Ηλιόπουλος: Με 1.780 νεκρούς σε ένα μήνα η κυβέρνηση αρνείται τη συνταγογράφηση των τεστ

Ηλιόπουλος: Με 1.780 νεκρούς σε ένα μήνα η κυβέρνηση αρνείται τη συνταγογράφηση των τεστ Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος αναφορικά με τα τεστ για τον κορωνοϊό


Παραπέμποντας σε εκτίμηση του καθηγητή Πολιτικής Υγείας στο LSE, Ηλία Μόσιαλου, ότι για την ανοσία της κοινότητας θα χρειαστούν μήνες, έως και το καλοκαίρι, ο κ. Ηλιόπουλος εξέφρασε την αντίθεση της αντιπολίτευσης για το γεγονός πως μετά από 1.780 θανάτους μέσα στον Νοέμβριο «ακόμα δεν έχουν συνταγογραφηθεί τα τεστ, ούτε έχουν ληφθεί σοβαρά μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας».

«Ο ιός ανακυκλώνεται στις δουλειές και στα σπίτια, και ακόμη δεν έχει ενισχυθεί η πρωτοβάθμια υγεία», υποστήριξε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ παρότι αποτελεί πάγιο αίτημα των ειδικών και εργαζομένων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της υγείας, «με τους οποίους συνομιλεί και ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο περί «διπλών μητρώων καταγραφής κρουσμάτων, που έχει παραδεχθεί ο ίδιος ο Στ. Πέτσας», και εξέφρασε την αντίδρασή του για την τακτική που «δημιουργεί σύγχυση στην επιδημιολογική εικόνα, αλλά και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, την ώρα που οι γιατροί στις εφημερίες τους είναι απλήρωτοι».

Επανέλαβε δε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για την δημοσίευση των πορισμάτων της επιτροπής των ειδικών για τον τουρισμό, το άνοιγμα των σχολείων, τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα τεστ.


Σχολιάζοντας τα χθεσινά γεγονότα, με περισσότερες από 130 συλλήψεις ανήμερα της ημέρας μνήμης για την δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου, ο κ. Ηλιόπουλος έκανε λόγο για «μια ακόμη απόδειξη του αυταρχικού κατήφορου της κυβέρνησης ΝΔ».

Για τις συλλήψιες Καμπαγιάννη και Παπαδάκη

 

Κατά τον ίδιο, προκαλεί σοβαρή ανησυχία η σύλληψη δύο δικηγόρων που μάλιστα ήταν στην πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής, των κκ. Καμπαγιάννη και Παπαδάκη. «Πρόκειται για επικίνδυνη στροφή το να συλλαμβάνονται δικηγόροι, χωρίς μάλιστα να παραβιάζονται τα υγειονομικά μέτρα, καθώς και το να υπάρχουν βίαιες επιθέσεις σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ από αστυνομικές δυνάμεις».

Τέλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση για αντιπερισπασμό και προσπάθεια να «πλέξει ένα γαϊτανάκι λάσπης, την ώρα που η οικονομία καταρρέει, η πανδημία έχει ξεφύγει και ο πρωθυπουργός επιδεικνύει ανευθυνότητα, μετά και τη βόλτα του στην Πάρνηθα».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM