4 μπαρ της Αθήνας που ξέρουν την τέχνη του κοκτέιλ

4 μπαρ της Αθήνας που ξέρουν την τέχνη του κοκτέιλ Facebook Twitter
0

42 Barstronomy.Athens

Η elegant εκδοχή της αθηναϊκής cocktail σκηνής

Τι σημαίνει η λέξη «εμβληματικό»; Αν χρειάζεσαι κάποιο παράδειγμα για να αντιληφθείς αυτή την έννοια, μπορείς να σκεφτείς τι σημαίνει το 42 για την αθηναϊκή σκηνή των κοκτέιλ: ένα όνομα (ή μάλλον ένας αριθμός) στο οποίο τα τελευταία χρόνια προστέθηκε ο όρος barstronomy, για να σηματοδοτήσει μια εμπειρία γεύσεων που πρέπει να ζήσεις στο ιστορικό αυτό all-day spot. Και όταν λέμε all-day, εννοούμε μια διαδοχή από προτάσεις που μπορείς να απολαύσεις από το πρωί μέχρι το βράδυ, οι οποίες έχουν μία και μόνο κοινή βάση (που αποτελεί απαράβατη αξία), την υψηλή ποιότητα.

Από τον εκλεκτό καφέ που θα συνοδεύσεις με εξαιρετικές προτάσεις πρωινού και εμπνευσμένες επιλογές brunch μέχρι τη λίστα lunch ή dinner και, φυσικά, την κάρτα των κοκτέιλ που έχει καθιερώσει το 42 Barstronomy.Athens, αναδεικνύοντας την αυθεντική έννοια του classy! Το εργαστήριο του μπαρ είναι ένας χώρος ξεχωριστός από την κουζίνα, ώστε οι bartenders να κάνουν τη δική τους έρευνα και πειραματισμούς για να καταλήξουν στις μείξεις που θα προτείνουν. Ωστόσο, ο bar manager και ο σεφ βρίσκονται σε απόλυτη συνεργασία, για να μπορείς να απολαύσεις τη μαγεία του pairing, που απογειώνει τον γαστρονομικό χαρακτήρα του 42 Barstronomy.Athens.

Μαγειρικές τεχνικές και χειροποίητες παρασκευές, φρέσκα φρούτα, βότανα και μπαχαρικά συνδυάζονται αριστοτεχνικά για τη δημιουργία μιας σειράς κλασικών κοκτέιλ που διαθέτουν εκείνο το διακριτικό twist που κάνει όλη τη διαφορά. Η στοά Μπολάνη είναι ο εξωτερικός χώρος που συμφωνεί απόλυτα με την elegant αισθητική του 42 Barstronomy.Athens και ορίζει τις καλοκαιρινές στιγμές στο κέντρο της Αθήνας. Τώρα κατάλαβες τι θα πει εμβληματικό;

Tip: Kάθε Πέμπτη πάρτι με τους πιο γνωστούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς της πόλης.

Κολοκοτρώνη 3, 213 0052153
Facebook, Instagram

Tiki Bar

Ένα όνομα που σημαίνει «exotica cocktail bar».

4 μπαρ της Αθήνας που ξέρουν την τέχνη του κοκτέιλ Facebook Twitter

Κάποια brands δίνουν το όνομά τους σε μια ολόκληρη κατηγορία προϊόντων. Έτσι και το Tiki έχει συνδέσει το όνομά του με καλοκαιρινά κοκτέιλ σε ένα τροπικό περιβάλλον όπου όλη η ατμόσφαιρα μοιάζει να έχει προσγειωθεί από μακρινά μέρη στο κέντρο της Αθήνας. Το αγαπημένο μπαράκι με τον πολυμορφικό χαρακτήρα είναι μια κρυμμένη έκπληξη που έχει να σου προσφέρει κάτι διαφορετικό, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Αν, μάλιστα, θεωρείς τον εαυτό σου λάτρη των κοκτέιλ, επιβάλλεται να δοκιμάσεις τη λίστα που προτείνει.

Στα must, το Painkiller και το Zombie, που, όπως όλες οι προτάσεις, θα σε εντυπωσιάσουν όχι μόνο με τη γεύση αλλά και με την παρουσίασή τους, που δεν θυμίζει τίποτε απ' όσα έχεις δει... Συνοδευτικά των μείξεων, τα πιάτα του Tiki έρχονται να ολοκληρώσουν μια εμπειρία που προκαλεί συνεχώς τις αισθήσεις σου, με γεύσεις που ταιριάζουν στη φιλοσοφία του αγαπημένου exotica cocktail bar: λαχταριστά μπέργκερ, εμπνευσμένα τάκος, δροσερές σαλάτες αλλά και πίτσες σε διαφορετικές συνταγές που πρέπει να δοκιμάσεις – και πρέπει να τις δοκιμάσεις όλες! Μην παραλείψεις τη Sicily με φιστίκι, σάλτσα ντομάτας και ελαιόλαδο, ούτε την Ταρτούφο, με τρούφα, μοτσαρέλα μπουράτα και ρόκα.

Στα new-entries, από εκείνα που παρουσιάζει κάθε τόσο το Tiki και σε κάνει να χαμογελάς, είναι το delivery μέσω efood και Wolt, που παραδίδει τις γεύσεις και τα κοκτέιλ στον χώρο σου. Η τροπική ατμόσφαιρα της οδού Φαλήρου ξεδιπλώνεται στο μπαλκόνι σου, φέρνοντας όλες τις αγαπημένες σου επιλογές στην πόρτα σου. Κι αυτό είναι που λατρεύεις στο Tiki, ότι εδώ και χρόνια είναι η σταθερή αξία που δεν αφήνει καμία επιθυμία σου ανικανοποίητη.

Φαλήρου 15, Μακρυγιάννη, 210 9236908,

Facebook, Instagram

Mosaiko Cocktail Bar

Το στέκι της Γλυφάδας είναι ο καλός φίλος που ξέρει τις συνήθειές σου.

4 μπαρ της Αθήνας που ξέρουν την τέχνη του κοκτέιλ Facebook Twitter

Είναι κάτι στέκια που τα νιώθεις σαν έναν καλό φίλο, εκείνον τον κολλητό που σε γνωρίζει καλά, ξέρει τι πίνεις, ποια μουσική σου αρέσει και σε υποδέχεται πάντα για να σου φτιάξει τη διάθεση, ακόμα και τις μέρες «που δεν το έχεις και πολύ». Το Mosaiko είναι το μπαράκι που αγαπάς, εκεί που θα πας αυθόρμητα, χωρίς να το σκεφτείς, γιατί μπορείς απλά να νιώσεις άνετα. Μετά το πρόσφατο lockdown το στέκι της Γλυφάδας επανήλθε και σε περιμένει σε ένα περιβάλλον προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα, αλλά με μια φρεσκάδα στην ατμόσφαιρα και στον κατάλογό του.

Το καλοκαιρινό μενού περιλαμβάνει άκρως δροσιστικά κοκτέιλ που θα κάνουν τις βραδιές πιο χρωματιστές. Στα must-try το Water Skin με μαστίχα Skinos, φρέσκο χυμό καρπούζι, σιρόπι βανίλιας, φρέσκο lime και φύλλα μέντας, το OG Loc, με Bulleit bourbon, Αperol, φρέσκο lime, σιρόπι κανέλας, φλοίδες τσίλι και πορτοκάλι bitters, αλλά και το Gizmo, με rum blend, φρέσκο πεπόνι, σιρόπι μπαχαρικών, φρέσκο lime και Αlbumin. Στα new-entries, οι πίτσες που θα συνοδεύσουν το ποτό σου είναι δύο: πίτσα Μαργαρίτα με λάδι βασιλικού και πίτσα πεπερόνι.

Το περιβάλλον αγαπημένο, σαν το σπίτι του καλύτερού σου φίλου, στο οποίο ξέρεις τα κατατόπια και η μουσική, όπως πάντα, είναι επιλεγμένη από τους καλύτερους και πιο γνωστούς DJs του κέντρου, οι οποίοι εναλλάσσονται καθημερινά στα decks. Οι στιγμές στο Mosaiko Cocktail Bar είναι αυτό ακριβώς που λέει το όνομά του: ένας συνδυασμός στοιχείων που καταλήγουν στην απόλυτη οικειότητα. Μείξεις, γεύσεις και μουσικές που σου προσφέρει απλόχερα ένας γνώριμος φίλος.

Λαοδίκης 30, 210 8983208,

Facebook, Instagram

Contrabando

Κοκτέιλ με άφρο-λάτιν αποικιακή αισθητική.

4 μπαρ της Αθήνας που ξέρουν την τέχνη του κοκτέιλ Facebook Twitter

Η λέξη «Contrabando» κρύβει μέσα της μια ατιμώρητη ηδονοθηρία, μια συγκατάθεση για απολαύσεις που αξίζουν αμαρτία. Aυτά τα συναισθήματα ανασύρονται στο cocktail bar του κέντρου που απεικονίζει ένα κουβανέζικο σκηνικό, όπου το πολυτελές συναντάει το πρωτόγονο. Ο χώρος έχει σχεδιαστεί με μια με άφρο-λάτιν αποικιακή αισθητική, η οποία υπογραμμίζεται από έντονο κοντράστ χρωμάτων και διακοσμητικών τάσεων.

Η κλασική ζωγραφική και οι περίτεχνες ξύλινες επενδύσεις έρχονται σε αντίθεση με αραβικά μοτίβα και πολύχρωμα βιτρό. Τo Contrabando έχει σκοπό να σε ταξιδέψει στο «Παρίσι της Καραϊβικής» και το καταφέρνει πολύ καλά! Σε αυτήν τη λατινοαμερικάνικη όαση μπορεί κανείς να απολαύσει κοκτέιλ με πρωτόγνωρες γεύσεις. Κλασικές συνταγές που νόμιζες πως γνωρίζεις καλά έχουν μετατραπεί σε κοκτέιλ με λατινοαμερικάνικες πινελιές. Το βασικό απόσταγμα που χρησιμοποιείται στις μείξεις είναι το ρούμι, χωρίς να παραμελούνται οι υπόλοιπες επιλογές που έρχονται να συμπληρώσουν αρμονικά τη θεματολογία του Contrabando.

Η εξαιρετικά ενημερωμένη κάβα είναι ικανή να ευχαριστήσει και τους πιο απαιτητικούς πελάτες που έχουν εκπαιδεύσει τη γεύση τους στην κατηγορία του κοκτέιλ, με ποικιλία εκλεκτών αποσταγμάτων από διάφορα μέρη του κόσμου. Στη λίστα που υπογράφει ο Χρήστος Μπαλταγιάννης θα βρεις επιλογές που σε εντυπωσιάζουν όχι μόνο με τη γεύση αλλά και με την εικόνα τους, η οποία ταιριάζει απόλυτα στην tropical-colonial ατμόσφαιρα. Οι μείξεις συνδυάζονται με πιάτα για όλες τις ώρες της ημέρας και το Contrabando γίνεται εκείνο το σημείο στην καρδιά της Αθήνας που καταφέρνει να σε κάνει να ξεχάσεις ότι βρίσκεται έξω από την πόρτα του

Τάκη 12, Ψυρρή, 6946 138702
Facebook, Instagram

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

 

Το νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ