Μητσοτάκης: Δεν νοείται να μην βρεθεί αντιμέτωπη με συνέπειες η Τουρκία

Μητσοτάκης: Δεν νοείται να μην βρεθεί αντιμέτωπη με συνέπειες η Τουρκία Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ζήτησε «ξεκάθαρές πράξεις» από την Τουρκία.

Όπως τόνισε, «έχουμε καταστήσει σαφές πως δεν νοείται να μην βρεθεί η Τουρκία αντιμέτωπη με συνέπειες εάν συνεχίσει τις προκλητικές ενέργειες».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι τα προβλήματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αφορούν την Ευρώπη, καθώς επηρεάζουν την Ανατολική Μεσόγειο. Σχετίζονται με το ΝΑΤΟ, καθώς επηρεάζουν το νοτιοανατολικό του τμήμα.

«Έχουμε καταστήσει σαφές πως δεν νοείται να μην βρεθεί η Τουρκία αντιμέτωπη με συνέπειες εάν συνεχίσει τις προκλητικές ενέργειες. Και πιστεύω πως αυτό είναι πλέον σαφές σε όλους τους παράγοντες που ενδιαφέρονται για αυτή τη γωνιά του κόσμου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Web Summit της Λισαβόνας.

 Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η ελληνική κυβέρνηση ανέμενε σημαντικές αλλαγές στη συμπεριφορά της Τουρκίας στη βάση των όσων ισχυρίζεται δημοσίως ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σημειώνεται ότι σε πρόσφατες δηλώσεις του ο κ. Ερντογάν, υποστήριξε ότι η Τουρκία επιθυμεί στενές σχέσεις με την Ευρώπη και τη Δύση. «Τα λόγια δεν αρκούν πλέον. Θα πρέπει να δούμε ξεκάθαρες πράξεις από την τουρκική πλευρά και αυτό σημαίνει πραγματική αλλαγή στην πολιτική της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο», συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός.

Τσαβούσογλου: «Η Ελλάδα παραβίασε την υφαλοκρηπίδα μας»

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας, μέσω τηλεδιάσκεψης, σε φόρουμ που διοργανώθηκε στην Ιταλία για τον «Διάλογο στη Μεσόγειο», κατηγόρησε την Ελλάδα ότι «πυροδότησε» εντάσεις στην περιοχή της Αν. Μεσογείου «παραβιάζοντας» την υποτιθέμενη τουρκική υφαλοκρηπίδα. Ο κ. Τσαβούσογλου κατηγόρησε και την Κύπρο ότι αγνοεί τα συμφέροντα των Τ/Κ και της Τουρκίας στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, οι Έλληνες και Ελληνοκύπριοι, προχώρησαν στη σύσταση του Forum Eastmed αφήνοντας εκτός την Τουρκία που διαθέτει, όπως υποστήριξε,  τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην ανατολική Μεσόγειο.

 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κασσελάκης: 30 μήνες φυλακή και 50.000 ποινή με αναστολή για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Πολιτική / Κασσελάκης: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική με το σκεπτικό ότι δεν ανέμενε το Σεπτέμβριο του 2023 να εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δε γνώριζε την απαγόρευση να διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό ως πολιτικός αρχηγός
LIFO NEWSROOM