Αφγανιστάν: Ένοπλη επίθεση κατά της ακτιβίστριας Φαουζία Κούφι

Αφγανιστάν: Ένοπλη επίθεση κατά της ακτιβίστριας Φαουζία Κούφι Facebook Twitter
Αφγανιστάν: Ένοπλη επίθεση κατά της ακτιβίστριας Φαουζία Κούφι (Facebook)
0

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον της Φαουζία Κούφι, μιας από τις γνωστότερες ακτιβίστριες για τα δικαιώματα των γυναικών στο Αφγανιστάν.

Η Κούφι είναι μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας που πρόκειται να ξεκινήσει ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Ταλιμπάν.

Οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον της Κούφι και της αδελφής της την Παρασκευή, στην επαρχία Παρουάν, που συνορεύει με την πρωτεύουσα, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Τάρικ Αριάν.

Η επίθεση σημειώθηκε τη στιγμή που οι δύο γυναίκες έβγαιναν από το αυτοκίνητό τους για να ψωνίσουν, αφού προηγουμένως είχαν επισκεφθεί μια οικογένεια που πενθούσε για να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους.

«Ένα αυτοκίνητο τις έκλεισε. Οι ένοπλοι, άγνωστης ταυτότητας, άνοιξαν πυρ εναντίον τους. Η κυρία Κούφι τραυματίστηκε στο δεξί χέρι. Είναι σε σταθερή κατάσταση», είπε ο Αριάν.

Η Φαουζία Κούφι, που είναι και βουλευτής και ασκεί δριμύτατη κριτική στους Ταλιμπάν, επιβεβαίωσε ότι δέχτηκε επίθεση μέσα από τη σελίδα της στο Facebook. «Ευτυχώς, αυτό το τραύμα δεν είναι θανάσιμο», πρόσθεσε.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την επίθεση. Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Ασράφ Γάνι καταδίκασε τη «θρασύδειλη» επίθεση εναντίον των δύο γυναικών.

Είναι η δεύτερη φορά που η Φαουζία Κούφι δέχεται επίθεση από αγνώστους. Το 2010, ένοπλοι την πυροβόλησαν ενώ επέστρεφε στην Καμπούλ μετά από μια τελετή με την ευκαιρία της Ημέρας της Γυναίκας.

Παλαιότερα είχε εκλεγεί αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου και σήμερα είναι μία από τις τέσσερις γυναίκες που μετέχουν στη διαπραγματευτική ομάδα η οποία αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα συνομιλίες με τους Ταλιμπάν για να τερματιστεί η σύρραξη που σπαράσσει το Αφγανιστάν εδώ και 19 χρόνια.

Με πληροφορίες του AFP/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποίεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

Διεθνή / «Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποιεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

«Ενώ οι ψηφιακές συσκευές υπόσχονται να μας κρατούν συνδεδεμένους, στην πραγματικότητα συχνά κάνουν το αντίθετο», έγραψε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας σε άρθρο που συνέγραψε με καθηγητή του Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM
Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Διεθνή / Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Η επιστροφή εκτοπισμένων στη Συρία φέρνει νέες τραγωδίες: εγκαταλελειμμένα εκρηκτικά σκοτώνουν παιδιά και ενήλικες στο Mrei’iyeh, καθιστώντας την εκκαθάριση νάρκων άμεση προτεραιότητα για την ανοικοδόμηση
LIFO NEWSROOM
Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Διεθνή / Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Η έλλειψη έγκρισης του χάφνιου και ζιρκονίου στους κανονισμούς ΕΕ απειλεί το 90% των θερμοσιφώνων και τα νοικοκυριά κινδυνεύουν με αυξημένα κόστη και περιορισμένη πρόσβαση σε ζεστό νερό από το 2027
LIFO NEWSROOM