Ιερώνυμος για Αγία Σοφία: Οι Τούρκοι δεν θα τολμήσουν να την κάνουν τζαμί

Ιερώνυμος για Αγία Σοφία: Οι Τούρκοι δεν θα τολμήσουν να την κάνουν τζαμί Facebook Twitter
Ιερώνυμος για Αγία Σοφία: Οι Τούρκοι δεν θα τολμήσουν να την κάνουν τζαμί (Eurokinissi)
0

Οι Τούρκοι παίζουν με όποια παιχνίδια τύχουν στα χέρια τους» σχολίασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναφερόμενος στο ζήτημα της αλλαγής καθεστώτος της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, από τη Βαλύρα Μεσσηνίας εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι Τούρκοι δεν θα τολμήσουν να μετατρέψουν την Αγία Σοφία σε τζαμί.

«Εκείνοι παίζουν με όποια παιχνίδια τύχουν στα χέρια τους. Είναι κι αυτό ένα παιχνίδι. Πιστεύω δεν θα το τολμήσουν», δήλωσε ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας στο mesogeios tv.

Εν συνεχεία, σε ερώτηση για τη στάση της Εκκλησίας και της Πολιτείας στη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών επισήμανε ότι η αντιμετώπιση ήταν συνετή.

«Η Πολιτεία έκανε το καθήκον της και από ό,τι φάνηκε από την πορεία των πραγμάτων έδρασε γρήγορα και αποτελεσματικά. Να βοηθήσει ο Θεός να μην έχουμε ξανά τέτοιες δοκιμασίες», πρόσθεσε.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος προεξήρχε στο τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Θεοδώρου Σπηλιώτη, αδελφού του μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης, Ευσταθίου, και πατέρα του πρωτοπρεσβυτέρου Αθανασίου Σπηλιώτη.

Νωρίτερα, του Όρθρου και της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ, και συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες Μάνης Χρυσόστομος και Σιατίστης Αθανάσιος, ενώ εντός του Ιερού Βήματος παρέστησαν συμπροσευχόμενοι, εκτός του Αρχιεπισκόπου, οι μητροπολίτες Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος, Τριφυλίας Χρυσόστομος, Γόρτυνος Ιερεμίας, ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος και ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

 

Με πληροφορίες από το mesogeios tv/ ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΜΑΡΟΥΣΑΚΗΣ ΒΡΟΧΗ

Ελλάδα / Καιρός - Μαρουσάκης: Περιμένουμε μεγάλο όγκο νερού - Εκτιμήσεις για εκατοντάδες τόνους ανά στρέμμα

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, στην πρόγνωσή του για τον καιρό, ανέφερε πως τα βαρομετρικά χαμηλά δημιουργούνται από την «επαφή» της πολικής, αέριας μάζας με τις θερμές θάλασσες της Μεσογείου
LIFO NEWSROOM
Επιζήσασα της τραγωδίας στο Μάτι για την «Ιθάκη» Τσίπρα: «Το Μάτι δεν είναι μυθιστόρημα – είναι θάνατος»

Ελλάδα / Επιζήσασα της τραγωδίας στο Μάτι για την «Ιθάκη» Τσίπρα: «Το Μάτι δεν είναι μυθιστόρημα – είναι θάνατος»

Η Κατερίνα Μαλά, που σώθηκε από τις φλόγες, υποστηρίζει ότι ο τρόπος με τον οποίο ο Τσίπρας περιγράφει τα γεγονότα θυμίζει μυθιστορηματική αφήγηση, απομακρυσμένη από τη σκληρή πραγματικότητα της ημέρας εκείνης
LIFO NEWSROOM