Η Ιταλία κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό νεκρών από 31 Μαρτίου και 32.191 νέα κρούσματα

Η Ιταλία κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό νεκρών από 31 Μαρτίου και 32.191 νέα κρούσματα Facebook Twitter
EPA/RICCARDO ANTIMIANI
0

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία έχασαν την ζωή τους από τον κορωνοϊό 731 άνθρωποι και καταγράφηκαν 32.191 νέα κρούσματα.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 208.458 διαγνωστικά τεστ. Χθες, εντοπίστηκαν 27.354 κρούσματα, με 505 νεκρούς και 152.633 τεστ.

Ο σημερινός αριθμός των νεκρών είναι ο υψηλότερος που καταγράφεται από τις 31 Μαρτίου.

Σε σχέση με χθες έγιναν 120 νέες εισαγωγές στις ΜΕΘ και 538 στους νοσοκομειακούς θαλάμους.

Από το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας της Ιταλίας υπογραμμίζεται ότι καταγράφεται μικρή μείωση των θετικών στον ιό, σε σύγκριση με το σύνολο των τεστ που πραγματοποιήθηκαν χθες.

Παράλληλα, ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματταρέλα, σε έκκλησή του ζήτησε να παραμεριστούν οι όποιες διαφορές και να ενωθούν όλες οι δυνάμεις και οι προσπάθειες, με στόχο την επιτυχία του αγώνα κατά της κοινής απειλής, του covid -19.

Σύμφωνα με τους παρατηρητές, οι παραλήπτες του μηνύματος είναι η κυβέρνηση Κόντε, η τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και η αντιπολίτευση, που όλο και συχνότερα ερίζουν για το αν ελήφθησαν έγκαιρα οι σωστές αποφάσεις, και ποιος φέρει την κύρια ευθύνη για τυχόν στρατηγικά λάθη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΣΤΑΙΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ήταν ο Έπσταϊν Ισραηλινός κατάσκοπος; Τι αποκαλύπτει πληροφοριοδότης του FBI

Τα νέα αρχεία περιλαμβάνουν και αναφορές σε προσωπικότητες υψηλού προφίλ, επανατροφοδοτώντας την έρευνα για τον τρόπο που κινήθηκε ο Έπσταϊν μέσα στα δίκτυα της παγκόσμιας ελίτ
THE LIFO TEAM
ICE ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΙΛΑΝΟ

Διεθνή / «F*** ICE»: Βρετανός σκιέρ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων έγραψε μήνυμα διαμαρτυρίας στο χιόνι

Πριν από τους Αγώνες του 2022 είχε επικρίνει την επιλογή της Κίνας ως διοργανώτριας, επικαλούμενος ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη μεταχείριση της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας
THE LIFO TEAM
Ο Έλτον Τζον κάνει λόγο για «επαίσχυντη εισβολή» της Daily Mail στην προσωπική του ζωή

Διεθνή / Ο Έλτον Τζον κάνει λόγο για «επαίσχυντη εισβολή» της Daily Mail στην προσωπική του ζωή

Ο 78χρονος καλλιτέχνης αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα της περιόδου 2000–2015, υποστηρίζοντας ότι στο σπίτι του υπήρχαν τρεις σταθερές τηλεφωνικές γραμμές και ότι «όλες είχαν παγιδευτεί»
THE LIFO TEAM