ΑΑΔΕ: Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες που θα είναι διαθέσιμες εφαρμογές των TAXIS- TAXISnet

ΑΑΔΕ: Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες που θα είναι διαθέσιμες εφαρμογές των TAXIS- TAXISnet Facebook Twitter
0

Τις ημερομηνίες που θα είναι διαθέσιμες εφαρμογές των TAXIS- TAXISnet, ενόψει της ολοκλήρωσης των εργασιών για το κλείσιμο του έτους καθώς και της προσαρμογής των πληροφοριακών αυτών συστημάτων στη νέα οικονομική ταξινόμηση εσόδων της Γενικής Κυβέρνησης, ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ.

Αναλυτικά:

-Η εφαρμογή του περιουσιολογίου για την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων ΕΝΦΙΑ 2014 έως και 2018 θα είναι διαθέσιμη έως τις 31/12/2018 ώρα 23:00 (ενδεικτική ημερομηνία ανοίγματος 07/01/2019).

-Η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή αρχικών και τροποποιητικών δηλώσεων Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων φορολογικών ετών 2015, 2016 και 2017 θα είναι διαθέσιμη έως τις 31/12/2018 ώρα 23.00 (ενδεικτική ημερομηνία ανοίγματος 14/01/2019).

-Η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης βεβαίωσης αποδοχών ή συντάξεων και της βεβαίωσης των αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα για το φορολογικό έτος 2017 (σύμφωνα με την ΠΟΛ 1045/2018) θα κλείσει οριστικά στις 31/12/2018 ώρα 23:00.

-Η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων φόρου πλοίων Α' κατηγορίας θα είναι διαθέσιμη έως τις 31/12/2018 ώρα 23:00.

-Η πληρωμή βεβαιωμένων οφειλών με τη χρήση καρτών μέσω TAXISnet θα είναι διαθέσιμη έως τις 31/12/2018 ώρα 23:00 (ενδεικτική ημερομηνία ανοίγματος 07/01/2019).

-Η ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ, Φόρου Εισοδήματος Νομικών Προσώπων, ΦΑΠ, παρακρατούμενων, και λοιπών φόρων μέσω TAXISnet δεν θα διακοπεί και θα είναι διαθέσιμη την 01/01/2019.

Τα οφειλόμενα ποσά από τις χρεωστικές δηλώσεις, μεταξύ 1/1/2019 και 6/1/2019, δεν θα εμφανίζονται στην προσωποποιημένη πληροφόρηση, έως την ολοκλήρωση των εργασιών για τη προσαρμογή των πληροφοριακών συστημάτων TAXIS- TAXISnet στη νέα οικονομική ταξινόμηση εσόδων της Γενικής Κυβέρνησης.

-Η εφαρμογή για την έκδοση πιστοποιητικών ΕΝΦΙΑ 2019 θα είναι διαθέσιμη την 1/1/2019.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: H ατζέντα και ποιοι θα βρίσκονται φέτος στους Δελφούς

Οικονομία / 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: H ατζέντα και ποιοι θα βρίσκονται φέτος στους Δελφούς

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι, στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρχηγοί κρατών, επενδυτές, στελέχη επιχειρήσεων και κορυφαίοι αναλυτές συναντώνται στους Δελφούς, προκειμένου να αναλύσουν τις προκλήσεις της νέας εποχής
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ ΒΕΝΖΙΝΗ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΕΥΡΩΠΗ

Οικονομία / Γιατί οι τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου μπορεί να παραμείνουν υψηλές στην Ευρώπη ακόμη κι αν τελειώσει ο πόλεμος με το Ιράν

Οι τιμές ενέργειας στην Ευρώπη ενδέχεται να παραμείνουν υψηλές για κάποιο διάστημα, παρόλο που η περιοχή δεν εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα Στενά του Ορμούζ - Τι «κρύβεται» πίσω από αυτό
THE LIFO TEAM