Η Σακελλαροπούλου σε δομή ασυνόδευτων ανηλίκων: Ξέρω ότι περάσατε δύσκολα, πρέπει να το αφήσετε πίσω

Η Σακελλαροπούλου σε δομή ασυνόδευτων ανηλίκων: Ξέρω ότι περάσατε δύσκολα, πρέπει να το αφήσετε πίσω Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Τη δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων Ιλίου επισκέφθηκε την Πέμπτη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στη δομή του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης φιλοξενούνται 24 παιδιά ηλικίας 12-18 ετών, από την Ασία και την Αφρική, με τα οποία συνομίλησε η κ. Σακελλαροπούλου. «Χαίρομαι πολύ που σας βλέπω εδώ. Ξέρω ότι στο παρελθόν έχετε περάσει πολύ δύσκολα. Πιστεύω όμως ότι τα δύσκολα πρέπει να τα αφήσετε πίσω και να προχωρήσετε», τους είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Να προσπαθήσετε να αξιοποιήσετε όλες τις ευκαιρίες που έχετε. Να σκέφτεστε ότι μπορείτε να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας, και πως μπορείτε να πετύχετε οποίο στόχο θέσετε στη ζωή σας», συμπλήρωσε μιλώντας στα παιδιά.

Η Σακελλαροπούλου σε δομή ασυνόδευτων ανηλίκων: Ξέρω ότι περάσατε δύσκολα, πρέπει να το αφήσετε πίσω Facebook Twitter
EUROKINISSI

Τα κορίτσια ήταν ιδιαίτερα χαρούμενα που την συνάντησαν, την ευχαρίστησαν για την επίσκεψη και είχαν από μία ζωγραφιά για εκείνη. Στη συζήτηση που είχαν, ανέφεραν ότι η Πρόεδρος αποτελεί το πρότυπό τους και εξέφρασαν ευγνωμοσύνη για την φιλοξενία που τους παρέχει η χώρα μας, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της προεδρίας.

Η Σακελλαροπούλου σε δομή ασυνόδευτων ανηλίκων: Ξέρω ότι περάσατε δύσκολα, πρέπει να το αφήσετε πίσω Facebook Twitter
EUROKINISSI

Οι συντονίστριες της δομής, Δώρα Μπριάζνα και Έφη Κοντούνη ξενάγησαν την κ. Σακελλαροπούλου στον χώρο και της περιέγραψαν τις δυσκολίες που συναντούν με τα παιδιά καθώς είναι εξαιρετικά ευάλωτα και έχουν ένα ιδιαιτέρως επιβαρυμένο ιστορικό: κακοποίηση ή παραμέληση από το οικογενειακό περιβάλλον, διαβίωση σε ασταθές και επισφαλές κοινωνικό πλαίσιο στη χώρα καταγωγής τους, απολύτως συνυφασμένο με την εκμετάλλευση της έμφυλής τους ταυτότητας.

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευε η ειδική γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, Ειρήνη Αγαπηδάκη που ενημέρωσε την κ. Σακελλαροπούλου για τη στρατηγική ένταξης των ασυνόδευτων ανηλίκων στην ελληνική κοινωνία. Από την πλευρά του, ο Τζιανλούκα Ρόκο, επικεφαλής της αποστολής του ΔΟΜ στην Ελλάδα, αναφέρθηκε στις σημαντικές προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα μας, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, για την επανένταξη των παιδιών.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

GREXIT PLAN B ΑΛΒΑΝΙΑ

Πολιτική / Το plan b της Ευρώπης για το Grexit με την ονομασία «Κωδικός Αλβανία» - Οι συνέπειες στο εθνικό νόμισμα

«Θα υπήρχε πείνα, ούτε να αγοράσουμε πετρέλαιο για τα πολεμικά μας πλοία στο Αιγαίο δεν θα είχαμε» είπε ο Γιάννης Στουρνάρας στο νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Στο Χιλιοστό»
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΠΑΡΤΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το δίλημμα των εκλογών είναι ένα, ποια παράταξη μπορεί σταθερά να πάει τη χώρα μπροστά»

Τα κύρια σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού από τη Σπάρτη - Στο επίκεντρο ο Μυστράς, το νέο νοσοκομείο στη Σπάρτη, τα μέτρα στήριξης και οι εκλογές
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ FINANCIAL TIMES

Πολιτική / Μητσοτάκης στους Financial Times για «διόδια» στο Ορμούζ: Είναι καθαρός εκβιασμός, δεν γίνεται να το δεχτούμε

«Πιστεύω ότι είναι υποχρέωσή μας ως Ευρώπη να προετοιμαστούμε για μια αρνητική εξέλιξη» είπε, αναφερόμενος στις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου στο Ιράν
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΑΣΥ ΜΜΜ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Νέοι συρμοί, νέα λεωφορεία και προσλήψεις στις συγκοινωνίες

Στην εκδήλωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών τέθηκαν, μεταξύ άλλων, η ανανέωση του στόλου λεωφορείων, ο εκσυγχρονισμός των συρμών Μετρό και Ηλεκτρικού και η ενίσχυση του συγκοινωνιακού έργου με πυκνότερα δρομολόγια
THE LIFO TEAM