Συγκρούσεις στα Ιεροσόλυμα- Τουλάχιστον 17 τραυματίες

Συγκρούσεις στα Ιεροσόλυμα- Τουλάχιστον 17 τραυματίες Facebook Twitter
EPA
0

Τουλάχιστον 14 Παλαιστίνιοι και τρεις Ισραηλινοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν απόψε, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στην Πλατεία των Τεμενών, στην Παλιά Πόλη των Ιεροσολύμων.

Οι περισσότεροι από τους Παλαιστινίους, έχουν χτυπηθεί στο κεφάλι και τα μάτια, από πλαστικές σφαίρες, σύμφωνα με την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο.

Η αστυνομία έκανε λόγο για τρεις τραυματίες μεταξύ των αστυνομικών. Πρόσθεσε ότι «έχει αρχίσει να αποκαθίσταται η τάξη» στην περιοχή.

Στον παλαιστινιακό τομέα της πόλης, στα ανατολικά Ιεροσόλυμα, που τελεί υπό την κατοχή του Ισραήλ από το 1967, οι εντάσεις δε λείπουν την τελευταία εβδομάδα καθώς οργανώνονται διαδηλώσεις στη συνοικία Σεΐχ Τζάρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πιθανή έξωση παλαιστινιακών οικογενειών προς όφελος ισραηλινών εποίκων.

Οι ΗΠΑ, σύμμαχοι του Ισραήλ, έκαναν έκκληση απόψε για «αποκλιμάκωση» της έντασης, ζητώντας να «αποφευχθεί» η έξωση των Παλαιστινίων.

Με πληροφορίες του AFP 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων σε YouTube και X για να διαψεύσει τον λιμό στη Γάζα

Διεθνή / «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα»: Η ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων που αμφισβητεί τον λιμό

Το Ισραήλ έχει δαπανήσει τουλάχιστον 42 εκατ. ευρώ σε διαφημίσεις σε πλατφόρμες όπως το YouTube και το X, που καταλήγουν με τη φράση: «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι ψέμα»
LIFO NEWSROOM
Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Διεθνή / Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Η κύρια αιτία δυσαρέσκειας είναι η εμπορική συμφωνία Ε.Ε.-ΗΠΑ που ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι, μετά την απειλή του Αμερικανού προέδρου ότι θα επέβαλε δασμούς 30% στις ευρωπαϊκές εξαγωγές
LIFO NEWSROOM