Ανασχηματισμός την Τρίτη: Πληροφορίες για διερευνητικά τηλεφωνήματα - «Θέμα ωρών»

Ανασχηματισμός την Τρίτη: Πληροφορίες για διερευνητικά τηλεφωνήματα - «Θέμα ωρών» Facebook Twitter
0

Την Τρίτη αναμένεται να ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός στο κυβερνητικό σχήμα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μαξίμου ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας την τελική φάση επαφών για τους υπουργούς και τους υφυπουργούς που ενδέχεται να μετακινηθούν και τα νέα πρόσωπα που θα αναλάβουν καθήκοντα.

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας προτίμησε τον όρο της «αναδιάρθρωσης»: «Δεν γίνεται ανασχηματισμός αλλά μια μίνι αναδιάρθρωση της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός είπε πως πρόκειται για διορθωτικές κινήσεις. Οι όποιες κινήσεις κάνει ο πρωθυπουργός τις επόμενες ημέρες δεν θα συνιστούν ανασχηματισμό, αλλά ενίσχυση του κυβερνητικού έργου», απάντησε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1. 

Αν επαληθευτούν πάντως οι πολιτικοί «ψίθυροι», οι ανακοινώσεις για τις όποιες αλλαγές αναμένονται μέσα στην Τρίτη και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου που βρίσκεται σε ολιγοήμερες διακοπές, θα επιστρέψει για τον όρκο των νέων μελών της κυβέρνησης την Τετάρτη. 

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τις αλλαγές να είναι περιορισμένες και να αφορούν το πολύ τρεις υπουργούς, την αντικατάσταση των υφυπουργών Ενέργειας και Δικαιοσύνης κ.κ. Γεράσιμου Θωμά και Δημήτρη Κράνη που παραιτήθηκαν και την υφυπουργοποίηση ορισμένων βουλευτών. Τέλος δεν αποκλείεται η περαιτέρω αξιοποίηση τριών γενικών γραμματέων.

Ένα από τα ονόματα που, σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, θα συμπεριληφθεί στον ανασχηματισμό, είναι και ο κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, για τον συντονισμό του Ταμείου Ανάκαμψης και την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων ύψους €72 δισ. που θα λάβει η Ελλάδα σε βάθος εξαετίας. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κασσελάκης: 30 μήνες φυλακή και 50.000 ποινή με αναστολή για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Πολιτική / Κασσελάκης: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική με το σκεπτικό ότι δεν ανέμενε το Σεπτέμβριο του 2023 να εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δε γνώριζε την απαγόρευση να διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό ως πολιτικός αρχηγός
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, επισκέφθηκε την Ελλάδα για να ενισχύσει τη διμερή συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εστιάζοντας στο μεταναστευτικό, την περιφερειακή σταθερότητα και την ενεργειακή συνεργασία.
LIFO NEWSROOM