Αμμόχωστος: Άνοιξαν το σημείο που οδηγεί στην παραλία των Βαρωσίων

Αμμόχωστος: Άνοιξαν το σημείο που οδηγεί στην παραλία των Βαρωσίων Facebook Twitter
φωτό αρχείου
0

Παρά τις προειδοποιήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, η Άγκυρα και η ψευδοκυβέρνηση του ψευδοκράτους άνοιξαν το σημείο διέλευσης μέσω της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου προς την παραλία των Βαρωσίων.

«Άνοιξε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης το σημείο διέλευσης που έστησε το ψευδοκράτος, μέσω της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου προς την παραλία των Βαρωσίων, στην οποία εισέβαλαν οι Τούρκοι» αναφέρουν χαρακτηριστικά τα Κυπριακά Μέσα.

Αμμόχωστος: Άνοιξαν το σημείο που οδηγεί στην παραλία των Βαρωσίων Facebook Twitter

Σύμφωνα με το sigmalive.com, άνδρες με πολιτικά που βρίσκονταν μπροστά από τη σιδερένια πύλη αφαίρεσαν τα πρόχειρα κιγκλιδώματα και είπαν στον κόσμο, που ήταν εκεί, ότι μπορούσε να περάσει.

Αμμόχωστος: Άνοιξαν το σημείο που οδηγεί στην παραλία των Βαρωσίων Facebook Twitter

Μεταξύ των ανθρώπων που βρίσκονταν έξω από το σημείο εισόδου ήταν και κάποιοι με την τουρκική σημαία ανά χείρας.

«Αποκαθιστούμε το κλειστό Βαρώσι για την ανθρωπότητα, την Κύπρο και τον κόσμο. Περπατούμε όλοι μαζί από το ανοικτό Βαρώσι προς ένα νέο μέλλον» ανακοίνωσε νωρίτερα στο Twitter ο «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ.

Με τη σειρά του ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι, επεσήμανε πως η περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων, που βρίσκεται εντός του παράνομου καθεστώτος και έκλεισε πριν από 46 χρόνια στην εγκατάσταση και κατοίκηση θα ανοίξει, όπως ισχυρίστηκε, «βάσει του δικαίου».

Αμμόχωστος: Άνοιξαν το σημείο που οδηγεί στην παραλία των Βαρωσίων Facebook Twitter

Στην ανάρτηση που έκανε από τον λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Οκτάι σημείωσε ότι «Ανοίγουμε το όμορφο Βαρώσι, το οποίο πονούσε την καρδιά μας παραμένοντας αδρανή για αρκετό καιρό, με τρόπο που θα συνάδει στη δικαιοσύνη και το δίκαιο».

Πέτσας για Βαρώσια: Να κάνει πίσω η Τουρκία, αλλιώς το θέμα θα τεθεί στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής

Η Τουρκία πρέπει να κάνει πίσω στο θέμα των Βαρωσίων, διαφορετικά το θέμα θα τεθεί στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής, τόνισε ο Στέλιος Πέτσας, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης.

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΣΕΛΣΙ ΚΗΠΟΣ ΗΔΟΝΗ

Διεθνή / «Κήπος της ηδονής» στο Τσέλσι: Η πρόταση της Βασιλικής Κηπουρικής Εταιρείας που αιφνιδίασε

Εμπνευσμένος από τη θεά Αφροδίτη και χρηματοδοτούμενος από εταιρεία ερωτικών παιχνιδιών, ο κήπος του φετινού Chelsea Flower Show ενδέχεται να προκαλέσει «σοκ» στους επισκέπτες, γράφει ο Guardian
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ REUTERS ΕΡΤ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Αναλυτής του Reuters στα ελληνικά: «Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι τρελός πρόεδρος και κάνει τρελά πράγματα»

«Ίσως απλώς φύγει από το χάλι που έχει δημιουργήσει ο ίδιος, δεν ξέρεις τι να πιστέψεις, λέει τρία διαφορετικά πράγματα μέσα σε μια ώρα που όλα είναι αντιφατικά μεταξύ τους», είπε ο Hugo Dixon στην ΕΡΤ
THE LIFO TEAM