Η έκρηξη του σύγχρονου χορού στην Πειραιώς 260

d construction Facebook Twitter
0

Από μοιρολόγια μέχρι χιπ-χοπ, χορευτές με ή χωρίς αναπηρία, στοιχεία από τα ρεμπέτικα, το τσίρκο και την τέχνη του θεάτρου, όλα περιλαμβάνονται στο πλούσιο λεξιλόγιο του σύγχρονου χορού και σε ένα πρόγραμμα που ξεκινά τον Ιούνιο και θα διαρκέσει μέχρι τον Οκτώβριο και θα μας φέρνει σε επαφή με τους προβληματισμούς, τις τάσεις και τις συνδέσεις που επιδιώκουν οι σύγχρονοι χορογράφοι.

Ο φημισμένος Καντέρ Ατού υπήρξε ο πρώτος προερχόμενος από τη χιπ-χοπ σκηνή χορογράφος που ανέλαβε τη διεύθυνση του Εθνικού χορογραφικού κέντρου La Rochelle στη Γαλλία. Παρουσιάζει τη δουλειά του Οι ρίζες – Μετάδοση με επαγγελματίες Έλληνες/-ίδες street χορευτές και χορεύτριες, ζωντανεύοντας τη μακρά προσωπική του ιστορία με το χιπ-χοπ, δίνοντάς μας παράλληλα την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με τη συναρπαστική αυτή σκηνή.

Η Μαρία Κολιοπούλου - Ομάδα Σύγχρονου Χορού Πρόσχημα παρουσιάζει το Clear Midnight. Εννέα χορεύτριες με προβλήματα όρασης και με ή χωρίς κινητική αναπηρία συνθέτουν ένα έργο στα όρια μιας χορευτικής επιδημίας, απαντώντας σε σύγχρονα ερωτήματα μέσα από το στοιχείο της έκπληξης αλλά και της αισιοδοξίας που προσφέρει η συνείδηση της στιγμής και η άμεση εμπειρία.

Clear Midnight Facebook Twitter
Clear Midnight. Φωτ.: Eλπίδα Τέμπου και Κώστας Λυμπεράκης

Με τον συνδυασμό στοιχείων της ρεμπέτικης μουσικής και ιστορίας και της κινησιολογίας και της τεχνικής του χιπ-χοπ επιδιώκεται η δημιουργία ενός χώρου στον οποίο τα πάντα συγχωνεύονται και συνθέτουν μια ενιαία γλώσσα επικοινωνίας: αυτός είναι ο κόσμος της Οικοδομής του Άντι Τζούμα, που ερμηνεύουν τέσσερις χορευτές και δύο μουσικοί.

Η δημοφιλής ομάδα «κι όμΩς κινείται», που συνδυάζει την ακροβασία με τον σύγχρονο χορό και το τσίρκο με την τέχνη του θεάτρου, παρουσιάζει το έργο 9.25, όπου τρεις μουσικοί και έξι χορευτές και χορεύτριες μοιράζονται επί σκηνής μια αποκαλυπτική, μεταμορφωτική διαδρομή σε μια αλληγορία για το πέρασμα του χρόνου.

Δύο διεθνώς βραβευμένοι χορογράφοι, η Δανάη Δημητριάδη και ο Διονύσιος Αλαμάνος, μεταφέρουν στη σκηνή τη συγκινησιακή φόρτιση του χορού στο χείλος του γκρεμού, με πρωτότυπη μουσική και χορογραφία εμπνευσμένη από παραδοσιακούς χορούς, ελληνικούς και ξένους, που εικονοποιούν τη φύση και τα πλάσματά της στην παράσταση Free at last: Rerooted.

Lamenta Facebook Twitter
Lamenta. Φωτ.: Heloise Faure

Στο Lamenta/Ημερολόγια οι δύο διάσημοι Βέλγοι χορογράφοι Κουν Αουγκουστέινεν και Ροζάλμπα Τόρες Γκερέρο, μετά από ενδελεχή έρευνα, μεταγράφουν παραδοσιακά μοιρολόγια της Ηπείρου στο πεδίο του σύγχρονου χορού με Έλληνες χορευτές, Έλληνες και ξένους μουσικούς. 

Μια τεράστια μεταλλική κατασκευή θα στηθεί στον προαύλιο χώρο της Πειραιώς 260. Εκεί οι Dyptik θα παρουσιάσουν την D-Construction / Aπο-δόμηση, χρησιμοποιώντας την κινητική γλώσσα του χιπ-χοπ και του breakdance για να εκφράσουν την επαναστατικότητα, την οργή και τον πόνο, τη φυγή και την ανάγκη για ελευθερία, που μετά την εμπειρία του εγκλεισμού, λόγω της πανδημίας, μας αγγίζει ακόμα περισσότερο.

Η γεννημένη στη Βρετανία κυπριακής καταγωγής χορογράφος Αλεξάνδρα Βάιερσταλ σμιλεύει τα γυναικεία σώματα ως τοπία αντανάκλασης, σύνδεσης και αντίστασης στην παράσταση Οι κόσμοι των αέναων μετατοπίσεων, δείχνοντας μεταμορφώσεις του γυναικείου σώματος σε ένα εκρηκτικό συναισθηματικό και υπαρξιακό χορευτικό τρίο.

 
Για πρώτη φορά το Φεστιβάλ Αθηνών παρουσιάζει στο πρόγραμμά του μια «μάχη» breakdance και χιπ-χοπ. Με τη συμμετοχή σπουδαίων χορευτών απ’ όλη την Ελλάδα και με καταξιωμένους κριτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι χορευτές διαγωνίζονται με πάθος κατά τη διάρκεια δύο ημερών.

All style battle Facebook Twitter
All style battle. Φωτ.: Πηνελόπη Γερασίμου

Η Σοφία Μαυραγάνη συνεχίζει την έρευνά στη μουσικότητα του σώματος και δημιουργεί το Mauθ πάνω σε μια παράδοξη συνθήκη εξίσωσης ήχου και κίνησης. Τρεις ερμηνεύτριες και ένα τραμπολίνο συντονίζονται σε μια χορογραφική σκυταλοδρομία με οδηγό το στόμα ως σώμα. 

687
Το νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Ανατρέχοντας σε αρχειακό υλικό που μελετά το κινητικό λεξιλόγιο και τους χορούς διαφορετικών πολιτισμών, η χορογράφος Ίρις Καραγιάν με τη δουλειά της A dance as a dance εστιάζει στον πυρήνα της κίνησης, στην εμπειρία ως κιναίσθηση και στη ζωντανή παρουσία ως συνθήκη σχέσης με τον κόσμο.  

Η καινούργια δημιουργία της ανερχόμενης χορογράφου Εύας Γεωργιτσοπούλου είναι αφιερωμένη στα παιδιά που γεννήθηκαν τη δεκαετία του ’90. Μια «γιορτινή σύγχυση», όπως την αποκαλεί η δημιουργός, το Groove εστιάζει στη γενιά εκείνων που έκλεισαν τα δεκαοκτώ σε μια χρεοκοπημένη Ελλάδα.

Η Μαριάννα Καβαλλιεράτου έρχεται με το Ancient Future Solo, μια παρουσίαση εκπαιδευτικού εργαστηρίου για εφήβους που διοργάνωσε το Φεστιβάλ στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, στο πλαίσιο δράσεων του Open Plan. 

Pasionaria Facebook Twitter
Pasionaria. Φωτ.: Alex Font

Pasionaria, Το Λουλούδι του πάθους είναι ο τίτλος της δουλειάς του Ισπανού χορογράφου Μάρκος Μοράου, με εικόνες που σε ακολουθούν για καιρό μετά την παράσταση. Η Pasionaria είναι ένας πλανήτης χωρίς πάθος, ένας νοητός, δυστοπικός κόσμος που μιμείται τον ανθρώπινο, με κατοίκους που κινούνται σαν ρομπότ ή στέκονται σαν αγάλματα και μοιάζει να έχουν ξεχάσει κάθε είδους συναισθήματα. 

Η διάσημη Ισραηλινή χορογράφος Σαρόν Εγιάλ, στο τρίτο έργο μιας τριλογίας με θέμα τον έρωτα, επαναφέρει στον χορό «τη χαρά της ζωής». Παλμός, χιούμορ, αισθησιασμός, εκρηκτικές στροφές και μπαλετικές φιγούρες, εκτελεσμένες με άψογη τεχνική, εναλλάσσονται με ελαφρές voguing ειρωνικές διαδρομές στην παράσταση. Ο τίτλος του έργου Chapter3 The brutal journey of the heart

Η χορογράφος Λενιώ Κακλέα, που ζει και εργάζεται στο Παρίσι, παρουσιάζει το Age of Crime με αφορμή την επέτειο για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, καλώντας μας να παρατηρήσουμε τις επίσημες αφηγήσεις που διαμόρφωσαν την εθνική μνήμη. 

Chapter3 The brutal journey of the heart Facebook Twitter
Chapter3 The brutal journey of the heart. Φωτ.: Steffan Dotter for Dior

Ένα Δύο Τρία σημαίνει ένα έργο με κλόουν για μεγάλους και είναι η νέα δουλειά του Μάρτιν Ζίμερμαν. Υπό τους ήχους του πιανίστα Κολέν Βαλόν τρεις βιρτουόζοι ερμηνευτές ξεδιπλώνουν τις ικανότητές τους με φόντο ένα εντυπωσιακό, πολυμορφικό σκηνικό σε ένα ολικό έργο τέχνης-μικρογραφία της κοινωνίας μας.

Για τον χορογράφο Σερζ Αιμέ Κουλιμπαλί η πανανθρώπινη γλώσσα του χορού προσεγγίζει σύνθετα ζητήματα, κλονίζοντας τις βεβαιότητές μας. Παρουσιάζει το έργο του Wakatt / Η εποχή μας, εστιάζοντας στις προσπάθειες των ανθρώπων να δημιουργήσουν ένα βιώσιμο αύριο υπό τους ήχους της άφρο-τζαζ.

Wakatt Facebook Twitter
Wakatt. Φωτ.: Sophie Garcia

Πώληση εισιτηρίων: aefestival.gr - tickets.aefestival.gr - www.ticketservices.gr

Επίσης, στο 210 7234567, στα κεντρικά εκδοτήρια (Πανεπιστημίου 39) και στα καταστήματα Public.

Δείτε το πρόγραμμα:

IMA – Άντι Τζούμα

Οικοδομή

Πειραιώς 260 (Πλατεία)

04/06 έως 05/06/2021 στις 20:15

07/06 έως 08/06/2021 στις 20:15

10/06 έως 11/06/2021 στις 20:15

15/06 έως 16/06/2021 στις 20:15

24/06 έως 25/06/2021 στις 20:15

Κader Αttou

The Roots – Transmission / Οι ρίζες – Μετάδοση

Πειραιώς 260 (Δ)

04/06 έως 05/06/2021 στις 21:00

Μαρία Κολιοπούλου - Ομάδα Σύγχρονου Χορού Πρόσχημα

Clear Midnight

Πειραιώς 260 (Ε)

07/06/2021 στις 21:00

08/06/2021 στις 21:00

08/06/2021 στις 23:00

09/06/2021 στις 21:00

κι όμΩς κινείται

9.25

Πειραιώς 260 (Δ)

10/06 έως 11/06/2021 στις 21:00

Δανάη & Διονύσιος

Free At Last: Rerooted Πειραιώς 260 (E)

12/06 έως 13/06/2021 στις 21:00

Koen Augustijnen & Rosalba Torres Guerrero / Siamese Cie

Lamenta / Μοιρολόγια

Πειραιώς 260 (Δ)

15/06 έως 16/06/2021 στις 21:00

Dyptik

D-Construction / Aπο-δόμηση

Πειραιώς 260 (Πλατεία)

19/06 έως 20/06/2021 στις 20:15

Alexandra Waierstall

ANNNA³. The Worlds of Infinite Shifts

Οι κόσμοι των αέναων μετατοπίσεων

Πειραιώς 260 (Δ)

19/06 έως 20/06/2021 στις 21:00

Breakdance Battle

Πειραιώς 260 (Ε)

19/06/2021 στις 22:00

All Style Battle

Πειραιώς 260 (Ε)

20/06/2021 στις 22:00

Σοφία Μαυραγάνη

Mauθ

Πειραιώς 260 (Ε)

24/06 έως 25/06/2021 στις 21:00

Ίρις Καραγιάν

A dance as a dance

Πειραιώς 260 (Ε)

28/06 έως 30/06/2021 στις 21:00

Εύα Γεωργιτσοπούλου

Groove / Γκρουβ

Πειραιώς 260 (Ε)

05/07 έως 06/07/2021 στις 21:00

Λενιώ Κακλέα

Age of Crime

Πειραιώς 260 (Ε)

07/07 έως 08/07/2021 στις 21:00

Μαριάννα Καβαλλιεράτου

Ancient Future Solo

Παρουσίαση εκπαιδευτικού εργαστηρίου για εφήβους

Πειραιώς 260 (Ε)

09/09 έως 10/09/2021 στις 21:00

Martin Zimmermann

Eins Zwei Drei / Ένα Δύο Τρία

Πειραιώς 260 (Η)

09/09 έως 10/09/2021 στις 21:00

La Veronal – Marcos Morau

Pasionaria / Το λουλούδι του πάθους

Πειραιώς 260 (Η)

20/09 έως 21/09/2021 στις 21:00

Serge Aimé Coulibaly

Wakatt / Η εποχή μας

Πειραιώς 260 (Δ)

29/09 έως 30/09/2021 στις 21:00

L-E-V – Sharon Eyal – Gai Behar

Chapter 3: The Brutal Journey of the Heart

Κεφάλαιο 3: Το βάναυσο ταξίδι της καρδιάς

Πειραιώς 260 (Δ)

09/10 έως 10/10/2021 στις 21:00

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

Το νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Θέατρο
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΕΞ ΧΛΟΗ ΟΜΠΟΛΕΝΣΚΙ: Σκηνογράφος-ενδυματολόγος του θεάτρου και της όπερας

Οι Αθηναίοι / Χλόη Ομπολένσκι: «Τι είναι ένα θεατρικό έργο; Οι δυνατότητες που δίνει στους ηθοποιούς»

Ξεκίνησε την καριέρα της ως βοηθός της Λίλα ντε Νόμπιλι, υπήρξε φίλη του Γιάννη Τσαρούχη, συνεργάστηκε με τον Κάρολο Κουν και τον Λευτέρη Βογιατζή, δούλεψε με τον Φράνκο Τζεφιρέλι και, για περισσότερο από 20 χρόνια, με τον Πίτερ Μπρουκ. Η διεθνούς φήμης σκηνογράφος και ενδυματολόγος Χλόη Ομπολένσκι υπογράφει τα σκηνικά και τα κοστούμια στην «Τουραντότ» του Πουτσίνι και αφηγείται τη ζωή της στη LiFO.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
«Φάουστ» του Άρη Μπινιάρη, ένα μιούζικαλ από την Κόλαση

Θέατρο / Φάουστ: Ένα μιούζικαλ από την κόλαση

«Ζήσε! Μας λέει ο θάνατος, ζήσε!», είναι το ρεφρέν του τραγουδιού που επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά, εν μέσω ομαδικών βακχικών περιπτύξεων – Κριτική της Λουίζας Αρκουμανέα για την παράσταση «Φάουστ» του Γκαίτε σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη στο Εθνικό Θέατρο.
ΛΟΥΙΖΑ ΑΡΚΟΥΜΑΝΕΑ
Η Αριάν Μνουσκίν τα βάζει με τους δράκους της Ιστορίας

Θέατρο / Η Αριάν Μνουσκίν τα βάζει με τους δράκους της Ιστορίας

Η μεγάλη προσωπικότητα του ευρωπαϊκού θεάτρου Αριάν Μνουσκίν επιστρέφει στο Φεστιβάλ Αθηνών με το Θέατρο του Ήλιου για να μιλήσουν για τα τέρατα της Ιστορίας που παραμονεύουν πάντα και απειλούν τον ελεύθερο κόσμο. Με αφορμή την παράσταση που αποθεώνει τη σημασία του λαϊκού θεάτρου στην εποχή μας μοιραζόμαστε την ιστορία της ζωής και της τέχνης της, έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες, που υπηρετούν με πάθος την πρωτοπορία, την εγγύτητα που δημιουργεί η τέχνη και τη μεγαλειώδη ουτοπία.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
ΕΠΕΞ ΤΙΤΛΟΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Νίκος Χατζόπουλος

Νίκος Χατζόπουλος / «Αν σκέφτεσαι μόνο το ταμείο, κάποια στιγμή το ταμείο θα πάψει να σκέφτεται εσένα»

Ο Νίκος Χατζόπουλος έχει διανύσει μια μακρά πορεία ως ηθοποιός, σκηνοθέτης, μεταφραστής και δάσκαλος υποκριτικής. Μιλά στη LIFO για το πόσο έχει αλλάξει το θεατρικό τοπίο σήμερα, για τα πρόσφατα περιστατικά λογοκρισίας στην τέχνη, καθώς και για τις προσεχείς συνεργασίες του με τον Γιάννη Χουβαρδά και τον Ακύλλα Καραζήση.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Τι θα δούμε φέτος στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας;

Χορός / Τι θα δούμε φέτος στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας;

Maguy Marin, Χρήστος Παπαδόπουλος, Damien Jalet, Omar Rajeh και άλλα εμβληματικά ονόματα του χορού πρωταγωνιστούν στις 20 παραστάσεις του φετινού προγράμματος του 31ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που θα πραγματοποιηθεί από τις 18-27 Ιουλίου.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
«Μια άλλη Θήβα»: Η πιο αθόρυβη επιτυχία της θεατρικής Αθήνας

The Review / «Μια άλλη Θήβα»: Η παράσταση-φαινόμενο που ξεπέρασε τους 100.000 θεατές

O Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με τη Βένα Γεωργακοπούλου για την θεατρική παράσταση στο Θεάτρο του Νέου Κόσμου, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, που διανύει πλέον την τρίτη της σεζόν σε γεμάτες αίθουσες. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας της; Το ίδιο το έργο ή οι δύο πρωταγωνιστές, ο Θάνος Λέκκας και ο Δημήτρης Καπουράνης, που καθήλωσαν το κοινό;
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
«Διαβάζοντας Ευριπίδη καταλαβαίνεις πού πάτησε η ακροδεξιά»

Θέατρο / «Διαβάζοντας Ευριπίδη καταλαβαίνεις πού πάτησε η ακροδεξιά»

Η Μαρία Πρωτόπαππα σκηνοθετεί την «Ανδρομάχη» στην Επίδαυρο, με άντρες ηθοποιούς στους γυναικείους ρόλους, εξερευνώντας τις πολιτικές και ηθικές διαστάσεις του έργου του Ευριπίδη. Η δημοκρατία, η ελευθερία, η ηθική και η ευθύνη ηγετών και πολιτών έρχονται σε πρώτο πλάνο σε μια πολιτική και κοινωνική τραγωδία με πολυδιάστατη δομή.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η «Χρυσή Εποχή»

Αποστολή στο Νόβι Σαντ / Κωνσταντίνος Ρήγος: «Ήθελα ένα υπέροχο πάρτι όπου όλοι είναι ευτυχισμένοι»

Στη νέα παράσταση του Κωνσταντίνου Ρήγου «Χρυσή Εποχή», μια συμπαραγωγή της ΕΛΣ με το Φεστιβάλ Χορού Βελιγραδίου, εικόνες από μια καριέρα 35 ετών μεταμορφώνονται ‒μεταδίδοντας τον ηλεκτρισμό και την ενέργειά τους‒ σε ένα ολόχρυσο ξέφρενο πάρτι.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
CHECK Απόπειρες για τη ζωή της: Ψάχνοντας την αλήθεια για τις υπέροχες, βασανισμένες γυναίκες και τις τραγικές εμπειρίες τους

Θέατρο / Η βάρβαρη εποχή που ζούμε σε μια παράσταση

Ο Μάρτιν Κριμπ στο «Απόπειρες για της ζωή της» που ανεβαίνει στο Θέατρο Θησείον σκιαγραφεί έναν κόσμο όπου κυριαρχεί ο πόλεμος, ο θάνατος, η καταπίεση, η τρομοκρατία, η φτώχεια, ο φασισμός, αλλά και ο έρωτας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
To νόημα τού να ανεβάζεις Πλάτωνα στην εποχή του ΤikTok

Άννα Κοκκίνου / To νόημα τού να ανεβάζεις το Συμπόσιο του Πλάτωνα στην εποχή του tinder

Η Άννα Κοκκίνου στη νέα της παράσταση αναμετριέται με το «Συμπόσιο» του Πλάτωνα και τις πολλαπλές όψεις του Έρωτα. Εξηγεί στη LiFO για ποιον λόγο επέλεξε να ανεβάσει το αρχαίο φιλοσοφικό κείμενο, πώς το προσέγγισε δραματουργικά και κατά πόσο παραμένουν διαχρονικά τα νοήματά του.
M. HULOT
«Άμα σε λένε “αδελφή”, πώς να δεχτείς την προσβολή ως ταυτότητά σου;»

Θέατρο / «Άμα σε λένε “αδελφή”, πώς να δεχτείς την προσβολή ως ταυτότητά σου;»

Η παράσταση TERAΣ διερευνά τις queer ταυτότητες και τα οικογενειακά τραύματα, μέσω της εμπειρίας της αναγκαστικής μετανάστευσης. Μπορεί τελικά ένα μέλος της ΛΟΑΤΚΙΑ+ κοινότητας να ζήσει ελεύθερα σε ένα μικρό νησί;
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ο Αντώνης Αντωνόπουλος από μικρός είχε μια έλξη για τα νεκροταφεία ή Όλα είναι θέατρο αρκεί να στρέψεις το βλέμμα σου πάνω τους ή Η παράσταση «Τελευταία επιθυμία» είναι ένα τηλεφώνημα από τον άλλο κόσμο

Θέατρο / «Ας απολαύσουμε τη ζωή, γιατί μας περιμένει το σκοτάδι»

Ο Αντώνης Αντωνόπουλος, στη νέα του παράσταση «Τελευταία Επιθυμία», δημιουργεί έναν χώρο όπου ο χρόνος για λίγο παγώνει, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να συναντήσουμε τους νεκρούς αγαπημένους μας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Όσα (δε) βλέπουν τα μέντιουμ

Θέατρο / Όσα (δε) βλέπουν τα μέντιουμ

«Δεν πηγαίνουμε ποτέ στη Μόσχα, όμως η επιθυμία γι’ αυτήν κυλάει διαρκώς μέσα μας» - Κριτική της Λουίζας Αρκουμανέα για τη sold-out παράσταση «Τρεις Αδελφές» του Τσέχοφ, σε σκηνοθεσία Μαρίας Μαγκανάρη στο Εθνικό Θέατρο.
ΛΟΥΙΖΑ ΑΡΚΟΥΜΑΝΕΑ
Θέμελης Γλυνάτσης: Ας ξεκινήσουμε με το να είμαστε πολύ πιο τολμηροί με τους ρόλους που δίνουμε στους νέους καλλιτέχνες, κι ας μην είναι τέλειοι

Θέατρο / Μια όπερα με πρωταγωνιστές παιδιά για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Μεταξύ χειροποίητων σκηνικών και σκέψεων γύρω από τη θρησκεία και την εξουσία, «Ο Κατακλυσμός του Νώε» δεν είναι άλλη μια παιδική παράσταση, αλλά ανοίγει χώρο σε κάτι μεγαλύτερο: στη δυνατότητα τα παιδιά να γίνουν οι αυριανοί δημιουργοί, όχι απλώς οι θεατές.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ