Τσακανίκα: Τη φετινή Σαρακοστή στρώνουμε το τραπέζι με παραδοσιακά υγιεινά προϊόντα της ελληνικής γης

Τσακανίκα: Τη φετινή Σαρακοστή στρώνουμε το τραπέζι με παραδοσιακά υγιεινά προϊόντα της ελληνικής γης Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Ζούμε σε μία εποχή που περισσότερο από κάθε άλλη χρονική στιγμή, θέλουμε να ξέρουμε ακριβώς τι έχουμε στο τραπέζι μας. Θέλουμε να ξέρουμε από πού προέρχονται τα υλικά που χρησιμοποιούμε στη μαγειρική μας, την ποιότητά τους και τις ευεργετικές τους ιδιότητες - θέλουμε αγνά προϊόντα, προσεκτικά επιλεγμένα.

Πόσο μάλλον την περίοδο της Σαρακοστής, μία περίοδο που στο τραπέζι μας υπάρχουν παραδοσιακά προϊόντα και που για πολλούς αποτελεί μία εποχή για πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές, είναι σημαντικό να έχουμε την επιλογή να διαλέξουμε αυτά που θα μας προσφέρουν όλα όσα χρειαζόμαστε. Παράλληλα, είναι σημαντικό να στηρίζουμε και μικρούς παραγωγούς, που βρίσκονται σε διαφορετικές περιοχές της χώρας μας και παράγουν παραδοσιακά προϊόντα με αγάπη και μεράκι, περισσότερο από ποτέ.

Κάπου εδώ έρχεται ένα παραδοσιακό παντοπωλείο, που από το 1920 έχει αναλάβει να φέρνει στα τραπέζια μας τα καλύτερα παραδοσιακά υγιεινά προϊόντα της ελληνικής γης. Όλα ξεκίνησαν από το όραμα του Γιάννη Τσακανίκα και το πρώτο κατάστημα Τσακανίκα στην Καλλιθέα - όπου υπάρχει ακόμα - και έγινε η αρχή για τα τρία καταστήματα τα οποία, περίπου 100 χρόνια μετά, παραμένουν από τα πιο γνωστά και παλιά της Αθήνας.

Από φρέσκο παραδοσιακό γιαούρτι, αγνό τυρί, φρέσκο ανθότυρο (μυζήθρα), μέχρι χειροποίητα ζυμαρικά, γευστικά παξιμάδια, φρέσκα αλλαντικά και λαχταριστά γλυκά κουταλιού, μπορεί να βρει κανείς ό,τι επιθυμεί, όλα επιλεγμένα με στόχο τη σωστή υγιεινή παραδοσιακή διατροφή του τόπου μας και με πολύ αυστηρά κριτήρια.

τσακανικας Facebook Twitter

Έτσι, τη φετινή Σαρακοστή μπορείτε να επιλέξετε από μία μεγάλη ποικιλία προϊόντων - όπως, φυσικά, τον παραδοσιακό χαλβά. Στο e-shop του Τσακανίκα, θα βρείτε πολλές διαφορετικές επιλογές, όπως χαλβά Δραπετσώνας και χαλβά Καππαδοκίας, αλλά και ταχίνι από διαφορετικούς Έλληνες παραγωγούς και επιχειρήσεις - ακόμη και ταχίνι ολικής αλέσεως.

Φτιάχνοντας το Σαρακοστιανό τραπέζι, μπορείτε να προμηθευτείτε και φρέσκο χταπόδι ή γαρίδες σε λαδόξυδο, μία μεγάλη ποικιλία από ελιές από διαφορετικά μέρη, ακόμη και φρέσκες σαλάτες. Κι αυτά είναι μόνο λίγα από τα προϊόντα που μπορείτε να βρείτε στα φυσικά καταστήματα ή το e-shop του παντοπωλείου Τσακανίκα - με μία γρήγορη διαδικτυακή περιήγηση, μάλιστα, θα ανακαλύψετε πολλές προσφορές και ειδικές τιμές.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά στο πολύ προσεγμένο και εύκολο στην περιήγηση e-shop, θα μπορέσετε να παραγγείλετε όλα όσα επιθυμείτε και να τα έχετε άμεσα στον χώρο σας και για καλωσόρισμα, το παντοπωλείο Τσακανίκα σας κάνει δώρο 5€ με τον κωδικό «welcome». Ταυτόχρονα, το ηλεκτρονικό κατάστημα εξελίσσεται συνεχώς έτσι ώστε να δίνει ακόμα περισσότερες επιλογές στους πελάτες του και παράλληλα, στο blog του παντοπωλείου θα βρείτε σύντομα αγαπημένες συνταγές, πολλές συμβουλές, αλλά και παρουσιάσεις των συνεργατών και προμηθευτών του, ανάμεσα σε άλλα.

Τσακανίκα: Τη φετινή Σαρακοστή στρώνουμε το τραπέζι με παραδοσιακά υγιεινά προϊόντα της ελληνικής γης Facebook Twitter

Ανάμεσα στα διαλεχτά προϊόντα και την εξαιρετική ποιότητα, στο site του παντοπωλείου μπορεί να βρει κανείς έναν ιδιαίτερο χάρτη προϊόντων. Πρόκειται για έναν διαδραστικό χάρτη ο οποίος δείχνει όλες τις «γωνιές» της Ελλάδας από τις οποίες προέρχονται τα προϊόντα που βρίσκονται στα ράφια και στο e-shop του παντοπωλείου Τσακανίκα. Μία γαστρονομική «περιήγηση» μέσα από την οποία μπορείτε να γνωρίσετε όλα τα προϊόντα, να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για εκείνα και να τα προσθέσετε στο καλάθι σας - και μετά στο τραπέζι σας. 

Τη φετινή Σαρακοστή, λοιπόν, επιλέγουμε αγνά υλικά και προσεκτικά επιλεγμένα προϊόντα, για ένα παραδοσιακό τραπέζι που θα είναι γεμάτο από πολλές διαφορετικές γεύσεις Ελλάδας, με βασικά στοιχεία την ποιότητα και την ποικιλία.

Περισσότερες πληροφορίες για το παντοπωλείο Τσακανίκα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Χαροκόπου 67 Καλλιθέα: 2109591050

Προσκόπων & Αιδινίου 9, Ν. Σμύρνη: 2109374722

Φυλής 47 & Καραϊσκάκη, Χασιά: 2102411445

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Agora symi

Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήρα

Σε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ