Τι απέγινε ο 8χρονος μαθητής με τα παγωμένα μαλλιά και τα πρησμένα χέρια από το κρύο

Τι απέγινε ο 8χρονος μαθητής με τα παγωμένα μαλλιά και τα πρησμένα χέρια από το κρύο Facebook Twitter
Το 8χρονο αγόρι έγινε διάσημο ως «Ice Boy», όπως αναφέρονται πλέον σε αυτό οι χρήστες στο ίντερνετ και τα social media.
0

Οι φωτογραφίες ενός μικρού μαθητή από την Κίνα που έφτασε στο σχολείο έχοντας χέρια πρησμένα από το κρύο και με πάγο στα μαλλιά και τα φρύδια του, είχαν πυροδοτήσει πέρυσι, όταν κυκλοφόρησαν, έντονη διαμάχη σχετικά με την παιδική φτώχεια. 

Το 8χρονο τότε αγόρι ή «Ice Boy», όπως αναφέρονται πλέον σε αυτό οι χρήστες στο ίντερνετ και τα social media, περπατούσε καθημερινά 4.5 χιλιόμετρα για να φτάσει στο σχολείο του στην περιοχή Γιουνάν, κάτι που του έπαιρνε περίπου μία ώρα. Την ημέρα που τραβήχτηκε η συγκεκριμένη φωτογραφία η θερμοκρασία ήταν -9 βαθμοί Κελσίου.

Τι απέγινε ο 8χρονος μαθητής με τα παγωμένα μαλλιά και τα πρησμένα χέρια από το κρύο Facebook Twitter
Έφτασε στο σχολείο έχοντας χέρια πρησμένα από το κρύο και με πάγο στα μαλλιά και τα φρύδια του.

Η αποφασιστικότητά του μικρού Wang να πάει σχολείο σε τόσο δύσκολες συνθήκες με πολικές θερμοκρασίες αλλά και οι άριστες επιδόσεις τους στα μαθήματα πυροδότησαν ένα τεράστιο κύμα συμπαράστασης και συμπόνοιας από όσους είδαν τις φωτογραφίες. Ταυτόχρονα όμως η περίπτωσή του έγινε και αφορμή για μια μεγάλη συζήτηση γύρω από το αν επαρκούν οι ενέργειες σχετικά με την καταπολέμηση της φτώχειας, ειδικά στις άπορες οικογένειες της Κίνας που ζουν στην ύπαιθρο.

Σήμερα, έναν χρόνο αργότερα πολλά έχουν αλλάξει για τον 9χρονο πλέον Wang, που δεν χρειάζεται πια να διανύει τόσα χιλιόμετρα μέχρι το σχολείο μέσα στο χιόνι.

Σύμφωνα με το People's Daily, μαζί με την οικογένειά του έχουν μετακομίσει από την καλύβα, όπου διέμεναν, σε ένα διώροφο σπίτι μόλις 10 λεπτά από το σχολείο του, στο οποίο πηγαίνει περπατώντας πια στο πεζοδρόμιο. 

«Η ζωή είναι πολύ καλύτερη. Συγκριτικά με τους τοίχους από λάσπη και τον λασπωμένο δρόμο, προστατευόμαστε πλέον πολύ καλύτερα από τον άνεμο και την βροχή», είπε ο πατέρας του, Wang Gangkui. 

Τι απέγινε ο 8χρονος μαθητής με τα παγωμένα μαλλιά και τα πρησμένα χέρια από το κρύο Facebook Twitter
Περπατούσε καθημερινά 4.5 χιλιόμετρα για να φτάσει στο σχολείο

Από την δημοσιότητα που πήρε το θέμα του μικρού αγοριού επωφελήθηκε όμως και το σχολείο, το οποίο μέσω χρηματοδοτήσεων έχει εγκαταστήσει πλέον θέρμανση στις τάξεις, ενώ φτιάχτηκε και κοιτώνας που φιλοξενεί όσα παιδιά μένουν μακριά. 

«Ο Wang είναι άριστος μαθητής και τα πηγαίνει τέλεια με τους συμμαθητές του. Η προσοχή που έλαβε έκανε όλους τους μαθητές να συνειδητοποιήσουν το θαύμα του κόσμου και οι ιδέες τους έχουν αλλάξει πολύ. Έχει φυτευτεί μέσα τους το όνειρο πως μια μέρα θα μπορέσουν να φύγουν μακριά από αυτά τα βουνά και είναι πολύ αισιόδοξοι για το μέλλον», δήλωσε ο Fu Heng, διευθυντής του σχολείου. 

Όσο για τα όνειρα του «Ice Boy», παραμένουν ίδια όπως πέρυσι, που είχε δηλώσει πως θέλει να γίνει αστυνομικός για να «πιάνει τους κακούς».

Τι απέγινε ο 8χρονος μαθητής με τα παγωμένα μαλλιά και τα πρησμένα χέρια από το κρύο Facebook Twitter
Ο Wang είναι άριστος μαθητής και τα πηγαίνει τέλεια με τους συμμαθητές του.

Να σημειωθεί πως περισσότεροι από 3.000 χρήστες στο Weibo, κάτι σαν το κινεζικό Twitter, έχουν χρησιμοποιήσει το hashtag #IceBoyAYearOn για να συζητήσουν την ιστορία του Wang, πολλοί εκ των οποίων χαρακτήρισαν την εξέλιξή του ως «ευτυχισμένο τέλος». «Η δύναμη του διαδικτύου δεν πρέπει να υποτιμάται», σχολίασε ένας από αυτούς, σημειώνοντας πως η δημόσια συζήτηση και μερική κατακραυγή ήταν που οδήγησε στο να αλλάξει η ζωή του.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μειώθηκε η ποινή των αδελφών Μενέντεζ για τη δολοφονία των γονιών τους - Ανοίγει ο δρόμος για την αποφυλάκιση

Διεθνή / Μειώθηκε η ποινή των αδελφών Μενέντεζ για τη δολοφονία των γονιών τους - Ανοίγει ο δρόμος για την αποφυλάκιση

Ο Λάιλ και ο Έρικ Μενέντεζ είχαν καταδικαστεί το 1996 σε ισόβια χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης για τη δολοφονία των γονιών τους, Χοσέ και Κίτι Μενέντεζ, στο σπίτι τους στο Μπέβερλι Χιλς το 1989
LIFO NEWSROOM
Κιμ Καρντάσιαν: «Σε συγχωρώ» - H συγκινητική στιγμή με τον φερόμενο εγκέφαλο της ληστείας στη δίκη

Διεθνή / Κιμ Καρντάσιαν: «Σε συγχωρώ» - H συγκινητική στιγμή με τον φερόμενο ως εγκέφαλο της ληστείας στη δίκη

Η Κιμ Καρντάσιαν σε μία εξαιρετικά φορτισμένη στιγμή κατά τη διάρκεια της δίκης απευθύνθηκε σε έναν εκ των κατηγορούμενων, απαντώντας του σε επιστολή που της είχε γράψει ζητώντας τη συγχώρεσή της
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινοί στρατιωτικοί παραδέχονται ότι επίκειται πείνα στη Γάζα αν δεν αποκατασταθούν οι αποστολές βοήθειας

Διεθνή / Ισραηλινοί στρατιωτικοί παραδέχονται ότι επίκειται πείνα στη Γάζα αν δεν αποκατασταθούν οι αποστολές βοήθειας

Ισραηλινοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι προειδοποιούν για επικείμενη πείνα στη Γάζα αν δεν αποκατασταθούν οι αποστολές βοήθειας - Η κατάσταση στη Γάζα επιδεινώνεται καθώς συνεχίζεται ο αποκλεισμός
LIFO NEWSROOM
Η Ρωσία συγκεντρώνει δυνάμεις στα σύνορα με τη Φινλανδία

Διεθνή / Η Ρωσία συγκεντρώνει δυνάμεις στα σύνορα με τη Φινλανδία

Δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν στρατιωτική συγκέντρωση και αυξημένη δραστηριότητα σε στρατιωτικές βάσεις κοντά στη Φινλανδία, με την Ρωσία να προειδοποιεί για κλιμάκωση λόγω της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Η φον ντερ Λάιεν αντιμέτωπη με κρίσιμο τεστ: Το Δικαστήριο της ΕΕ αποφασίζει για τα απόρρητα μηνύματα του «Pfizergate»

Διεθνή / Η φον ντερ Λάιεν αντιμέτωπη με κρίσιμο τεστ: Το Δικαστήριο της ΕΕ αποφασίζει για τα απόρρητα μηνύματα του «Pfizergate»

Τα επίμαχα μηνύματα φέρεται να ανταλλάχθηκαν στις αρχές του 2021, εν μέσω σκληρών διαπραγματεύσεων για τη μεγαλύτερη σύμβαση εμβολίων της Ε.Ε., η οποία προέβλεπε την προμήθεια έως 1,8 δισ. δόσεων του εμβολίου Pfizer-BioNTech, αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ
LIFO NEWSROOM