Δίκη Χρυσής Αυγής: Στην τελική ευθεία η απόφαση για τις αναστολές - Η διαδικασία στο δικαστήριο σήμερα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Στην τελική ευθεία η απόφαση για τις αναστολές - Η διαδικασία στο δικαστήριο σήμερα Facebook Twitter
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
0

Πιθανότατα σήμερα είναι η μέρα που το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφαση του ως προς το κρίσιμο θέμα που αφορά τις αποκαλούμενες «αναστολές» στις εφέσεις των καταδικασθέντων σε καθείρξεις για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο κύκλος των αγορεύσεων της υπεράσπισης μετά την πρόταση της εισαγγελέως Έδρας, που ζήτησε να παραμείνουν όλοι οι καταδικασθέντες πλην Γιώργου Ρουπακιά, ελεύθεροι, ολοκληρώθηκε χθες. Έτσι, όπως εκτιμάται, η σημερινή ημέρα θα δώσει απαντήσεις ως προς το αν και ποιοι από τους συγκατηγορουμένους τού ισοβίτη πλέον δράστη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, θα οδηγηθούν μαζί του στην φυλακή.

Η σημερινή συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί οπότε και αναμένεται να αγορεύσει η εισαγγελέας επί των αιτημάτων που έθεσε ο πρώην βουλευτής καταδικασμένος σε 13ετή κάθειρξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλίας Κασιδιάρης, σε χρόνο ωστόσο που δεν προβλέπεται καθώς έχει ήδη εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου επί της ενοχής και των ποινών.

Αφού λυθεί το ζήτημα των αιτημάτων Κασιδιάρη ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την έκδοση της απόφασης σχετικά με το ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις των καταδικασθέντων. Όπως εκτιμάται, το δικαστήριο θα αποσυρθεί σε διάσκεψη και η πρόεδρος θα ενημερώσει για τον χρόνο που θα απαιτηθεί. Εφόσον η απόφαση ανακοινωθεί σήμερα, μάλλον θα πρέπει να αναμένεται το απόγευμα ή νωρίς το βράδυ.

Αν ωστόσο το δικαστήριο θέλει να διασκεφθεί αρκετές ώρες τότε μάλλον η απόφαση θα ανακοινωθεί την Παρασκευή το πρωί. Μετά την απόφαση του δικαστηρίου και εφόσον κρίνει ότι κάποιοι απόντες καταδικασθέντες πρέπει να οδηγηθούν στην φυλακή, τότε ξεκινά η κινητοποίηση του μηχανισμού για την σύλληψη καταδικασθέντων προκειμένου να μεταχθούν στις φυλακές, με εντολή του Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών στον οποίο θα αποσταλούν τα διατακτικά του δικαστηρίου.

Ωστόσο αντί σύλληψης οι καταδικασθέντες έχουν δυνατότητα να μεταβούν οι ίδιοι στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών ώστε να μεταφερθούν απευθείας σε σωφρονιστικό κατάστημα αντί να οδηγηθούν πρώτα στην ΓΑΔΑ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τροχαίο στη Βουλιαγμένης: Λεωφορείο κινήθηκε χωρίς οδηγό για 150 μέτρα και ξήλωσε κολώνες φωτισμού

Ελλάδα / Τροχαίο στη Βουλιαγμένης: Λεωφορείο κινήθηκε ανεξέλεγκτο για 150 μέτρα και ξήλωσε κολώνες φωτισμού

Βίντεο από κάμερα ασφαλείας καταγράφει το λεωφορείο να ανεβαίνει στο πεζοδρόμιο, να παρασύρει κολώνες φωτισμού και πινακίδες και τελικά να προσκρούει στην περίφραξη παρακείμενου κτηρίου
LIFO NEWSROOM
Γιατί αναστέλλεται η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας μετά την υπόθεση Μουρτζούκου

Ελλάδα / Γιατί αναστέλλεται η λειτουργία της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας μετά την υπόθεση Μουρτζούκου

Από την ίδια υπηρεσία είχαν εκδοθεί πορίσματα και για τον θάνατο ενός εκ των παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου – «Σοβαρές δυσλειτουργίες», λέει το Υπουργείο Δικαιοσύνης
LIFO NEWSROOM
Φωτιά στον Ωρωπό: ;Επιχειρούν ξανά τα εναέρια μέσα - Μάχη με τους ανέμους

Ελλάδα / Φωτιά στον Ωρωπό: Επιχειρούν ξανά τα εναέρια μέσα - Μάχη με τους ανέμους

Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς - Με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν και τα εναέρια μέσα - Σε ετοιμότητα για εκκένωση βρίσκεται η δομή μεταναστών στη Μαλακάσα, για προληπτικούς λόγους
LIFO NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 7 ατόμων για υπερκοστολογήσεις σε κατασκευή στην Εγνατία Οδό

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 7 ατόμων για υπερκοστολογήσεις σε κατασκευή στην Εγνατία Οδό

Μετά από πολύμηνη δίκη, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης έκρινε ενόχους - χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό - συνολικά 7 από τους 15 κατηγορούμενους
LIFO NEWSROOM