Βρούτσης: Έρχονται αυξήσεις σε προσωρινές συντάξεις και προκαταβολή εφάπαξ

Βρούτσης: Έρχονται αυξήσεις σε προσωρινές συντάξεις και προκαταβολή εφάπαξ Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Αυξήσεις στις προσωρινές συντάξεις και προκαταβολή μέρους του εφάπαξ προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης.

Όπως τόνισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μιλώντας στο Πρώτο Θέμα, «ο Ιούλιος είναι ένας μήνας καθοριστικός. Στις 9 Ιουλίου, 250.000 δικαιούχοι επικουρικής σύνταξης θα έχουν τα αναδρομικά των οκτώ μηνών τους, όπως είχαμε δεσμευτεί».

«Καταργούμε την ανατισυνταγματικότητα του ΣΥΡΙΖΑ και του νόμου Κατρούγκαλου και δινουμε σε αυτούς τους ανθρώπους τα χρήματα που δικαιούνται και που τους ανήκουν», τόνισε ο κ.Βρούτσης ενώ ο ίδιος προανήγγειλε πως στα μέσα Ιουλίου αναμένεται η παρουσίαση μεγάλης μεταρρύθμισης, της ψηφιακής σύνταξης «Άτλας» - που, όπως είπε, «λειτουργεί ήδη πιλοτικά και είμαστε στις τελευταίες διευθετήσεις».

Ακόμη ο υπουργός τόνισε ότι στο τέλος του Ιουλίου «για πρώτη φορά στην ιστορία του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας μας θα πληρωθούν μαζί κύριες και επικουρικές συντάξεις. Μετά την υλοποίηση του E-EΦΚΑ και την ενοποίηση όλων των φορέων απονομής συντάξεων, 1.250.000 δικαιούχοι επικουρικής σύνταξης θα πάρουν την επικουρική τους νωρίτερα, περίπου δέκα μέρες νωρίτερα και την ίδια μέρα που θα πάρουν και τις κύριες».

Αυξάνεται σε 80% η προσωρινή σύνταξη

 

Όσο για τις προσωρινές συντάξεις, ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι οι συνταξιούχοι που παίρνουν προσωρινή σύνταξη 50%, αυτή ανεβαίνει αυτόματα στο 80%. Για το εφάπαξ, ο υπουργός Εργασίας τόνισε: «Όπως γνωρίζουμε, ποτέ δεν προβλεπόταν προκαταβολή για το εφάπαξ. Τώρα με νομοθετική παρέμβαση που έρχεται το επόμενο διάστημα (πιθανώς μέσα στον Ιούλιο), δίνουμε για πρώτη φορά προκαταβολή στους φορείς απονομής των ταμείων σε ένα ποσοστό που θα ορίσουμε με υπουργική απόφαση».

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΑΔΕ: Τουρισμός και εστίαση «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή – Πάνω από 300 «λουκέτα» και πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ

Οικονομία / ΑΑΔΕ: Τουρισμός και εστίαση «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή – Πάνω από 300 «λουκέτα» και πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ

Ιδιαίτερα υψηλή παραβατικότητα εντοπίστηκε και στις μισθώσεις ομπρελών και καθισμάτων σε παραλίες, με δεκάδες επιχειρήσεις να σφραγίζονται σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ρόδο, Σάμο, Κέρκυρα, Σύρο, Σίφνο, Πόρο και Αίγινα
LIFO NEWSROOM
Fan bourgeois για νέο κοινό στη νέα Chanel του Matthieu Blazy 

Εβδομάδα Μόδας / Chanel: Ήσυχα αλλά τολμηρά, ο Matthieu Blazy αφυπνίζει το επαναστατικό πνεύμα της Coco

Καταργώντας (ή κάνοντας αγνώριστα) τα κλισέ που είχαν κουράσει ακόμα και το πιο πιστό κοινό της Chanel, o νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ιστορικού οίκου μοιάζει να πέρασε το πρώτο τεστ.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Η ΕΕ αυξάνει τους δασμούς στο 50% για τις εισαγωγές χάλυβα – Τι σημαίνει για την αγορά

Οικονομία / Η ΕΕ αυξάνει τους δασμούς στο 50% για τις εισαγωγές χάλυβα – Τι σημαίνει για την αγορά

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει αύξηση των δασμών εισαγωγής χάλυβα στο 50% και μείωση των ποσοστώσεων σχεδόν στο μισό για να προστατεύσει τη βιομηχανία της από φθηνές εισαγωγές, ακολουθώντας τα βήματα των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Τουρισμός για Όλους 2025: Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι με την άυλη κάρτα

Οικονομία / Τουρισμός για Όλους 2025: Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι με την άυλη κάρτα

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες με ιδιαίτερη μέριμνα για συνταξιούχους, μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες με τρία και περισσότερα παιδιά και άτομα με αναπηρία
LIFO NEWSROOM