ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Τραμπ: Αγωγή στον δήμο Νέας Υόρκης για αθέτηση συμβολαίων

Τραμπ: Αγωγή στον δήμο Νέας Υόρκης για αθέτηση συμβολαίων Facebook Twitter
EPA
0

Αγωγή κατά του δήμου Νέας Υόρκης κατέθεσε ο Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορώντας τις τοπικές αρχές για την ακύρωση της σύμβασης κατασκευής γηπέδων γκολφ.

Η Trump Organization έκανε λόγο για «μία κίνηση με σαφέστατα πολιτικά κίνητρα που θα πρέπει να αντιστραφεί». Υπενθυμίζεται πως ο δήμος της Νέας Υόρκης «έσπασε» τα συμβόλαια που έχει συνάψει με την εταιρεία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, τα οποία θα απέφεραν στην Trump Organization κέρδη 17 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως.

Αφορμή, σύμφωνα με τον δήμαρχο Μπιλ ντε Μπλάζιο, στάθηκε η εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο.

«Αν μια εταιρεία και η ηγεσία αυτής της εταιρείας εμπλέκονται σε εγκληματική δραστηριότητα, έχουμε το δικαίωμα να σπάσουμε το συμβόλαιο», είχε δηλώσει ο ντε Μπλάζιο. Η αγωγή είναι το πρώτο βήμα της δικαστικής διαμάχης.

«Οι ενέργειες του δημάρχου έχουν καθαρά πολιτικά κίνητρα, δεν έχουν νομική αξία και αποτελούν ένα ακόμη παράδειγμα των προσπαθειών του να προωθήσει τη δική του κομματική ατζέντα και να παρεμβαίνει στην ελεύθερη αγορά», ανέφερε η Trump Organization.

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζελένσκι: «Δεν πιστεύω ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενόσω διαρκεί ο πόλεμος»

Διεθνή / Ζελένσκι: «Δεν πιστεύω ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενόσω διαρκεί ο πόλεμος»

«Όταν προσκαλούμε μια χώρα να ενταχθεί στo NATO, δεν χρειαζόμαστε απλώς μια πλειοψηφία, αλλά την τέλεια συμφωνία μεταξύ και των 32 μελών» δήλωσε από την πλευρά του ο Γενς Στόλτενμπεργκ
NEWSROOM