Κηδεία πρίγκιπα Φιλίππου: Δεν θα γίνει λαϊκό προσκύνημα- Αντιμέτωπος με πιθανή καραντίνα ο Χάρι αν παραστεί

Κηδεία πρίγκιπα Φιλίππου: Δεν θα γίνει λαϊκό προσκύνημα- Αντιμέτωπος με πιθανή καραντίνα ο Χάρι αν παραστεί Facebook Twitter
Πηγή φωτό Getty Images
0

Η επιθυμία του πρίγκιπα Φιλίππου θα γίνει σεβαστή και η σορός του δεν θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα πριν από την κηδεία του.

 

Στις πρώτες ανακοινώσεις που έγιναν για το τελετουργικό, έγινε γνωστό πως η κηδεία δεν θα γίνει δημόσια με τις προβλεπόμενες τιμές, καθώς τα σχετικά πλάνα που είχαν καταρτιστεί αναθεωρήθηκαν, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

«Η κηδεία δεν θα είναι δημόσια με πλήρεις τιμές και δεν θα προηγηθεί λαϊκό προσκύνημα. Η σορός της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας θα μεταφερθεί στο Κάστρο του Ουίνδσορ ενόψει της κηδείας στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Αυτό συμβαδίζει με την παράδοση και τις επιθυμίες του εκλιπόντα», ανακοίνωσε το College of Arms.

 

Παράλληλα, έγινε έκκληση στους πολίτες να μην επιχειρήσουν να παραστούν στην κηδεία. «Τα σχέδια για την κηδεία έχουν αναθεωρηθεί δεδομένων των υφιστάμενων συνθηκών που έχουν προκύψει από την πανδημία και δυστυχώς ζητείται οι πολίτες να μην επιχειρήσουν να παραστούν ή να συμμετάσχουν σε καμία από τις διαδικασίες της κηδείας», ανέφερε η ανακοίνωση.

 

Από την ώρα που έγινε γνωστή η θλιβερή είδηση του συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ, πολίτες αφήνουν λουλούδια έξω από το παλάτι του Μπάκιγχαμ και το κάστρο του Ουίνδσορ. Όμως, η βρετανική κυβέρνηση ζήτησε από τους πολίτες να μην συναθροίζονται έξω από τις βασιλικές κατοικίες και να τηρούν τις αποστάσεις.

 

«Αν και πρόκειται για μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για πολλούς, ζητάμε από τους πολίτες να μην συγκεντρώνονται έξω από τις βασιλικές κατοικίες και να συνεχίσουν να ακολουθούν τις υγειονομικές συστάσεις, ιδιαίτερα να αποφεύγουν να συναντώνται σε μεγάλες ομάδες και να ελαχιστοποιούν τις μετακινήσεις», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του γραφείου του Βρετανού πρωθυπουργού.

 

Αντιμέτωπος με πιθανή καραντίνα ο πρίγκιπας Χάρι


Στο μεταξύ έχουν ήδη αρχίσει οι εικασίες για το αν θα παραστεί στην κηδεία του παππού του ο πρίγκιπας Χάρι.

 

Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ θα είναι αντιμέτωποι καραντίνα τουλάχιστον πέντε ημερών αν αποφασίσουν να επιστρέψουν στη Βρετανία για την κηδεία του Φιλίππου, εκτός αν εξαιρεθούν.

 

Η Μέγκαν Μαρκλ είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί του ζευγαριού και αναμένεται να γεννήσει το καλοκαίρι. Με βάση αυτό το γεγονός, αρκετοί σχολιαστές εκτίμησαν ότι είναι πιο πιθανό να ταξιδέψει μόνος του ο πρίγκιπας Χάρι από την Καλιφόρνια στο Λονδίνο, για την κηδεία του παππού του.

 

Αν όντως κάνει αυτό το ταξίδι θα είναι η πρώτη του επίσκεψη στο Λονδίνο μετά την πολύκροτη συνέντευξη στην Όπρα Γουίνφρεϊ, στην οποία μεταξύ άλλων το ζευγάρι ανέφερε ότι μέλος της βασιλικής οικογένειας ανησυχούσε για το χρώμα του δέρματος του πρώτου παιδιού τους, πριν από τη γέννηση του Άρτσι.

 

Με βάση τα μέτρα για τον κορωνοϊό που είναι σε ισχύ στη Βρετανία, όποιος φτάνει στη χώρα θα πρέπει να μπει σε καραντίνα δέκα ημερών και να κάνει δύο τεστ μετά την άφιξη. Η περίοδος της καραντίνας μπορεί να μειωθεί αν ο επισκέπτης πληρώσει για ένα τεστ κορωνοϊού τουλάχιστον πέντε ημέρες μετά την άφιξή του και το αποτέλεσμά του είναι αρνητικό.

 

Βέβαια, με δεδομένο πως πρόκειται για μέλος της βασιλικής οικογένειας και ότι- αν ταξιδέψει στο Λονδίνο- θα το πράξει για να υποστηρίξει την Ελισάβετ, εικάζεται στη Βρετανία ότι ίσως ο Χάρι να εξαιρεθεί από την καραντίνα. Τέτοια εξαίρεση δίνεται σε μέλη διπλωματικών αποστολών, αξιωματούχους ή εκπροσώπους διεθνών οργανισμών μεταξύ άλλων.

 

Με πληροφορίες από Guardian, ΑΠΕ/ Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «Βιβλίο Γενεθλίων» του Τζέφρι Επστάιν: Η επιστολές των Κλίντον, Τραμπ και οι εικόνες ζώων που ζευγαρώνουν

Διεθνή / Το «Βιβλίο Γενεθλίων» του Τζέφρι Επστάιν: Η επιστολές των Κλίντον, Τραμπ και οι εικόνες ζώων που ζευγαρώνουν

Το δερματόδετο άλμπουμ γενεθλίων του Τζέφρι Επστάιν από το 2003 περιείχε επιστολές από πολιτικούς και ισχυρά πρόσωπα όπως οι Μπιλ Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Tour de France: Χρησιμοποιούν οι ποδηλάτες μικροσκοπικούς κινητήρες; - Νέα απειλή για τον κορυφαίο ποδηλατικό αγώνα

Διεθνή / Tour de France: Χρησιμοποιούν οι ποδηλάτες μικροσκοπικούς κινητήρες; - Νέα απειλή για τον κορυφαίο ποδηλατικό αγώνα

Κατά τη Stage 7 του Tour de France, ο έλεγχος αποκάλυψε υπόνοιες για κρυμμένους κινητήρες - Η UCI εντείνει τους ελέγχους για να διατηρήσει την αξιοπιστία του σπορ
LIFO NEWSROOM
Ο Ζελένσκι θα ζητήσει από την Ευρώπη να πληρώσει μισθούς Ουκρανών στρατιωτών

Διεθνή / Ο Ζελένσκι θα ζητήσει από την Ευρώπη να πληρώσει μισθούς Ουκρανών στρατιωτών

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζητά από την Ευρώπη να καλύψει τους μισθούς στρατιωτών για να ενισχύσει την άμυνα της Ουκρανίας - Έλλειψη εθελοντών και εκτόξευση ελλείμματος εντείνουν την ανάγκη για βοήθεια
LIFO NEWSROOM
Ο θάνατος του Χαλκ Χόγκαν αναζωπυρώνει οδυνηρές αντιφάσεις για τους μαύρους οπαδούς της πάλης

Διεθνή / Ο θάνατος του Χαλκ Χόγκαν αναζωπυρώνει οδυνηρές αντιφάσεις για τους μαύρους οπαδούς της πάλης

Μετά τον θάνατο του Χαλκ Χόγκαν, οπαδοί και αναλυτές χωρίζονται ανάμεσα στη λατρεία του ως παντοδύναμου ήρωα και την κατακραυγή για ρατσιστικές δηλώσεις. Μια σύγκρουση πολιτιστικής κληρονομιάς στη WWE
LIFO NEWSROOM
Η Νικόλ Κίντμαν υπέβαλε αίτηση για άδεια διαμονής στην Πορτογαλία

Διεθνή / Η Νικόλ Κίντμαν υπέβαλε αίτηση για άδεια διαμονής στην Πορτογαλία

Η Νικόλ Κίντμαν εθεάθη να αποβιβάζεται από ιδιωτικό αεροσκάφος στην Κασκαΐς, την παραθαλάσσια περιοχή κοντά στη Λισαβόνα, ενώ φέρεται να εξετάζει την αγορά νέας πολυτελούς κατοικίας σε μία από τις πιο ακριβές κλειστές κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Απόκοσμο βίντεο: Σχεδόν όλη η Γάζα έχει μετατραπεί σε ερείπια από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ

Διεθνή / Απόκοσμο βίντεο: Σχεδόν όλη η Γάζα έχει μετατραπεί σε ερείπια από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ

Δορυφορικές και επιτόπιες εκτιμήσεις δείχνουν ότι μεταξύ 63% και 69% των κτιρίων της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 175.000 κατασκευών, έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καταστραφεί
LIFO NEWSROOM
Η Γαλλία θα αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος: Τι σημαίνει αυτό;

Διεθνή / Η Γαλλία θα αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος: Τι σημαίνει αυτό;

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι η Γαλλία θα αναγνωρίσει την Παλαιστίνη τον Σεπτέμβριο στον ΟΗΕ - Επικρίσεις από ΗΠΑ και Ισραήλ, επαίνους από Παλαιστινίους και αυξανόμενη πίεση στην Ευρώπη
LIFO NEWSROOM