ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Μία ακόμη νύχτα σφοδρών βομβαρδισμών στο Στεπανακέρτ

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Μία ακόμη νύχτα σφοδρών βομβαρδισμών στο Στεπανακέρτ Facebook Twitter
Τμήμα ρουκέτας σε δρόμο στο Στεπανακέρτ (Πηγή φωτό ΥΠΕΞ Αρμενίας, EPA)
0

Για μία ακόμη νύχτα το Στεπανακέρτ, η πρωτεύουσα της περιοχής του Ναγκόρνο Καραμπάχ, έγινε στόχος σφοδρών βομβαρδισμών.

Όλη τη νύχτα, από χθες τα μεσάνυχτα μέχρι σήμερα στις 08:00 το πρωί, τοπική ώρα, οι σειρήνες συναγερμού ηχούσαν κατά τακτικά διαστήματα στην πόλη και ακολουθούσαν, ανά τρεις ή ανά τέσσερις, ισχυρές εκρήξεις που έκαναν το έδαφος να τρέμει, σύμφωνα με το Γαλλικού Πρακτορείου.

Περίπου τριάντα εκρήξεις πυραύλων ακούστηκαν σε διάφορες συνοικίες της πόλης, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ρωσικού πρακτορείου TASS. Όπως και την προηγούμενη νύχτα, τα πλήγματα στην πόλη γίνονταν σχεδόν κάθε ώρα. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστός ο απολογισμός αυτών των βομβαρδισμών.

Ο τύπος των όπλων που χρησιμοποιούν οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν δεν είναι γνωστός με βεβαιότητα, όμως οι τοπικές αρχές καταγγέλλουν ότι βομβαρδίζονται αδιακρίτως αστικές περιοχές με ρουκέτες «Σμερτς».

Ρουκέτες αυτού του τύπου που δεν έχουν εκραγεί είναι ορατές στην πόλη, ενώ κατοικίες έχουν καταστραφεί εντελώς από τα πυρά αυτά, με τους κρατήρες να φθάνουν μερικές φορές τα δέκα μέτρα, κάτι που είναι ενδεικτικό της ισχύος των βομβών που χρησιμοποιούνται.

Μη επανδρωμένα αεροπλάνα πετούν τακτικά πάνω από την πόλη και πραγματοποιούν μεμονωμένες βολές, που είναι κατά τα φαινόμενα περισσότερο στοχευμένες.

Από την πλευρά του το Αζερμπαϊτζάν κατηγορεί τους αυτονομιστές ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας άνοιξαν πυρ σε κατοικημένες περιοχές, εναντίον αμάχων και αναφέρουν τις περιφέρειες Μπαρντίνσκ, Αγκτζαμπεντίν, Γκοράνμποϊ, Τερτέρ και Αγκντάμ. «Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες», σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν.

Χθες, ο μεσολαβητής ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ναγκόρνο Καραμπάχ δήλωσε ότι ο μισός πληθυσμός της περιοχής έχει εκτοπιστεί, εξαιτίας των συγκρούσεων. «Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, περίπου το 50% του πληθυσμού έχει εκτοπισθεί, από το οποίο το 90% είναι γυναίκες και παιδιά, δηλαδή 70.000 έως 75.000 άνθρωποι», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αρτάκ Μπελγκαριάν

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP, TASS

 

 

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

Διεθνή / «Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

O πρώην ποδοσφαιριστής Σουλεϊμάν αλ-Ομπέιντ, γνωστός ως «Παλαιστίνιος Πελέ», πέθανε την Τετάρτη στη νότα Γάζα, όταν ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν σε πολίτες που περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια
LIFO NEWSROOM
Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Διεθνή / Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Τεχνολογικές εταιρείες, όπως το Snapchat και το Facebook, δήλωσαν ότι μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2024 εντόπισαν πάνω από 9.600 περιστατικά διαδικτυακής παρενόχλησης και προσέγγισης ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Διεθνή / Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Στο επίκεντρο της συμφωνίας βρίσκεται η δημιουργία ενός νέου διαμετακομιστικού διαδρόμου, που θα ονομαστεί «Διαδρομή Τραμπ για Διεθνή Ειρήνη και Ευημερία»
LIFO NEWSROOM
Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Διεθνή / Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Η γενική εισαγγελέας χαιρέτισε την απόφαση, χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια του Μπόζμπεργκ «αποτυχημένη δικαστική υπέρβαση» και «μεγάλη νίκη» για την ατζέντα του Τραμπ
LIFO NEWSROOM