Μητσοτάκης: Τέλη της άνοιξης επιστροφή σε κάποια κανονικότητα, αν τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα των εμβολίων

Μητσοτάκης: Τέλη της άνοιξης επιστροφή σε κάποια κανονικότητα, αν τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα των εμβολίων Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Στα τέλη της άνοιξης ή τις αρχές του καλοκαιρού μπορούμε να επιστρέψουμε σε μια κάποια κανονικότητα, αν τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα για τις παραδόσεις των εμβολίων, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η επιστροφή στην κανονικότητα εξαρτάται από την πορεία των εμβολιασμών, είπε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά τη διάρκεια συζήτησης στο πλαίσιο της διαδικτυακής συνόδου του World Economic Forum.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε αναλυτικά στις συμφωνίες της ΕΕ με τις φαρμακευτικές εταιρείες, για τα εμβόλια για τον κορωνοϊό, κάνοντας λόγο για «success story». Όμως, τόνισε ότι πρέπει να εξασφαλιστεί πως οι παραδόσεις θα γίνουν πιο γρήγορα και να μην υπάρξουν καθυστερήσεις, καθώς από τις παραδόσεις εξαρτάται άμεσα ο ρυθμός των εμβολιασμών.

Παράλληλα τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να κινηθεί πιο γρήγορα σε ό,τι αφορά τις εγκρίσεις και τις παραδόσεις των εμβολίων, αναφέροντας ως παράδειγμα την αδειοδότηση του εμβολίου της AstraZeneca.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πρότασή του για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, λέγοντας ότι με αυτό θέλουμε οι επισκέπτες στην Ελλάδα να έρθουν με ασφάλεια το καλοκαίρι και ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό θέμα που αφορά εν τέλει ολόκληρη την Ευρώπη.

Σχετικά με το άνοιγμα των καταστημάτων, σημείωσε ότι η επιδημιολογική κατάσταση συνεχίζει να παρακολουθείται στενά, αλλά η απόφαση ήταν απαραίτητη για να λειτουργήσει η οικονομία, η οποία στηρίχθηκε όλο αυτό το διάστημα με «ενέσεις» από το κράτος. «Τηρούμε τους βασικούς κανόνες κι είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι», πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η Ελλάδα κατάφερε να χειριστεί καλά το πρώτο κύμα του κορωνοϊού, ενώ στο δεύτερο κύμα, τον Νοέμβριο, προχωρήσαμε σ' ένα αυστηρό lockdown που «πόνεσε» οικονομικά, αλλά ήταν αυτό που έπρεπε να γίνει για να μην εξαπλωθεί ο ιός. Σημείωσε ότι οι ειδικοί και η κυβέρνηση είπαν έγκαιρα στους πολίτες τι πρέπει να κάνουν και εκείνοι πειθάρχησαν στα μέτρα, συμπεριφορά που πρέπει να διατηρηθεί έως ότου να εμβολιαστεί ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM