Ολλανδία: Νέα μέτρα για την πανδημία - Κλείνουν μουσεία, κινηματογράφοι

Ολλανδία: Νέα μέτρα για την πανδημία - Κλείνουν μουσεία, κινηματογράφοι Facebook Twitter
0

Η Ολλανδία θα ενισχύει τη μερική καραντίνα που έχει επιβάλει σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει την πανδημία της Covid-19, κλείνοντας τα μουσεία, τους κινηματογράφους, τους ζωολογικούς κήπους και άλλους χώρους που δέχονται κοινό για δύο εβδομάδες, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε.

Τα πράγματα δεν πάνε άσχημα, ούτε όμως πάνε καλά, εξήγησε ο Ρούτε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Ο αριθμός των κρουσμάτων (μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό) πρέπει να μειωθεί πιο γρήγορα. Είναι ένα δύσκολο μήνυμα, αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση.

Τους τελευταίους μήνες, η Ολλανδία υιοθέτησε πιο ελαφρά μέτρα σε σχέση με τις γειτονικές χώρες, αλλά έχει πληγεί σκληρά από το δεύτερο κύμα της πανδημίας, καταγράφοντας ένα από τα υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης στην Ευρώπη.

Οι αρχές κάνουν λόγο για καραντίνα αλλά η χώρα δεν υπόκειται σε περιορισμούς των μετακινήσεων κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στις 14 Οκτωβρίου αποφασίστηκε το κλείσιμο εστιατορίων, μπαρ και "coffeeshops" που πωλούν κάνναβη. Η χρήση μάσκας έγινε υποχρεωτική.

Το μέτρο απέφερε καρπούς αλλά ο Μαρκ Ρούτε εκτιμά ότι το αποτέλεσμα αυτό δεν αρκεί. Προκειμένου να μειωθούν οι μετακινήσεις και οι επαφές, όλα τα κτίρια που είναι ανοιχτά για το κοινό καθώς και εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι συναθροίσεων πρέπει να κλείσουν για δύο εβδομάδες, είπε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Ο βασιλιάς Κάρολος κάλεσε τους πολίτες να «γνωρίσουν τους γείτονές τους» και να στηρίξουν ο ένας τον άλλον σε έναν κόσμο που, όπως είπε, δείχνει ολοένα και πιο διχασμένος
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Με Ουίλιαμ και Κέιτ στο πλευρό του περπάτησε προς τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα περπάτησαν μέχρι τον ναό της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής, συνοδευόμενοι από τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας, Γουίλιαμ και Κέιτ, καθώς και τα παιδιά τους
THE LIFO TEAM