Πέθανε η Σάσα Μανέττα, στιχουργός και ιστορική παρουσιάστρια της ΕΡΤ

Πέθανε η Σάσα Μανέττα, στιχουργός και ιστορική παρουσιάστρια της ΕΡΤ Facebook Twitter
0

Έφυγε από τη ζωή η παρουσιάστρια, στιχουργός και συγγραφέας, Σάσα Μανέττα.

Η Σάσα Μανέττα υπήρξε μια εμβληματική μορφή της ελληνικής τηλεόρασης, καθώς ήταν από τις πρώτες παρουσιάστριες της ΕΡΤ, της τότε ΥΕΝΕΔ τη δεκαετία του '80.

Η είδηση του θανάτου της έγινε γνωστή μέσω ανάρτησης του ηθοποιού, Σπύρου Μπιμπίλα.

Γεννήθηκε στη Νίκαια Πειραιώς. Ήταν κόρη του δημοσιογράφου, συγγραφέα και ερευνητή Τάκη Μανέττα και της Βαρβάρας Βιζυηνού, ανιψιάς του ποιητή Γεωργίου Βιζυηνού. Αφότου τελείωσε το Λύκειο, σπούδασε Σκηνογραφία στη Δραματική Σχολή Σταυράκου και Υποκριτική στη Σχολή Θεοδοσιάδη. Συμμετείχε, με πρωταγωνιστικό ρόλο, στη θεατρική παράσταση «Φωνάζει ο κλέφτης» του Δημήτρη Ψαθά, με τον Μίμη Φωτόπουλο.

Κατόπιν εξετάσεων προσλήφθηκε στην ΕΙΡ (Κρατική Τηλεόραση) ως παρουσιάστρια και αργότερα ανέλαβε και τη διεύθυνση πολιτιστικών εκπομπών. Παράλληλα ασχολήθηκε με τη στιχουργική, γράφοντας περίπου 250 τραγούδια σε δίσκους, πολλά από τα οποία είναι γνωστές επιτυχίες. Βραβεύτηκε έξι φορές στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, τρεις παίρνοντας το Α' Βραβείο.

Η Σάσα Μανέττα είχε εκδώσει ένα βιβλίο ποιημάτων με τίτλο «Ο άλλος δίδυμος» (Γραμμή, 1982), το οποίο βραβεύτηκε με έπαινο και χρηματικό ποσό από το ΥΠΠΟ, το «Μοναξιά είναι...», με σκίτσα και πεζό λόγο (εκδόσεις Όμβρος), τη νουβέλα «Ο πρίγκιπας με το σκισμένο τζιν» (εκδόσεις Ωκεανίδα), και το μυθιστόρημα «Με διαβατήριο το ψέμα» (εκδόσεις Εντύποις).

Φιλμογραφία
Η μοίρα ενός αθώου (1965)
Η πικραγαπημένη (1965)
Λιτανεία των ηρώων (1970)

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Arcade για Eurovision 2025: «Δεν είχαμε σκοπό να καταθέσουμε τραγούδι με την Klavdia, ήταν ένα μικρό challenge»

TV & Media / Arcade για Eurovision 2025: «Δεν είχαμε σκοπό να καταθέσουμε τραγούδι με την Klavdia, ήταν ένα μικρό challenge»

Οι δημιουργοί της «Αστερομάτας» μοιράζονται τις σκέψεις τους για τη συμμετοχή τους στη Eurovision 2025, σχολιάζουν τον ελληνικό στίχο, μιλούν την Klavdia, και απαντούν στο κατά πόσο το τραγούδι έχει πολιτική χροιά
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ