Ζελένσκι: Η ρωσική στρατιωτική απειλή εξακολουθεί να υφίσταται - ΥΠΕΞ ΗΠΑ: Εξετάζουμε την ενίσχυση της βοήθειας

Ουκρανία: Η ρωσική στρατιωτική απειλή εξακολουθεί να υφίσταται - ΥΠΕΞ ΗΠΑ: Εξετάζουμε ενεργά την ενίσχυση της βοήθειας Facebook Twitter
EPA
0

Η ρωσική στρατιωτική απειλή κατά της Ουκρανίας εξακολουθεί να υφίσταται, καθώς η Μόσχα μείωσε μόνον σε πολύ μικρό βαθμό τον αριθμό των στρατιωτών που έχει αναπτύξει στα σύνορα της χώρας, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Θεωρούμε ότι η μείωση (του αριθμού των ρωσικών δυνάμεων) είναι πολύ αργή, να γιατί η απειλή εξακολουθεί πάντα να υπάρχει», σημείωσε ο Ζελένσκι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Κίεβο μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Οι ΗΠΑ εξετάζουν ενεργά την ενίσχυση της βοήθειας για την ασφάλεια στην Ουκρανία, δήλωσε κατά την ίδια συνέντευξη Τύπου ο Μπλίνκεν, ο οποίος επισκέπτεται το Κίεβο, σημειώνοντας και αυτός ότι η Ρωσία έχει αφήσει σημαντικό αριθμό δυνάμεων και εξοπλισμού κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας, μολονότι η Μόσχα ανακοίνωσε μια απόσυρση τον περασμένο μήνα.

«Όσον αφορά την απειλή, αυτή παραμένει. Η Ρωσία έχει αποσύρει κάποιες δυνάμεις, αλλά σημαντικές δυνάμεις παραμένουν στα σύνορα της Ουκρανίας», σημείωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε: «Η Ρωσία έχει τη δυνατότητα σε αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα να αναλάβει επιθετική δράση, αν το επιλέξει».

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας κάλεσε εξάλλου τη Ρωσία να σταματήσει την επιθετική της συμπεριφορά απέναντι στην Ουκρανία. «Αναμένουμε από τη Ρωσία να σταματήσει τις επικίνδυνες και επιθετικές ενέργειές της», υπογράμμισε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Οργή στα social για τη φωτογραφία που εμφανίζεται ως Ιησούς μετά την επίθεση στον Πάπα

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Οργή στα social για τη φωτογραφία που τον εμφανίζει ως Ιησού μετά την επίθεσή του στον Πάπα

Ο Αμερικανός πρόεδρος δημοσίευσε τη φωτογραφία που δημιουργήθηκε με ΑΙ στην πλατφόρμα Truth Social, κατηγορώντας παράλληλα τον Ποντίφικα ότι είναι «αδύναμος» στο ζήτημα της εγκληματικότητας και «κακός» στην εξωτερική πολιτική
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Διεθνή / Πέτερ Μαγιάρ: Ποιος είναι ο «πρώην» άνθρωπος του Όρμπαν που έβαλε τέλος στη 16ετή κυριαρχία του

Μέσα σε μόλις δύο χρόνια, πέρασε από το να αποτελεί μέρος του συστήματος του Βίκτορ Όρμπαν, στο να αναδειχθεί στον πολιτικό που έβαλε τέλος στη 16ετή ηγεμονία του Fidesz στην Ουγγαρία
THE LIFO TEAM