Ο Κινέζος Πρόεδρος (επιτέλους) συνεχάρη τον Μπάιντεν για τις εκλογές

Ο Κινέζος Πρόεδρος (επιτέλους) συνεχάρη τον Μπάιντεν για τις εκλογές Facebook Twitter
Ο Κινέζος Πρόεδρος (επιτέλους) συνεχάρη τον Μπάιντεν για τις εκλογές (EPA)
0

Ο Σι Τζινπίνγκ συνεχάρη σήμερα και με αρκετά μεγάλη καθυστέρηση τον Τζο Μπάιντεν για την νίκη του στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Την είδηση μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, με τον Κινέζο πρόεδρο να είναι από τους ελάχιστους παγκόσμους ηγέτες που περίμεναν εβδομάδες μέχρι να συγχαρούν τον εκλεγμένο πρόεδρο.

Ενώ το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στον Μπάιντεν στις 13 Νοεμβρίου, ο Σι δεν είχε κινηθεί επίσημα.

Στο μήνυμα προς τον Μπάιντεν, ο Σι είπε ότι «η προώθηση της υγιούς και σταθερής ανάπτυξης των σχέσεων Κίνας-ΗΠΑ» είναι προς το συμφέρον των δύο μερών και των προσδοκιών της διεθνούς κοινότητας.

Πρόσθεσε δε, ότι ελπίζει πως και οι δύο χώρες θα συνεχίσουν να «διατηρούν το πνεύμα της αποφυγής συγκρούσεων, αντιπαραθέσεων, του αμοιβαίου σεβασμού και της win-win συνεργασίας» και να επικεντρώνονται στη διαχείριση των διαφορών για να «προωθήσουν τον ευγενή σκοπό της παγκόσμιας ειρήνης και ανάπτυξης», όπως ανέφερε το πρακτορείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κινέζος Αντιπρόεδρος Wang Qishan έστειλε επίσης ένα συγχαρητήριο μήνυμα στην εκλεγμένη ομόλογό του, Καμάλα Χάρις.

Οι περισσότεροι ηγέτες σε όλο τον κόσμο έχουν ήδη συγχαρεί τον Μπάιντεν για τη νίκη του, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν μερικές μεγάλες δυνάμεις, όπως το Μεξικό, η Βραζιλία και η Ρωσία, που δεν έχουν απαντήσει ακόμα.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και το Κρεμλίνο, για παράδειγμα, έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν θα υπάρξει επίσημη αναγνώριση της νίκης του Μπάιντεν έως ότου τελειώσει η «εγχώρια πολιτική αντιπαράθεση» στις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες του Forbes

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι είναι η βόβμα «bunker buster» που κάνει τον Τραμπ να αμφιβάλλει για την επίθεση στο Ιράν

Διεθνή / Τι είναι η βόβμα «bunker buster» που κάνει τον Τραμπ να αμφιβάλλει για την επίθεση στο Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει διαμηνύσει ότι η ενδεχόμενη επίθεση στο Ιράν θα είχε νόημα μόνο αν υπάρχει εγγύηση πως μπορεί να εξουδετερώσει την υπόγεια πυρηνική εγκατάσταση στο Φορντόου
LIFO NEWSROOM
Η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί τα αποθέματα νερού των πιο ξηρών περιοχών της Ευρώπης

Διεθνή / Η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί τα αποθέματα νερού των πιο ξηρών περιοχών της Ευρώπης

Η ΕΕ θέλει να ανταγωνιστεί τις ΗΠΑ και την Κίνα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης - Ωστόσο, οι επικριτές υποστηρίζουν ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δεν έχουν λάβει υπόψη την εξαιρετικά υψηλή ζήτηση νερού που απαιτεί ο τομέας αυτός.
LIFO NEWSROOM
Η ΕΕ σχεδιάζει ταμείο επένδυσης της «παγωμένης ρωσικής περιουσίας» για στήριξη της Ουκρανίας

Διεθνή / Η ΕΕ σχεδιάζει ταμείο επένδυσης της «παγωμένης ρωσικής περιουσίας» για στήριξη της Ουκρανίας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να αξιοποιήσει 200 δισ. ευρώ από παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία μέσω επενδύσεων υψηλότερου ρίσκου, αποφεύγοντας τη νομική σύγκρουση της κατάσχεσης και ενισχύοντας την Ουκρανία απέναντι στη ρωσική απειλή
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή επιχείρηση κατά του Ιράν: Πρωτοφανής συντονισμός Μυστικών Υπηρεσιών και τεχνολογίας

Διεθνή / Πώς το Ισραήλ εισχώρησε στο Ιράν: Οι Μυστικές Υπηρεσίες, η τεχνολογία, οι «μεταμφιέσεις»

Απόρρητες τηλεφωνικές επικοινωνίες, hack σε τηλέφωνα, δορυφορικές εικόνες και εξελιγμένοι αλγόριθμοι δημιούργησαν μια «τράπεζα στόχων» που επέτρεψε ταυτόχρονες ακριβείς επιθέσεις κατά στρατιωτικών και πυρηνικών εγκαταστάσεων στο Ιράν
LIFO NEWSROOM