 72 ωρών ή αρνητικό rapid test 48 ωρών, ενώ για τους ανήλικους έως 12 ετών, οι μετακινήσεις είναι ελεύθερες.

Για τους 12-17 ετών θα απαιτείται οποιοδήποτε τεστ μεταξύ άλλων και το self test. Στην επιστροφή από τα νησιά συνίσταται η διενέργεια self test για όλους όσοι είναι άνω των 12 ετών.

Από το μέτρο εξαιρείται η Εύβοια , η Λευκάδα και η Σαλαμίνα και όσοι μετακινούνται μεταξύ νησιών για λόγους εργασίας. Επίσης, εξαιρούνται όσοι μετακινούνται μεταξύ νήσων που βρίσκονται σε πολύ κοντινές αποστάσεις ή σε πορθμεία που συνδέουν την ηπειρωτική χώρα με νήσους κοντινής απόστασης, με διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) αν πρόκειται για εργαζόμενους όπως ήδη ισχύει και με διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) πριν την μετακίνηση για τους υπολοίπους.

Για τις χερσαίες μετακινήσεις, η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί σύντομα, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δολοφονία Λυγγερίδη: «Μαραθώνιος» για δεύτερη ημέρα με 32 απολογίες- Προφυλακίστηκε ακόμη ένα ηγετικό μέλος

Ελλάδα / Δολοφονία Λυγγερίδη: «Μαραθώνιος» για δεύτερη ημέρα με 32 απολογίες- Προφυλακίστηκε ακόμη ένα ηγετικό μέλος

Το ηγετικό μέλος, που μαζί με άλλους τέσσερις θεωρούνται επικεφαλής  της εγκληματικής οργάνωσης και αυτοί που οδήγησαν στη δολοφονία του αστυνομικού, φέρεται να είναι αυτός που έδωσε το σήμα για την έναρξη των επεισοδίων
NEWSROOM
Λέκκας για Θηρασιά: «Η Σαντορίνη έχει πάντα στην καλντέρα υψηλό κατολισθητικό κίνδυνο»

Ελλάδα / Λέκκας για Θηρασιά: «Η Σαντορίνη έχει πάντα στην καλντέρα υψηλό κατολισθητικό κίνδυνο»

«Έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, το 2010 έχουν γίνει μεγάλα έργα στη Σαντορίνη προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κατολισθήσεις και στον Αθηνιό και στο παλιό λιμάνι και στην Οία» εξήγησε ο κ. Λέκκας
NEWSROOM