Μόσιαλος: Θα ήμουν επιφυλακτικός για το εάν πρέπει να ανοίξουμε για Πάσχα

Μόσιαλος: Είμαι επιφυλακτικός για το εάν πρέπει να ανοίξουμε για Πάσχα Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
0

Επιφυλάξεις για το εάν θα πρέπει να ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις για το Πάσχα, έστω υπό όρους ακόμη και αν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα εξέφρασε ο Ηλίας Μόσιαλος.

«Θα έλεγα να περιμένουμε, δεν είναι τώρα αυτό το βασικό» τόνισε καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του LSE, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε πως η σχέση μας με τη Μεγάλη Εβδομάδα, δηλαδή η θρησκευτική μας προσέγγιση, μπορεί να υπάρξει παντού.  

«Είδαμε και τον αρχιεπίσκοπο και την πολύ σωστή δήλωση που έκανε, (…) να πάμε να εμβολιαστούμε όλοι, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Να τηρούμε τα μέτρα, να προσέχουμε τους συνανθρώπους μας» δήλωσε, υπογραμμίζοντας πως θα ήταν επιφυλακτικός για μετακινήσεις στην επαρχία κατά το Πάσχα. Μια περιστολή των δραστηριοτήτων για λίγο ακόμη  θα είναι σημαντική γιατί αυτό το οποίο προέχει είναι να ελέγξουμε την πανδημία, εξήγησε.
 

«Αναπόφευκτος» ο συνωστισμός στην Ερμού

Ως αναπόφευκτες χαρακτήρισε τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν σήμερα 10/4 στην Ερμού ο καθηγητής, παρατηρώντας πως τουλάχιστον, πάνω από το 80% των πολιτών φορούσαν μάσκα ενώ αντιθέτως στην Βρετανία ούτε το 10% όσων κυκλοφορούν δεν το κάνει.

«Επομένως κάτι κάνουμε καλύτερα στην Ελλάδα» τόνισε και πρόσθεσε ότι σε εξωτερικούς χώρους οι πιθανότητες της διασποράς του κορωνοϊού είναι πολύ μικρή, 18-19 φορές μικρότερη σε σύγκριση με τους εσωτερικούς χώρους.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς σκοτώθηκε ο Έλληνας ορειβάτης στο Mont Blanc: Ο διαβόητος «διάδρομος του θανάτου» και το βάρος του σακιδίου

Ελλάδα / Mont Blanc: Ο «διάδρομος του θανάτου» που στοίχισε τη ζωή στον Έλληνα ορειβάτη Δημήτρη Κάντα

Ο 33χρονος φυσικός και αλπινιστής από την Πάτρα έχασε τη ζωή του στο επικίνδυνο πέρασμα Goûter – Τι δείχνουν τα δεδομένα επικινδυνότητας και τι προβλέπουν οι ερευνητές για το μέλλον των Άλπεων
LIFO NEWSROOM