Lockdown: Οι προϋποθέσεις για να ανοίξουν τα καταστήματα από τις 16 Μαρτίου

Lockdown: Οι προϋποθέσεις για να ανοίξουν τα καταστήματα από τις 16 Μαρτίου Facebook Twitter
EPA
0

Η 16η Μαρτίου είναι η κομβική ημερομηνία για να ανοίξει το λιανεμπόριο υπό προϋποθέσεις.

Βασική πτυχή είναι να έχουν μειωθεί τα κρούσματα και ταυτόχρονα να παρουσιάζει αντίστοιχη μείωση και ο αριθμός των διασωληνωμένων.

Σύμφωνα μ πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα κανονικά μετά τις 15 Μαρτίου ώστε να εκμεταλλευτούν έμποροι και αγοραστικό κοινό το υπόλοιπο 15νθήμερο της παράτασης των εκπτώσεων.

Μία από τις βασικές προϋποθέσεις ωστόσο, είναι οι επισκέψεις στα καταστήματα να γίνονται χωρίς ραντεβού, αλλά με την τήρηση των υπόλοιπων μέτρων προστασίας, όπως η χρήση μάσκας και οι αποστάσεις.

Για να μπορέσει να εφαρμοστεί αυτό, απαιτείται η οριστική απόφαση της επιτροπής επιδημιολόγων, που θα το επιτρέπει.

Παρά τις όποιες αποφάσεις, παραμένει σε ισχύ η προϋπόθεση της αποστολής sms στο νέο πενταψήφιο 13032. 

«Το εργαλείο είναι έτοιμο, υπάρχει πολύ ισχυρή πιθανότητα να εφαρμοστεί στο λιανεμπόριο όπως έχει συζητηθεί, αλλά από κει και πέρα για το αν και πώς θα εφαρμοστεί θα το δούμε στην πορεία. Θα πρέπει κάποιος να δει τι συμβαίνει με την επιδημιολογική καμπύλη στην Αττική, σε όλη την χώρα, οπότε όλα αυτά αξιολογούνται κάθε μέρα, κάθε στιγμή» τόνισε ο αρμόδιος υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Το νέο sms στο 13032, θα έχει χρονική διάρκεια τριών ωρών ενώ υπάρχουν σκέψεις να υπάρξει «κόφτης» για δεύτερο μήνυμα μετακίνησης εντός του ίδιου 24ώρου.

Σε ισχύ θα παραμείνει και ο επιτρεπτός αριθμός πελατών ανά τετραγωνικά μέτρα ενώ κανονικά θα λειτουργεί και το 13033, για τις μετακινήσεις και τις αγορές σε είδη πρώτης ανάγκης.

Με πληροφορίες του ethnos.gr

Ειδήσεις
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις ΗΠΑ εξετάζουν ειδική σήμανση για τρανς θέματα στην παιδική τηλεόραση

Ειδήσεις / Στις ΗΠΑ εξετάζουν ειδική σήμανση για τρανς θέματα στην παιδική τηλεόραση

Η FCC άνοιξε δημόσια διαδικασία για το αν οι τηλεοπτικές σημάνσεις πρέπει να ενημερώνουν ειδικά τους γονείς όταν παιδικά προγράμματα περιλαμβάνουν θέματα ταυτότητας φύλου. LGBTQ+ οργανώσεις προειδοποιούν ότι μια τέτοια κίνηση μπορεί να μετατρέψει την queer εκπροσώπηση σε περιεχόμενο υπό επιτήρηση.
THE LIFO TEAM
Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ άνοιξε ξανά το μέτωπο για τα τρανς δικαιώματα στη Βρετανία

Ειδήσεις / Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ άνοιξε ξανά το μέτωπο για τα τρανς δικαιώματα στη Βρετανία

Εναν χρόνο μετά την απόφαση του βρετανικού Ανωτάτου Δικαστηρίου για τον ορισμό της "γυναίκας" στο Equality Act, η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ επανήλθε στη δημόσια σύγκρουση γύρω από το φύλο για ακόμη μια φορά.
THE LIFO TEAM
Τι σημαίνει ενοχή αν η βία δεν είναι μόνο επιλογή;

Ειδήσεις / Τι σημαίνει για έναν γονιό να ακούει ότι η βία δεν είναι μόνο επιλογή;

Στο νέο της βιβλίο Original Sin, η γενετίστρια της συμπεριφοράς Κάθριν Πέιτζ Χάρντεν εξετάζει τι αλλάζει όταν η βιολογία μπαίνει μέσα στην ιστορία του εγκλήματος. Το ερώτημα δεν αφορά μόνο την επιστήμη ή τη δικαιοσύνη, αλλά και τους γονείς: τι σημαίνει να μεγαλώνεις ένα παιδί αν η βία, η παρόρμηση και η ευθύνη είναι πιο σύνθετες απ’ όσο θέλαμε να πιστεύουμε;
THE LIFO TEAM
Καναδός γκέι πρωταγωνιστής ταινιών ενηλίκων λέει ότι του επέβαλαν 10ετή απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ

Ειδήσεις / Γκέι πρωταγωνιστής ταινιών ενηλίκων λέει ότι του επέβαλαν 10ετή απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ

Ο Καναδός πορνοστάρ υποστηρίζει ότι κρατήθηκε επί ώρες από αμερικανούς τελωνειακούς στο αεροδρόμιο Πίρσον του Τορόντο και στη συνέχεια αποκλείστηκε από τις ΗΠΑ για μία δεκαετία
THE LIFO TEAM
Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ειδήσεις / Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε ότι ούτε ο ίδιος ούτε η σύζυγός του, Ράμα Ντουάτζι, θα παραστούν στο φετινό Met Gala. Η απόφασή του έρχεται σε μια στιγμή που ο Μαμντάνι επιμένει δημόσια στο κόστος ζωής και στη φορολόγηση των πολύ πλούσιων.
THE LIFO TEAM