Ο Τζο Μπάιντεν έκανε μπροστά στον φακό το εμβόλιο για τον κορωνοϊό- «Κανένας λόγος ανησυχίας»

Ο Τζο Μπάιντεν έκανε μπροστά στον φακό το εμβόλιο για τον κορωνοϊό- «Κανένας λόγος ανησυχίας» Facebook Twitter
0

Ο Τζο Μπάιντεν έκανε δημοσίως το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα ότι είναι ασφαλές.

«Το κάνω αυτό για να δείξω ότι οι πολίτες πρέπει να είναι έτοιμοι, όταν θα είναι διαθέσιμο, να κάνουν το εμβόλιο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Ανυπομονώ για τη δεύτερη δόση», δήλωσε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, μετά τον εμβολιασμό.

Ο Μπάιντεν έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου των Pfizer/ BioNTech στο νοσοκομείο ChristianaCare, στο Νιούαρκ του Ντέλαγουερ. Μαζί του ήταν η επόμενη Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν, η οποία είχε κάνει νωρίτερα την πρώτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό.

Η εκλεγμένη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις και ο σύζυγός της, Νταγκ Έμχοφ, θα κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της μεταβατικής ομάδας του Μπάιντεν, Τζεν Ψάκι.

 

«Είστε έτοιμος;», τον ρώτησε η Τέιμπ Μάσα, η νοσηλεύτρια που του έκανε το εμβόλιο. «Προχωρήστε όποια στιγμή είστε έτοιμη», της απάντησε ο Μπάιντεν και μετά τον εμβολιασμό ευχαρίστησε τους επιστήμονες και τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής. «Σας χρωστάμε πολλά, πραγματικά», συμπλήρωσε.

Στις δηλώσεις του, σημείωσε ότι αξίζουν κάποια εύσημα στη διοίκηση Τραμπ, για την επιχείρηση που έστησε για τον εμβολιασμό.

«Αυτή είναι μόνο η αρχή. Θα χρειαστεί χρόνος», τόνισε ο Τζο Μπάιντεν. «Στο μεταξύ, ελπίζω ο κόσμος να ακούει όλους τους ειδικούς, που μιλάνε για την ανάγκη χρήσης μάσκας στις γιορτές και τήρησης αποστάσεων. Και αν δεν πρέπει να ταξιδέψετε, μην το κάνετε», συμπληρωσε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Ιράν: «Θα κάψουμε» αμερικανικά στρατεύματα σε περίπτωση χερσαίας εισβολής - Kλιμάκωση και στο μέτωπο του Λιβάνου

Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου, Μοχαμάντ Μπαγκέρ Καλιμπάφ, δήλωσε ότι οι ιρανικές δυνάμεις «περιμένουν την άφιξη αμερικανικών στρατευμάτων»
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ

Διεθνή / Το Ισραήλ δεν επέτρεψε τη λειτουργία των Βαΐων - «Για πρώτη φορά εδώ και αιώνες», λέει το Πατριαρχείο

Η αστυνομία σταμάτησε στον δρόμο προς τον Ναό της Αναστάσεως δύο ανώτατους καθολικούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων τον καρδινάλιο Πιερμπατίστα Πιτσαμπάλα, και τους ανάγκασε να επιστρέψουν
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΕΝΟ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Πετρέλαιο: Καταγράφει τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο στην ιστορία εν μέσω πολέμου στο Ιράν

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η πορεία του χρυσού, ο οποίος αντί να λειτουργήσει ως ασφαλές καταφύγιο, υποχωρεί κατά σχεδόν 15% μέσα στον Μάρτιο, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοση από το 2008
THE LIFO TEAM