Χορεύοντας χωρίς μαντίλα στους δρόμους του Ιράν: μια γενναία πράξη

0

Εδώ και αρκετούς μήνες, νεαρές γυναίκες απ' όλο το Ιράν, χορεύουν ξέφρενα σε διάφορα κεντρικά σημεία της χώρας, στην καρδιά της πρωτεύουσας, στο Μετρό, εκεί όπου μπορεί να τις δει όλος ο κόσμος. 

«Ε, και;», θα αναρωτηθεί κάποιος. Η απάντηση είναι ότι αυτά τα κορίτσια τολμούν να χορεύουν, χωρίς μαντίλα και στη συνέχεια δημοσιεύουν τη χορογραφία της δικής τους αντίστασης σε σελίδες στο Facebook, όπως η My Stealthy Freedom.

Υπενθυμίζεται ότι σε αυτή τη χώρα της Ανατολής, το να μην εμφανίζει μια γυναίκα το πρόσωπό της ακάλυπτο είναι μία από τις βασικές απαγορεύσεις, ενώ το να αψηφά κάποια τον νόμο μπορεί να της κοστίσει από την ελευθερία της μέχρι τη σωματική της ακεραιότητα. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι θα αλλάξει εάν επιβληθεί η επίδειξη ιστορικού των social media για την είσοδο στις ΗΠΑ

Διεθνή / Είσοδος τουριστών στις ΗΠΑ: Τι θα αλλάξει εάν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο για τον έλεγχο των social media

Τι θα ισχύει για του Έλληνες τουρίστες - Το 5ετές ιστορικό των social media και τα προσωπικά δεδομένα που θα απαιτεί η αρμόδια υπηρεσία, εάν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο Τραμπ
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτείται από τη Βουλή των Λόρδων μετά τη διαρροή email

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτείται από τη Βουλή των Λόρδων μετά τη διαρροή emails

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι ήταν «σωστό» να παραιτηθεί ο Μάντελσον, προσθέτοντας: «Όπως είπε ο πρωθυπουργός σήμερα το πρωί, ο Πίτερ Μάντελσον απογοήτευσε τη χώρα του»
THE LIFO TEAM