Ούζο Πλωμαρίου: Ένα παραδοσιακό απόσταγμα που θυμίζει καλοκαίρι

Ούζο Πλωμαρίου: Ένα παραδοσιακό απόσταγμα που θυμίζει καλοκαίρι Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Γλυκόπιοτο και σπιρτόζικο, αρωματικό και φίνο, δροσερό και παρεϊστικο. Όσα επίθετα κι αν χρησιμοποιήσουμε  για να το περιγράψουμε, είναι σίγουρο ότι με την πρώτη γουλιά το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου δίνει τη βεβαιότητα ότι έχει γεννηθεί μέσα στην ελληνική ψυχή. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό απόσταγμα από 100% διπλή απόσταξη που όταν το γευόμαστε είναι σαν να έχουμε την Ελλάδα στο ποτήρι μας: γλυκάνισος και θαλασσινή αύρα, παρέα, χαμόγελα και τσουγκρίσματα στον αέρα, ξανθός ήλιος και τραπεζάκια δίπλα στο κύμα.

 
 
Φέτος τις ανοιξιάτικες μέρες, δεν μπορούμε να τις απολαύσουμε στο μέγιστο. Αρχίζουμε όμως να ονειρευόμαστε το καλοκαίρι που θα έρθει να μας αποζημιώσει για τη ιδιαίτερη χρονιά που περάσαμε. Συνοδοιπόρος μας στα όνειρα αυτά δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από το Ούζο Πλωμαρίου, που παράγεται εδώ και 127 χρόνια στο Πλωμάρι της Λέσβου. Ίσως τη χρονιά που πέρασε να μην είχαμε την ευκαιρία να το απολαύσουμε όπως ακριβώς θα θέλαμε, όμως το Ούζο Πλωμαρίου, πρωταγωνιστεί στα οικογενειακά ανοιξιάτικα τραπέζια, σε απογευματινά ηλιοβασιλέματα στο μπαλκόνι παρέα με τον σύντροφό μας ακόμη και σε συνάντηση με φίλους μέσω zoom. Άλλωστε το Ούζο Πλωμαρίου είναι συνυφασμένο με τη ζεστασιά, την ανεμελιά και τη χαλαρή διάθεση σε οποιαδήποτε περίσταση.
 
 
 
 
Για το μέγιστο της απόλαυσης πρέπει να έχουμε στο νου μας ότι για το Ούζο Πλωμαρίου η λιτότητα είναι απαραίτητη, δε χρειάζονται πολλές πιατέλες ενώ ένας μεζές από κάθε είδος αρκεί, προτιμάμε ξινά με αλμυρά, γλυκά με πικρά, πικάντικα με ελαφριά. Πριν ή μετά το γεύμα. Συνήθως με ψάρι ή θαλασσινούς μεζέδες. Αφού λοιπόν καταλήξουμε στα ιδανικά συνοδευτικά, ακολουθούμε κατά γράμμα την ιεροτελεστία του σωστού σερβιρίσματος. Σε ένα μακρόστενο ποτήρι, βάζουμε Ούζο Πλωμαρίου, έπειτα λίγο νερό και τέλος τον πάγο. Με αυτόν τον τρόπο απελευθερώνονται σωστά τα αρώματα του αποστάγματος. Έπειτα τσουγκρίζουμε είτε εξ’ επαφής είτε εξ΄ αποστάσεως και το απολαμβάνουμε. Με την πρώτη γουλιά, μεταφερόμαστε νοητά σε εκείνες τις στιγμές που περάσαμε παρέα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα αλλά κυρίως ονειρευόμαστε το καλοκαίρι που θα έρθει. Ονειρευόμαστε δειλά-δειλά τις πρώτες βουτιές, τις πρώτες αγκαλιές, το αγαπημένο μας νησί, τα πρώτα τσουγκρίσματα στο πολυαγαπημένο ταβερνάκι, τα πρώτα ραντεβού στον Ήλιο!
 
 

Βιώσαμε αδιαμφισβήτητα μια περίεργη χρονιά. Το Ούζο Πλωμαρίου -το πλέον χαρακτηριστικό εθνικό απόσταγμα- φτιαγμένο με αγάπη και μεράκι, είναι και φέτος δίπλα μας καθώς συντροφεύει την κάθε στιγμή όπως κι αν επιλέξουμε να την περάσουμε. Τώρα την άνοιξη που ο καιρός σιγά σιγά ανοίγει, το Ούζο Πλωμαρίου είναι εδώ για να μας βοηθήσει να ονειρευτούμε το καλοκαίρι που έρχεται και να ανακτήσουμε την αισιοδοξία μας. Άλλωστε όταν έχει ήλιο…. Έχει Πλωμάρι.

www.ouzoplomari.gr/el/

www.facebook.com/ouzoplomari 

www.instagram.com/ouzoplomari

www.theworldofouzo.gr

Απολαύστε υπεύθυνα.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT