Ο Μπάιντεν και τυπικά νικητής των εκλογών- «Ο Τραμπ αρνείται να σεβαστεί τη βούληση του λαού»

Ο Μπάιντεν και τυπικά νικητής των εκλογών- «Ο Τραμπ αρνείται να σεβαστεί τη βούληση του λαού» Facebook Twitter
0

Ο Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ ότι αρνείται να σεβαστεί τη βούληση του λαού, κάνοντας λόγο για μια «ανήθικη» επίθεση στη δημοκρατική διαδικασία, λίγη ώρα μετά την τυπική επικύρωση της εκλογικής νίκης του.

Το σώμα των εκλεκτόρων, με ψήφους 306- 232, όπως αναμενόταν επικύρωσε τη νίκη του Δημοκρατικού υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. «Η δημοκρατία μας πιέστηκε, δοκιμάστηκε, απειλήθηκε και απέδειξε ότι είναι ανθεκτική, αληθινή και ισχυρή», δήλωσε ο Μπάιντεν.

Στις 20 Ιανουαρίου ο 78χρονος θα γίνει ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ ακόμη δεν αναγνωρίζει την ήττα του. «Οι πολίτες ψήφισαν. Η ακεραιότητα των εκλογών μας παρέμεινε άθικτη. Και τώρα είναι ώρα μα γυρίσουμε σελίδα, να ενωθούμε, να γιατρευτούμε», είπε ο Μπάιντεν, που έκανε λόγο για «ανήθικη» επίθεση του Τραμπ στη δημοκρατική διαδικασία.

Στην ομιλία του επέκρινε σφοδρά τον Τραμπ και τους συμμάχους του, για την προσπάθεια ανατροπής των αποτελεσμάτων, μέσω προσφυγών στη δικαιοσύνη. «Αυτή είναι ακραία θέση, που δεν είχαμε ξαναδεί ποτέ μέχρι τώρα», είπε ο Μπάιντεν. «Αρνείται να σεβαστεί τη βούληση του λαού, να σεβαστεί το κράτος του δικαίου, να τηρήσει το Σύνταγμά μας», συμπλήρωσε.

Στο μεταξύ, ο Τραμπ εξακολουθεί να αμφισβητεί το αποτέλεσμα των εκλογών. Την ώρα που ολοκληρωνόταν η ψηφοφορία των εκλεκτόρων, ο απερχόμενος πρόεδρος ανακοίνωσε την αποχώρηση του υπουργού Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση, στις 23 Δεκεμβρίου. Ο Γουίλιαμ Μπαρ έπεσε σε δυσμένεια όταν παραδέχθηκε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν βρήκε καμία απόδειξη για εκτεταμένη εκλογική απάτη.

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΜΕΤΟΧΕΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΔΗΛΩΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ έχασε την προθεσμία για τη δημοσιοποίηση χρηματιστηριακών συναλλαγών αξίας εκατομμυρίων δολαρίων

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι υποχρεωμένος να δημοσιοποιεί τις συναλλαγές που σχετίζονται με μετοχές, οι οποίες υπερβαίνουν τα 1.000 δολάρια, εντός 45 ημερών
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / CNN: Το Ιράν αναζητά νέο «όπλο ισχύος» στα βάθη των Στενών του Ορμούζ

Το Ιράν επιχειρεί να μετατρέψει τα Στενά του Ορμούζ σε νέο πεδίο γεωπολιτικής πίεσης, βάζοντας στο στόχαστρο τα υποθαλάσσια καλώδια που στηρίζουν το παγκόσμιο διαδίκτυο και τις διεθνείς οικονομικές συναλλαγές
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Δεν υπάρχουν πραγματικές παραχωρήσεις» στην απάντηση των ΗΠΑ, λέει το Ιράν

Η Τεχεράνη κατηγορεί τις ΗΠΑ για αδιάλλακτη στάση στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου, προειδοποιώντας παράλληλα για σοβαρές συνέπειες σε περίπτωση νέας επίθεσης κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΧΟΡΟΥ

Διεθνή / Η χρηματοδότηση για την αίθουσα χορού των 400 εκατ. δολαρίων του Τραμπ κινδυνεύει έπειτα από απόφαση της Γερουσίας

Οι Δημοκρατικοί έχουν χαρακτηρίσει την αίθουσα χορού ακριβή και περιττή πολυτέλεια, σε μια περίοδο που οι Αμερικανοί αντιμετωπίζουν αυξανόμενο κόστος ζωής, όπως οι υψηλότερες τιμές καυσίμων
THE LIFO TEAM