Καπραβέλος: Δεν έχουμε πού να βάλουμε ασθενείς- Αν ανοίξουμε το Πάσχα, θα θυμόμαστε την «έκρηξη» για όλη μας τη ζωή

Καπραβέλος: Δεν έχουμε πού να βάλουμε ασθενείς- Αν ανοίξουμε το Πάσχα, θα θυμόμαστε την «έκρηξη» για όλη μας τη ζωή Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα έκρουσε για ακόμη μία φορά, ο διευθυντής της Β' ΜΕΘ Νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος.

Ο κ. Καπραβέλος ανέδειξε για μία ακόμα φορά με γλαφυρό τρόπο τον Γολγοθά που ανεβαίνουν οι υγειονομικοί της πρώτης γραμμής στην μάχη κατά του κορωνοϊού. Μιλώντας στο Open, είπε χαρακτηριστικά πως «είχαμε μία μαρτυρική εφημερία με 62 εισαγωγές για κορωνοϊό κι ακόμη έρχονται ασθενείς...». Μάλιστα, αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί σημείωσε πως «σήμερα δεν κοιμηθήκαμε. Δεν έχουμε πού να βάλουμε τους ασθενείς, δεν έχουμε πού να νοσηλεύσουμε τους βαριά ασθενείς. Είναι κρίσιμη η κατάσταση του τρίτου κύματος της πανδημίας».

Ο κ. Καπραβέλος εξήρε την δουλειά που γίνεται με τους εμβολιασμούς, μιας και φαίνεται ότι αρχίζουν να αποφέρουν καρπούς, αφού «έχουμε περισσότερους νέους με κορωνοϊού, στους μεγαλύτερους έχει κάνει δουλειά το εμβόλιο».

Παρόλα αυτά, ο διευθυντής της Β' ΜΕΘ Νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης  είπε ότι κάνουμε πισωγυρίσματα, καθώς «για δεύτερη φορά χάσαμε τον έλεγχο. Τα ανοίγματα πρέπει να γίνονται πιο προσεκτικά. Εν μέσω θυέλλης τρίτου κύματος πάμε για ανοίγματα» τόνισε, ενώ εμφανίστηκε κάθετος αυτή τη στιγμή σε άνοιγμα των μετακινήσεων το Πάσχα αν δεν πέσουν τα κρούσματα. «Με αυτά τα επιδημιολογικά δεδομένα η μετακίνηση από τη μία περιοχή στην άλλη μπορεί να προκαλέσει τέτοια έκρηξη που θα τη θυμόμαστε σε ολόκληρη τη ζωή μας. Δεν έχουμε πού να βάλουμε τους ασθενείς», ανέφερε.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Λάλας: Το χρονικό της εκτέλεσης στην Αράχωβα - Τα νεότερα στοιχεία της έρευνας

Ελλάδα / Γιάννης Λάλας: Το χρονικό της εκτέλεσης στην Αράχωβα - Τα νεότερα στοιχεία της έρευνας

Ο Γιάννης Λάλας είχε απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν, καθώς είχε κατηγορηθεί μαζί με τον αδελφό του για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, ωστόσο και οι δύο είχαν αθωωθεί λόγω αμφιβολιών
LIFO NEWSROOM
Βορίζια: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η επιστροφή της σορού του 39χρονου στο σπίτι του

Ελλάδα / Βορίζια: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η επιστροφή της σορού του 39χρονου στο σπίτι του

Σύμφωνα με τοπικά έθιμα, επειδή τρία από τα παιδιά του ήταν ακόμη αβάπτιστα, τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου μια σύντομη τελετή σε κοντινό χωριό, προκειμένου να μπορέσει να μεταφερθεί η σορός του στο σπίτι
LIFO NEWSROOM
Βορίζια: Ο εισαγγελέας στο ΠΑΓΝΗ – Διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο φρουρούμενους τραυματίες

Ελλάδα / Βορίζια: Ο εισαγγελέας στο ΠΑΓΝΗ – Διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο τραυματίες

Πρόκειται για έναν 25χρονο, αδελφό του 27χρονου ιδιοκτήτη του σπιτιού όπου σημειώθηκε η έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού, και έναν ακόμη 26χρονο κάτοικο των Βοριζίων.
LIFO NEWSROOM