Στον ΣΚΑΪ μετά την έκρηξη βόμβας ο Μητσοτάκης: «Η δημοκρατία και η πολυφωνία δε φιμώνονται»

Στον ΣΚΑΪ μετά την έκρηξη βόμβας ο Μητσοτάκης: «Η δημοκρατία και η πολυφωνία δε φιμώνονται» Facebook Twitter
0

Στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ βρέθηκε μετά την έκρηξη βόμβας ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ έφτασε στο σημείο λίγο μετά τις 9 το πρωί και έκανε δηλώσεις στις κάμερες έξω από το κτίριο.

Ο αρχηγός της ΝΔ εξέφρασε την ανησυχία που «φαινόμενα τρομοκρατίας κάνουν την επανεμφάνισή τους», ζητώντας παράλληλα να πέσουν οι τόνοι.  Κάνοντας λόγο για κλίμα πόλωσης, καταδίκασε κάθε μορφή βίας, τονίζοντας πως δεν πρέπει να υπάρξει «καμία ανοχή». 

«Ήρθα να εκφράσω την αμέριστη συμπαράσταση μου η δημοκρατία και η πολυφωνία δεν φιμώνονται», είπε.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «εξαιρετικά επικίνδυνο» να γίνεται διαχωρισμός με πολιτικά κριτήρια ανάμεσα σε «καλή και κακή βία». «Τα αποτελέσματα είναι αυτά που βλέπουμε, εκθρέφεται μια νέα γενιά τρομοκρατών». 

Όπως είπε χαρακτηριστικά «η απόσταση που χωρίζει μια μολότοφ από ένα καλάσνικοφ και μία βαριοπούλα από μία βόμβα δεν είναι μεγάλη».

Αφήνοντας σαφείς αιχμές, τόνισε ότι έχει εμπιστοσύνη στα στελέχη της αστυνομίας πως θα κάνουν σωστά την δουλειά τους, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως είναι προϋπόθεση να υπάρξει η απαραίτητη πολιτική βούληση. 

  

Η έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 02:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας έξω από τα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές εντός και εκτός κτιρίου.

Είχε προηγηθεί 45 λεπτά νωρίτερα (στις 01:45) τηλεφώνημα στην ιστοσελίδα zougla και στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 με τα οποία άγνωστος προειδοποιούσε για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού και ανέφερε τρεις φορές πως «δεν είναι φάρσα». Είναι πρωτοφανές ότι ο άγνωστος δράστης κάλεσε από εμφανή αριθμό.

Η ισχυρότατη βόμβα εξερράγη λίγα λεπτά μετά τις 02:30, ωστόσο η περιοχή είχε αποκλειστεί ήδη από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ το κτίριο είχε εκκενωθεί εγκαίρως.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Πολιτική / Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Η πρόταση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ απορρίφθηκε - Επίσης απορρίφθηκε και η πρόταση που συνυπέγραψαν οι ΚΟ της Ελληνικής Λύσης, της «Νίκης», της Πλεύσης Ελευθερίας καθώς και 6 ανεξάρτητοι βουλευτές
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM