Το νέο food bar της πόλης λέγεται Delio Food Hub

Το νέο food bar της πόλης λέγεται Delio Food Hub Facebook Twitter
Ανάλογα με αυτό που θα επιλέξεις να πιεις, μπίρα ή κρασί, ο Χάρης σου προτείνει το μενού και η μαγεία ξεκινάει.
0



ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ, οι ανακατατάξεις και τα νέα κύματα ξεκινούν πάντα από ανήσυχα πνεύματα. Εξάλλου, είναι δύσκολο να ξεφύγεις από μια πετυχημένη συνταγή και να τολμήσεις κάτι άλλο. Πρέπει να έχεις το μικρόβιο της επανάστασης για να σηκώσεις το λάβαρο.

Ένας τέτοιος «ποπολάρος» της γαστρονομικής ζωής της χώρας είναι ο Χάρης Τζανής. Η ενασχόλησή του με το φαγητό ξεκίνησε μερικά χρόνια πριν, γράφοντας σε γνωστά έντυπα και sites για την εστίαση. Τότε ήρθε σε άμεση επαφή με τους μικρούς Έλληνες παραγωγούς και γοητεύτηκε. Μετά τη δοκιμή μερικών εξαιρετικών προϊόντων, που είχαν τη δυνατότητα να γεύονται μόνο λίγοι, άρχισε να αναρωτιέται πώς θα μπορούσαν αυτά τα εκλεκτά εδέσματα να φτάσουν στα εστιατόρια της πόλης.

Έτσι, ο Χάρης άρχισε να σκέφτεται τρόπους να φέρει σε επαφή τον μέσο Έλληνα, που θέλει να αναπτύξει δεσμούς με τη γεύση της χώρας του, με εκείνα τα προϊόντα, στην καρδιά των οποίων χτυπoύν η παράδοση και η νοστιμιά της Ελλάδας.

  

Το Delio Food Hub εξελίχθηκε σε ένα privé food-bar ή μια delicatesseria, όπως την ονομάζει ο Χάρης, όπου όλοι μπορούν να απολαύσουν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα βόλτα στη γαστρονομία της Ελλάδας.

Το Delio Food Hub ξεκίνησε, λοιπόν, το ταξίδι του τον Μάιο του 2019. Ο Χάρης ανέλαβε να προμηθεύει εστιατόρια και ξενοδοχεία με προϊόντα που ξυπνούν μνήμες, έχουν τέλεια γεύση και παράγονται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας με τον πιο γνήσιο, απλό και τίμιο τρόπο.

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι το όλο εγχείρημα είναι αρκετά φιλόδοξο. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι συνέπεσε με μια στροφή της γαστρονομίας στην εντοπιότητα και τα πράγματα, τελικά, δεν ήταν τόσο δύσκολα. Οι Έλληνες πια είναι χορτάτοι και ενημερωμένοι. Ξέρουν τη γαλλική κουζίνα το ίδιο καλά με την ασιατική. Το μόνο που τους μένει είναι να μάθουν καλά και την αληθινή, ελληνική κουζίνα.

Το νέο food bar της πόλης λέγεται Delio Food Hub Facebook Twitter
Ένα ολοκληρωμένο δείπνο με αλλαντικά, τυριά, ντολμαδάκια, πατάτες baby, πίτες, σαλάτες και ένα σωρό άλλα προϊόντα που εντυπωσιάζουν με την πλούσια γεύση τους.


Αυτό σκέφτηκε ο Χάρης και αποφάσισε να δημιουργήσει μια συνθήκη, στην οποία θα μπορεί ο καθένας να γνωρίσει τις γεύσεις του τόπου του και να ξέρει τις επιλογές που του προσφέρει. Ακόμα πιο πολύ ήθελε να ξυπνήσει τις μνήμες όλων εμάς που τα καλοκαίρια τα περνούσαμε σε επαρχιακές πόλεις, νησιά και χωριά. Εκεί που δοκιμάζαμε από πρώτο χέρι το παστό, την ξινομυζήθρα, τα όσπρια που είχαν μαζέψει δικά μας χέρια από τα χωράφια και τα ελληνικά ζυμαρικά που έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας με δικό τους γάλα, αλεύρι και αυγά.


Έτσι, το Delio Food Hub εξελίχθηκε σε ένα privé food-bar ή μια delicatesseria, όπως την ονομάζει ο Χάρης, όπου όλοι μπορούν να απολαύσουν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα βόλτα στη γαστρονομία της Ελλάδας.


Το concept είναι απλό, γι' αυτό και ευφυές. Το μενού, που μπορούν να απολαύσουν μέχρι τέσσερις επισκέπτες ταυτόχρονα, αποτελείται από έξι πιάτα με προϊόντα μικρών παραγωγών, που δεν χρειάζονται μαγείρεμα. Ένα ολοκληρωμένο δείπνο με αλλαντικά, τυριά, ντολμαδάκια, πατάτες baby, πίτες, σαλάτες και ένα σωρό άλλα προϊόντα που εντυπωσιάζουν με την πλούσια γεύση τους.


Ανάλογα με αυτό που θα επιλέξεις να πιεις, μπίρα ή κρασί, ο Χάρης σου προτείνει το μενού και η μαγεία ξεκινάει.


Οι γεύσεις εναλλάσσονται με απολαυστικό ρυθμό. Κάθε πιάτο σερβίρεται όσο γρήγορα χρειάζεται για να μπορέσει ο Χάρης να το περιγράψει με ακρίβεια και ο επισκέπτης να το απολαύσει με τον τρόπο που θέλει. Τα προϊόντα εκπλήσσουν ευχάριστα και συναρπάζουν. Σε άλλους θυμίζουν ιστορίες μιας παλιότερης ζωής και σε άλλους παραδίδουν μάθημα γαστρονομικής ιστορίας.

Το νέο food bar της πόλης λέγεται Delio Food Hub Facebook Twitter
Κάθε πιάτο σερβίρεται όσο γρήγορα χρειάζεται για να μπορέσει ο Χάρης να το περιγράψει με ακρίβεια και ο επισκέπτης να το απολαύσει με τον τρόπο που θέλει.


Δεν είναι, όμως, μόνο το μενού που θα απολαύσει κάποιος στην delicatesseria του Χάρη αλλά πιο πολύ το πάθος για το φαγητό και τις σπάνιες, πολύτιμες γεύσεις που θα τον παρασύρει και θα τον ωθήσει να θελήσει να μάθει κι άλλα πράγματα για την ελληνική γαστρονομία. Απολαμβάνεις ένα δείπνο με έξι πιάτα φτιαγμένα από θαυμαστά προϊόντα που θέλεις να αγγίξεις, να μυρίσεις, να γευτείς και να γνωρίσεις και μπροστά σου βρίσκεται εκείνος, που θέλει να σου μεταγγίσει όλη τη γνώση.

Ο Χάρης δεν χορταίνει να μιλάει για τους μικρούς Έλληνες παραγωγούς και τα δημιουργήματά τους. Είναι διατεθειμένος και έτοιμος να σου εξηγήσει κάθε προϊόν που βρίσκεται στο Delio Food Hub. Και, φυσικά, δεν θα διστάσει να «σπάσει» τη συνοχή του μενού, για να σου αποκαλύψει μια νέα γεύση που ανακάλυψε. Αυθόρμητος, κιμπάρης και λάτρης του φαγητού, επιθυμεί όσο τίποτε άλλο να μαγεύει με μια πιρουνιά ή μια κουταλιά σπάνιας απόλαυσης.

Επίσης, εκτός από το φαγητό, ο Χάρης δίνει μεγάλη έμφαση τόσο στο κρασί και τα αποστάγματα όσο και στις μπίρες. Έτσι, πάντα έχει να προτείνει κάτι από μικρές ζυθοποιίες και κάθε εβδομάδα «φιλοξενεί» έναν Έλληνα οινοποιό. Η απόλαυση είναι ολοκληρωμένα ελληνική και ξεχωριστή.


Τι μπορείς να κάνεις για να απολαύσεις κι εσύ ελληνική γαστρονομία στη delicatesseria; Να κάνεις κράτηση μέσω του www.delio.gr ή να τηλεφωνήσεις στο 210 9223988. Επίσης, μπορείς να στείλεις μήνυμα στο Facebook. Ετοιμάσου για κάτι διαφορετικό, απλό και αγνό και συντονίσου με το συναίσθημά σου. Η εμπειρία θα σου μείνει αξέχαστη.

Το νέο food bar της πόλης λέγεται Delio Food Hub Facebook Twitter


Delio Food Hub - Delicatesseria, Ορλώφ 7, Κουκάκι, 210 9223988, Facebook: Delio Food Hub- Delicatesseria, Instagram: deliofoodhub

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ