Βρετανία: 3 νεκροί και 3 σοβαρά τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι στο Ρέντινγκ

Βρετανία: 3 νεκροί και 3 σοβαρά τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι στο Ρέντινγκ Facebook Twitter
EPA
0

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις ακόμη τραυματίστηκαν σοβαρά χθες όταν ένας άνδρας άρχισε να μαχαιρώνει κόσμο που βρισκόταν σε ένα πάρκο στην νότια βρετανική πόλη Ρέντινγκ.

H αστυνομία να δηλώνει ότι δεν μεταχειρίζεται προς το παρόν το περιστατικό ως τρομοκρατικό. «Το συμβάν δεν αντιμετωπίζεται επί του παρόντος ως τρομοκρατικό, ωστόσο οι αξιωματικοί αφήνουν ανοιχτά τα ενδεχόμενα ως προς τα κίνητρα για το συμβάν και οι έρευνες υποστηρίζονται από συναδέλφους της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας», δήλωσε ο αρχηγός διευθυντής, Ιαν Χάντερ.

Ένας 25χρονος άνδρας από το Ρέντινγκ συνελήφθη στο σημείο και κρατείται ως ύποπτος δολοφονίας. Νωρίτερα το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News μετέδωσε ότι η αστυνομία αντιμετωπίζει το συμβάν ως σχετιζόμενο με τρομοκρατία.

Ο επικεφαλής της τοπικής δημοτικής αρχής δήλωσε ότι υπάρχουν θύματα, χωρίς να αναφέρει αριθμό. Η υπηρεσία ασθενοφόρων τόνισε ότι περιθάλπει «αριθμό» θυμάτων, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες. Δύο άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της περιοχής, δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στην εφημερίδα Mirror είπε ότι ο δράστης με το μαχαίρι «φώναζε ακατανόητες λέξεις» πριν μαχαιρώσει ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί στο πάρκο σε ένα ζεστό καλοκαιρινό βράδυ στο Ρέντινγκ, περίπου 65 χλμ. δυτικά του Λονδίνου.

Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο BBC, ο Λόρενς Γουόρτ, είπε ότι η επίθεση ξεκίνησε όταν ένας άντρας ξαφνικά στράφηκε προς μια παρέα περίπου οκτώ έως 10 φίλων και άρχισε να τους μαχαιρώνει, «οπότε οι πρώτοι τρεις που χτύπησε εντελώς ξαφνικά, τους χτύπησε πολύ σοβαρά».

Ο Γουόρτ ανέφερε ότι ο επιτιθέμενος κάρφωσε το βλέμμα του σε αυτόν και στο άτομο που ήταν μαζί του και ο δράστης άρχισε να έρχεται κατά πάνω τους, αλλά εκείνοι τράπηκαν σε φυγή, οπότε ο άνδρας γύρισε πίσω για να επιτεθεί σε άλλους. Όταν όλοι άρχισαν να τρέχουν για να φύγουν από το σημείο, ο δράστης έτρεξε φεύγοντας από το πάρκο, τόνισε ο Γουόρτ.

Ενώ περιέγραψε έναν μόνο επιτιθέμενο, δεν είναι ακόμη σαφές αν ήταν το μόνο άτομο που συμμετείχε στις επιθέσεις με μαχαίρι. «Οι σκέψεις μου είναι σε όλους εκείνους που επηρεάστηκαν από το φρικτό περιστατικό στο Ρέντινγκ και εκφράζω τις ευχαριστίες μου στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στο σημείο σκηνή», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σε tweet του.


Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Πρίτι Πατέλ δήλωσε έντονα ανήσυχη στο άκουσμα της είδησης για το συμβάν. «Βαθιά σοκαριστικό»

Βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter δείχνει τραυματιοφορείς να σπεύδουν στο σημείο και τουλάχιστον τρεις άνθρωποι να αιμορραγούν και να βρίσκονται στο έδαφος, σε ένα πάρκο. Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει το βίντεο ανεξάρτητα.

Ο Ματ Ρόντα, βουλευτής που εκπροσωπεί το Ρέντινγκ δήλωσε ότι το πάρκο, που βρίσκεται σε μια ιστορική περιοχή της πόλης, είναι συνήθως γεμάτο από κόσμο τα βράδια του Σαββάτου. «Το πάρκο χρησιμοποιείται από ανθρώπους που κάθονται και συναντιούνται με φίλους και προφανώς τη στιγμή εκείνη κόσμος ήταν εκεί, κρατώντας κοινωνικές αποστάσεις, κουβεντιάζοντας με φίλους», δήλωσε ο Ρόντα στο Sky News.

«Αυτό το περιστατικό συνέβη σε ένα τέτοιο περιβάλλον, οπότε είναι πραγματικά πολύ σοκαριστικό για τους ντόπιους». Οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί λόγω κορονοϊού, με χώρους όπως οι παμπ να είναι κλειστοί, έχουν οδηγήσει τους ανθρώπους στη Βρετανία να συγκεντρώνονται σε πάρκα τα βράδια για συναντήσεις με φίλους.

Ο επικεφαλής του τοπικού δημοτικού συμβουλίου του Ρέντινγκ, Τζέισον Μπροκ, τόνισε ότι οι σκέψεις του είναι «με τις οικογένειες όλων εκείνων που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν». Η επίθεση συνέβη στο σημείο που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα χθες μια αντιρατσιστική διαδήλωση του κινήματος Black Lives Matter, αλλά η αστυνομία τόνισε ότι η επίθεση δεν φαίνεται να συνδέεται με τη διαδήλωση.

Ένας υποστηρικτής του Black Lives Matter ανέφερε στο Facebook ότι η επίθεση έγινε λίγες ώρες μετά το τέλος της διαδήλωσης και τα άτομα που παρευρέθηκαν σε αυτή δεν τραυματίστηκαν. Σχεδόν 36 άνθρωποι σκοτώθηκαν το 2017 σε τέσσερις επιθέσεις στη Βρετανία που οι αρχές έκριναν ότι σχετίζονται με τρομοκρατία, με την πιο θανατηφόρα από αυτές να σημειώθηκε στο τέλος μιας συναυλίας της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόχραν Μαμντάνι, διόρισε τη Σον(τά) Σμιθ-Κρουζ στην υπηρεσία που διαχειρίζεται τα δημοτικά αρχεία της πόλης, σε μια περίοδο όπου η ιστορική μνήμη και η πρόσβαση στα δημόσια δεδομένα έχουν μετατραπεί σε πεδίο πολιτικής σύγκρουσης.
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΝΕΡΟ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Γάζα: Οι σφοδρές ισραηλινές επιθέσεις επιδεινώνουν την κρίση έλλειψης νερού

Η οξεία έλλειψη καθαρού νερού στη Γάζα έχει οδηγήσει σε σοβαρή υγειονομική κρίση, με την εξάπλωση ασθενειών και τις επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού να επιδεινώνονται λόγω της καταστροφής των υποδομών και των ελλείψεων σε βασικά είδη υγιεινής
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΔΡΑΣΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Διεθνή / Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον: «Δεν περιμένω συγχώρεση» έγραφε ο 31χρονος δράστης

Οι αρχές εξετάζουν τις αναρτήσεις και το ιστορικό του στα social media, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα κίνητρα πίσω από την επίθεση, την ώρα που ο 31χρονος δεν συνεργάζεται με τους ανακριτές
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Διεθνή / «Δεν ανησύχησα» - Ο Ντόναλντ Τραμπ περιέγραψε τα λεπτά των πυροβολισμών στο Washington Hilton

Η συνέντευξή του για το συμβάν – Ο εκνευρισμός του με την παρουσιάστρια όταν αναφέρθηκε σε αποσπάσματα από το μανιφέστο του δράστη, που αποκαλούσε τον Αμερικανό πρόεδρο «βιαστή» και «παιδεραστή»
THE LIFO TEAM