Το Κονγκό ανακοίνωσε το τέλος της 11ης επιδημίας του ιού Έμπολα

Το Κονγκό ανακοίνωσε το τέλος της 11ης επιδημίας του ιού Έμπολα Facebook Twitter
EPA
0

Ο υπουργός Υγείας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό ανακοίνωσε σήμερα το τέλος της 11ης επιδημίας Έμπολα στην ιστορία της χώρας, από την οποία μολύνθηκαν 130 άνθρωποι και πέθαναν 55.

H επιδημία ξέσπασε τον Ιούνιο σε βορειοδυτική επαρχία της χώρας, λίγο προτού το Κονγκό κηρύξει το τέλος μιας άλλης επιδημίας στα ανατολικά, η οποία ήταν η δεύτερη πλέον θανατηφόρα, με περισσότερους από 2.200 νεκρούς.

«Αυτή την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020 είμαι χαρούμενος που κηρύσσω το τέλος της 11ης επιδημίας του ιού Έμπολα στην επαρχία του Ισημερινού», δήλωσε ο υπουργός στους δημοσιογράφους.

«Ένα εγκάρδιο ευχαριστώ προς όλους όσοι ακούραστα εντόπισαν κρούσματα, παρείχαν θεραπεία και εμβολίασαν ανθρώπους σε συχνά απομονωμένες κοινότητες κρυμμένες σε πυκνά δάση», έγραψε από την πλευρά της στο Twitter η διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Αφρική Ματσχιντίσο Μοέτι.

Στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό έχουν ξεσπάσει 11 επιδημίες του ιού Έμπολα, ενός ιού που εντοπίστηκε κοντά στον ποταμό Έμπολα το 1976, περισσότερες από διπλάσιες σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή κατά ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Βέτο σε σχέδιο κατάπαυσης πυρός στη Γάζα

Διεθνή / Οργή κατά ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Βέτο σε σχέδιο κατάπαυσης πυρός στη Γάζα

Τα δέκα εκλεγμένα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας άρχισαν συνομιλίες για το απορριφθέν σχέδιο στα τέλη Αυγούστου, αντιδρώντας στην επίσημη κήρυξη από τον ΟΗΕ κατάστασης λιμού στη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM