ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Ο Πούτιν καταργεί το όριο ηλικίας δημόσιων λειτουργών για να κρατήσει πιστούς συμμάχους

Ο Πούτιν καταργεί το όριο ηλικίας δημόσιων λειτουργών για να κρατήσει πιστούς συμμάχους Facebook Twitter
EPA
0

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατέθεσε σχέδιο νόμου το οποίου προβλέπει την κατάργηση του ορίου ηλικίας στη δημόσια διοίκηση.

Ο Ρώσος πρόεδρος προχωρά σε αυτή την κίνηση προκειμένου αξιωματούχοι- πιστοί σύμμαχοί του τους οποίους έχει διορίσει σε θέσεις κλειδιά- να παραμείνουν στις θέσεις τους και να μην υποχρεωθούν να συνταξιοδοτηθούν.

Το επιχείρημα του Πούτιν για αυτό το νομοσχέδιο είναι ότι πρέπει να παραμείνουν στις θέσεις τους δημόσιοι λειτουργοί που έχουν μεγάλη εμπειρία.

Αρκετά στελέχη της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού- που γνωρίζονται με τον Πούτιν ακόμη και πριν ξεκινήσει την πολιτική σταδιοδρομία του- πλησιάζουν το όριο ηλικίας για τη συνταξιοδότησή τους.

Αυτή τη στιγμή η νομοθεσία επιτρέπει στους δημόσιους λειτουργούς να εργάζονται έως τα 65 τους και- εάν το επιθυμούν- να παραμείνουν στη θέση τους έως τα 70 τους. Η Δούμα αναμένεται να εγκρίνει το σχέδιο νόμου.

Για τον πρόεδρο της Ρωσίας δεν υπάρχει όριο ηλικίας. Πέρυσι ο Πούτιν προώθησε τη συνταγματική αναθεώρηση προκειμένου να μπορεί να παραμείνει στην εξουσία έως το 2036, αν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του 2024 και του 2030. επίσης πρόσφατα υπέγραψε νόμο που δίνει στους προέδρους ισόβια ασυλία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ dpa

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Διεθνή / Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Περίπου 200 νεοφασίστες, ντυμένοι στα μαύρα, ταξίδεψαν στη Λίμνη Κόμο για να γιορτάσουν την επέτειο των 79 χρόνων από την εκτέλεση του Μουσολίνι - Διαδηλωτές απάντησαν με το αντιφασιστικό «Bella Ciao» στους φασιστικούς ύμνους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Διεθνή / Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Ιδιωτικά αναμένεται να γιορτάσουν τα 13 χρόνια του γάμου τους ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Το ζευγάρι ένωσε τις ζωές του στις 29 Απριλίου του 2011 στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ