Η χρονιά της βίας - Ρεκόρ στα ένοπλα περιστατικά σε σχολεία στις ΗΠΑ

Η χρονιά της βίας - Ρεκόρ στα ένοπλα περιστατικά σε σχολεία στις ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Η φετινή χρονιά ήταν η χειρότερη για την ένοπλη βία στα σχολεία, δήλωσε η ομάδα υπεράσπισης Sandy Hook Promise, επικαλούμενη την έρευνα της Αμερικανικής Ναυτικής Μεταπτυχιακής Σχολής (NPS).

Το Κέντρο Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας της NPS έχει καταγράψει 94 επεισόδια το 2018, ποσοστό αυξημένο κατά σχεδόν 60% σε σχέση το ρεκόρ των 59 επιθέσεων το 2006 και πολύ μεγαλύτερο από την προηγούμενη χρονιά.

Η βάση δεδομένων NPS καταγράφει από το 1970 κάθε περίπτωση κατά την οποία ένα όπλο χρησιμοποιείται σε σχολική εγκατάσταση ανεξάρτητα από τον αριθμό των θυμάτων ή την ημέρα της εβδομάδας.

Το 2018, οι πιο αιματηρές επιθέσεις, αυτή στο πάρκο Parkland της Φλόριντα και στη Σάντα Φε στο Τέξας έχουν εντείνει μια εθνική συζήτηση για την ένοπλη βία στα σχολεία.

Δεκαεπτά φοιτητές και μέλη του προσωπικού σκοτώθηκαν στο Parkland και δέκα μαθητές και δάσκαλοι πέθαναν στη Σάντα Φε.

«Αυτό είναι περισσότερο από απαράδεκτο», δήλωσε η Nicole Hockley, διευθύνων σύμβουλος της Sandy Hook Promise προσθέτοντας πως πρέπει να κρατηθούν ασφαλή τα σχολεία.

Σε απάντηση στα ευρήματα του NPS και για να σηματοδοτήσει την έκτη επέτειο από το μακελειό του 2012 στο Σάντι Χουκ, όπου ένοπλος εισέβαλε στο δημοτικό σχολείο της πολιτείας Κονέκτικατ, σκότωσε 20 μαθητές και 6 μέλη του διδακτικού προσωπικού και στη συνέχεια αυτοκτόνησε , η Sandy Hook Promise θα κάνει μια συγκλονιστική ανακοίνωση και αποκάλυψη.

Η ταινία μικρού μήκους που θα δοθεί στη δημοσιότητα στις 14 Δεκεμβρίου, αποκαλύπτει τα πολλά προειδοποιητικά σημάδια και τα μηνύματα που δείχνουν πως ένα άτομο είναι απειλή και μπορεί να οδηγηθεί σε ένοπλη βία.

Το βίντεο, υπογράφει ο σκηνοθέτης Rupert Sanders και ο βραβευμένος με Όσκαρ κινηματογραφιστής Emmanuel Lubezki.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τουρκία θέλει να μπει στο αμυντικό ταμείο της ΕΕ - Κατέθεσε αίτημα για το SAFE

Διεθνή / Η Τουρκία θέλει να μπει στο αμυντικό ταμείο της ΕΕ - Κατέθεσε αίτημα για το SAFE

Η Τουρκία υπέβαλε αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα SAFE της Ε.Ε., που χρηματοδοτεί την άμυνα των κρατών-μελών - Τι απαντά η Κομισιόν, ποιες είναι οι ασφαλιστικές δικλείδες και πώς μπορεί να αποκλειστεί η Άγκυρα
LIFO NEWSROOM
Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Σφαίρες με «αντιφασιστικά» και «υπέρ των τρανς» μηνύματα βρέθηκαν στο όπλο του δράστη

Διεθνή / Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Σφαίρες με «αντιφασιστικά» μηνύματα βρέθηκαν στο όπλο του δράστη

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ: στο όπλο του δράστη βρέθηκαν σφαίρες με χαραγμένα ιδεολογικά μηνύματα - Οι αρχές ερευνούν το εύρημα, ενώ η υπόθεση πυροδοτεί έντονη συζήτηση για την πολιτική βία στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: «Όχι» της Μετσόλα σε ενός λεπτού σιγή - Χτυπούσαν τα έδρανα δεξιοί και ακροδεξιοί

Διεθνή / Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: «Όχι» της Μετσόλα σε ενός λεπτού σιγή - Χτυπούσαν τα έδρανα δεξιοί και ακροδεξιοί

Αντιδράσεις αφού η Μέτσολα απέρριψε την ενέργεια, επικαλούμενη τον κανονισμό που ορίζει ότι τα λεπτά σιγής ανακοινώνονται από την Πρόεδρο κατά την έναρξη της ολομέλειας, η οποία έλαβε χώρα τη Δευτέρα
LIFO NEWSROOM