Αργεντινή: Κατάσχεση έργων τέχνης αξίας 4 εκατ. δολαρίων από την πρώην πρόεδρο της χώρας

Αργεντινή: Κατάσχεση έργων τέχνης αξίας 4 εκατ. δολαρίων από την πρώην πρόεδρο της χώρας Facebook Twitter
EPA
0

Δικαστήριο στην Αργεντινή διέταξε να κατασχεθούν πάνω 30 έργα τέχνης που ανήκουν στην πρώην πρόεδρο της χώρας Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ.

Η απόφαση λήφθηκε κατά την διεξαγωγή έρευνας για διαφθορά. Δεν έχει γίνει γνωστό ποια είναι τα έργα, ωστόσο, λέγεται πως η αξία τους αγγίζει τα 4 εκατομμύρια δολάρια. 

Η Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ είναι σήμερα γερουσιαστής. 

Τα έργα κατασχέθηκαν, σύμφωνα με αναφορές, την προηγούμενη Πέμπτη, από σπίτι της πρώην προέδρου στην πρωτεύουσα της χώρας Μπουένος Άιρες, παρότι η πρώτη διαταγή είχε εκδοθεί τον Αύγουστο. 

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της Κίρχνερ για επιείκεια, σύμφωνα με έγγραφο που κοινοποιήθηκε σε επίσημο ιστότοπο της χώρας στις 26 Δεκεμβρίου και υπογράφεται από πέντε αρχές.

Τον Αύγουστο, ο δικαστής Κλαούντιο Μπονάντιο, έδωσε την άδεια στις αρχές να ερευνήσουν τρία σπίτια της πρώην προέδρου της Αργεντινής. Νωρίτερα το κοινοβούλιο της χώρας είχε εγκρίνει την άρση της ασυλίας της. 

Η Κίρχνερ αντέδρασε στην κατάσχεση αναρτώντας στο Twitter το εξώφυλλο της εφημερίδας Clarin στο οποίο συνυπάρχουν η είδηση της αύξησης της φορολογίας και η είδηση της κατάσχεσης των έργων από το σπίτι της πρώην προέδρου. 

«Το εξώφυλλο αυτό είναι έργο τέχνης», έγραψε, αναφέροντας πως η εφημερίδα τοποθέτησε τα δύο θέματα στο εξώφυλλο ώστε οι αναγνώστες να στρέψουν τον θυμό τους προς το «μουσείο» στο σπίτι της και όχι στην αυξημένη φορολογία σε ρεύμα, υγραέριο και μετακινήσεις. 

 

Η Κίρχνερ κατηγορείται πως δωροδοκήθηκε με δεκάδες εκατομμύρια δολάρια και πως λειτούργησε ένα εγκληματικό δίκτυο.

Ούτε εκείνη, ούτε ο δικηγόρος της σχολίασαν το γεγονός. Συνολικά, οι αρχές έχουν κατασχέσει περιουσιακά στοιχεία της προέδρου που ανέρχονται σε 38 εκατομμύρια ευρώ.

Η Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ κατηγορείται πως μαζί με τον εκλιπόντα σύζυγό της Νέστωρ Κίρχνερ, που υπήρξε και αυτός πρόεδρος της χώρας, αποδέχθηκαν δωροδοκίες εκατομμυρίων δολαρίων με αντάλλαγμα την αναδοχή δημοσίων έργων.


Με πληροφορίες από ArtNews 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Ο τελευταίος αγώνας ενός σκληρού ηγέτη σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για το Ιράν

Ανάλυση / Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Ο τελευταίος αγώνας ενός σκληρού ηγέτη σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για το Ιράν

Μετά από δεκαετίες απόλυτης εξουσίας, ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ βρίσκεται αντιμέτωπος με γεωπολιτική απομόνωση, εσωτερική αναταραχή και κατάρρευση της περιφερειακής στρατηγικής. Το Ιράν στο χείλος αλλαγής
LIFO NEWSROOM
Ρωσία: Οι Ουκρανοί χτύπησαν εργοστάσιο ιρανικών drone – Σκληρές μάχες και χτυπήματα σε ενεργειακές υποδομές

Διεθνή / Ρωσία: Οι Ουκρανοί χτύπησαν εργοστάσιο ιρανικών drone – Σκληρές μάχες και χτυπήματα σε ενεργειακές υποδομές

Ο ουκρανικός στρατός έπληξε εργοστάσιο drones στη Ρωσία, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε διυλιστήριο στην Πολτάβα. Μάχες και εξελίξεις σε Σούμι, Ντονέτσκ και Κίεβο, με φόντο επιστροφές σορών και πλήγματα στην υποδομή
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Η ανάρτηση για τη Γιορτή του Πατέρα εν μέσω της ρήξης με τον πρίγκιπα Χάρι

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Η ανάρτηση για τη Γιορτή του Πατέρα εν μέσω της ρήξης με τον πρίγκιπα Χάρι

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ δεν ήταν καλεσμένοι το Σάββατο στην ετήσια παρέλαση «Trooping the Colour» για τον επίσημο εορτασμό των γενεθλίων του βρετανού μονάρχη
LIFO NEWSROOM
ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Διεθνή / Νετανιάχου: «Το Ιράν θα πληρώσει βαρύ τίμημα, βρισκόμαστε σε υπαρξιακή μάχη»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός από το σημείο της ιρανικής επίθεσης που άφησε έξι νεκρούς προειδοποιεί για συντριπτική απάντηση – «Φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν το Ιράν είχε πυρηνικά»
LIFO NEWSROOM