Χωρίς σχολεία και ίντερνετ οι μαθητές στην Αφρική - Η τηλεόραση μοναδική «πηγή εκπαίδευσης»

Χωρίς σχολεία και ίντερνετ οι μαθητές στην Αφρική - Η τηλεόραση μοναδική «πηγή εκπαίδευσης» Facebook Twitter
0

Εκατομμύρια μαθητές στην Αφρική βασίζονται στην τηλεόραση για την εκπαίδευσή τους στη διάρκεια της πανδημίας καθώς τα σχολεία παραμένουν κλειστά από τον Μάρτιο και δεν έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ.

Η τηλεόραση έχει αντικαταστήσει τους δασκάλους και τους συμμαθητές των παιδιών της Αφρικής καθώς η κυβέρνηση έκλεισε τα σχολεία επ'αόριστον τον Μάρτιο για να μειώσει την εξάπλωση του κορωνοϊού και δεν αναμένεται να ανοίξουν πριν τον Ιανουάριο.

Πολλά παιδιά δεν έχουν την δυνατότητα τηλεδιδασκαλίας και σύμφωνα με την Unicef, τουλάχιστον τα μισά από αυτά στην υποσαχάρια Αφρική που πηγαίνουν σχολείο, δεν έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ.

Ο Μιγκουέλ Μουνένε από την Κένυα κάθεται ανάμεσα στους γονείς του κρατώντας τα χέρια τους καθώς παρακολουθεί χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων να του διδάσκουν πώς να προφέρει την λέξη «ψάρι».

Ο 5χρονος μαθητής παρακολουθεί έναν χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων που σχεδίασε η μη κυβερνητική οργάνωση της Τανζανίας, Ubongo, η οποία προσφέρει δωρεάν τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε σταθμούς της Αφρικής.

«Άλλα προγράμματα είναι μόνο για διασκέδαση, αλλά η Ubongo βοηθάει τα παιδιά. Μπορεί τώρα να διακρίνει πολλά σχήματα και χρώματα, τόσο στα αγγλικά όσο και στα σουαχίλι», λέει η μητέρα του στο Reuters.

Τον Μάρτιο, προγράμματα της Ubongo (στα σουαχίλι σημαίνει μυαλό) μεταδίδονταν σε μια περιοχή που κάλυπτε περίπου 12 εκατομμύρια νοικοκυριά σε εννέα χώρες, εξηγεί η Ιμάν Λιπούμπα, η επικεφαλής επικοινωνίας της ΜΚΟ.

Μέχρι τον Αύγουστο ο αριθμός αυτός είχε αυξηθεί σε 17 εκατομμύρια σε 20 χώρες. «Η πανδημία του κορωνοϊού μας ανάγκασε να αναπτυχθούμε γρήγορα», πρόσθεσε.

Μια ομάδα καλλιτεχνών, μεταρρυθμιστών και εκπαιδευτικών ίδρυσαν το δίκτυο Ubongo TV στην Τανζανία το 2014. Έκτοτε έχει λάβει περίπου 4 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές και έχει κερδίσει 700.000 δολάρια από το YouTube, από τις πωλήσεις προϊόντων, από την συμπαραγωγή προγραμμάτων και από την άδεια χρήσης χαρακτήρων.

Το υπουργείο Παιδείας της Κένυας λέει ότι τα σχολεία μπορούν να ξανανοίξουν όταν ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού θα μειωθεί σημαντικά.

Στοιχεία από το υπουργείο Υγείας δείχνουν ότι στη χώρα έχουν καταγραφεί πάνω από 36.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα και τουλάχιστον 620 θάνατοι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θα επιτρέψει στην Ουγγαρία να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο - Τι δήλωσε για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Πούτιν

Διεθνή / Ο Τραμπ θα επιτρέψει στην Ουγγαρία να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο - Τι δήλωσε για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Πούτιν

Τον περασμένο μήνα οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στις δύο μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες της Ρωσίας (Rosneft και Lukoil) λόγω της άρνησης της Ρωσίας να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Εάν δεν βρέξει μέχρι το τέλος του έτους, η Τεχεράνη θα πρέπει να εκκενωθεί, προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ιράν

Διεθνή / «Εάν δεν βρέξει μέχρι το τέλος του έτους, η Τεχεράνη θα πρέπει να εκκενωθεί», προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ιράν

«Εάν δεν βρέξει, θα πρέπει να αρχίσουμε να μοιράζουμε το νερό με δελτίο στην Τεχεράνη, γύρω στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου», τόνισε ο Μασούντ Πεζεσκιάν σε τηλεοπτικό του διάγγελμα
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Αυξάνονται οι αιωνόβιοι στη χώρα - 2.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι

Διεθνή / Ιταλία: Αυξάνονται οι αιωνόβιοι στη χώρα - 2.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι

Η μεσογειακή διατροφή θεωρείται εδώ και δεκαετίες ο βασικός παράγοντας μακροζωίας των Ιταλών, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς κοινωνικούς δεσμούς και ένα σύστημα υγείας που θεωρείται γενικά ποιοτικό
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Αναστάτωση στα αεροδρόμια με περισσότερες από 1.000 πτήσεις να ακυρώνονται λόγω του shutdown

Διεθνή / ΗΠΑ: Αναστάτωση στα αεροδρόμια με περισσότερες από 1.000 πτήσεις να ακυρώνονται λόγω του shutdown

Παρότι οι αεροπορικές είχαν μόλις 48 ώρες για να τροποποιήσουν τα προγράμματά τους, δήλωσαν υποστηρικτικές προς το σχέδιο της κυβέρνησης, επισημαίνοντας την ανάγκη να διαφυλαχθεί η ασφάλεια
LIFO NEWSROOM