Επικοινωνία Μητσοτάκη - Ιερώνυμου για την Αγία Σοφία

Επικοινωνία Μητσοτάκη - Ιερώνυμου για την Αγία Σοφία Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο επικοινώνησε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τις εξελίξεις σχετικά με την Αγία Σοφία

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι δυο άνδρες «συζήτησαν διεξοδικά τη βέβηλη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και τις περαιτέρω ενέργειες στις οποίες θα προβούν Κυβέρνηση και Εκκλησία».

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε γύρο τηλεφωνικών επικοινωνιών σε διεθνές επίπεδο, στο πλαίσιο των αντιδράσεων της χώρας μας.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διεμήνυσε πως «τέτοια παραβατική συμπεριφορά και μια τόσο μεγάλη προσβολή θα πρέπει να έχει και ανάλογη απάντηση», σημειώνοντας πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα προχωρήσουμε σε κάποια μορφή κυρώσεων». Τόνισε δε, πως «η χώρα μας θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της προκειμένου να υπάρξουν συνέπειες για την Τουρκία και πρόσθεσε: «Ο Ερντογάν έκανε ένα ιστορικό λάθος, ένα λάθος που δημιουργεί ένα χάσμα, ελπίζω να μην είναι αγεφύρωτο».

Κόντρα με ΣΥΡΙΖΑ για τις κυρώσεις 

Εν τω μεταξύ, κόντρα ξέσπασε σήμερα μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ζήτημα των κυρώσεων κατά της Τουρκίας μετά από την τελευταία απόφαση για την Αγία Σοφία. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «τραγική για τη χώρα την ολιγωρία του κ. Μητσοτάκη» καλώντας την κυβέρνηση «έστω και τώρα, να σοβαρευτεί και να επανέλθει στην ενεργητική εξωτερική πολιτική».

«Η "διπλωματία της ενημέρωσης και του δεδομένου συμμάχου", του κ. Μητσοτάκη, έχει κοστίσει πολλά στη χώρα» και πως «τώρα που θυμήθηκε τις κυρώσεις, είναι πολύ αργά». «Δυστυχώς, η αλλοπρόσαλλη εξωτερική πολιτική του κ. Μητσοτάκη συνέβαλε στην προκλητική απόφαση του Τούρκου Προέδρου για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος», επισήμανε. 

Λίγο μετά, για μικροπολιτική κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σημειώνοντας πως «ο πανικός του εξαιτίας των συνεχών, ανατριχιαστικών, αποκαλύψεων για τις παρακρατικές μεθοδεύσεις στη διάρκεια των κυβερνήσεων του κ. Τσίπρα, προσλαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις. Σε βάρος πλέον της ίδιας της Πατρίδας μας». 

«Ματαιοπονούν, όμως, όσοι νομίζουν ότι κάνοντας μικροπολιτική στο θέμα της Αγιάς Σοφιάς, μπορούν να διαρρήξουν την εθνική ενότητα που απαιτεί ο Ελληνισμός. Όσο για την "ενεργητική εξωτερική πολιτική" τους, οι Έλληνες προτιμούν να την ξεχάσουν», κατέληξε. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κασσελάκης: 30 μήνες φυλακή και 50.000 ποινή με αναστολή για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Πολιτική / Κασσελάκης: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική με το σκεπτικό ότι δεν ανέμενε το Σεπτέμβριο του 2023 να εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δε γνώριζε την απαγόρευση να διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό ως πολιτικός αρχηγός
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, επισκέφθηκε την Ελλάδα για να ενισχύσει τη διμερή συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εστιάζοντας στο μεταναστευτικό, την περιφερειακή σταθερότητα και την ενεργειακή συνεργασία.
LIFO NEWSROOM